Σωματείο Εργαζ. στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Κεφαλονιάς και Ιθάκης: Συμμετέχει στη σύσκεψη του Εργατικού Κέντρου στις 30 Οκτώβρη

0
image_pdfimage_print

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση Κεφαλονιάς και Ιθάκης αποφάσισε ομόφωνα τη συμμετοχή του στην σύσκεψη που διοργανώνει το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης το Σάββατο 30/10 στις 6.30 το απόγευμα στο χώρο του Εργατικού Κέντρου.

Καλούμε τα μέλη μας να συμμετέχουν στη σύσκεψη.

Δυναμώνουμε την κοινή δράση- Διεκδικούμε αποφασιστικά τα δικαιώματά μας!

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

 • ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΚΟΙΝΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΤΩΝ, ΤΩΝ ΜΑΖΙΚΩΝ ΦΟΡΕΩΝ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ
 • ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΚΡΟΥΣΗ ΤΗΣ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. ΓΙΑ “ΝΑ ΜΕΙΝΕΙ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ” Ο ΝΟΜΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ
 • ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΜΑΣ
 • ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ ΣΥΓΧΡΟΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης καλεί σε κοινή δράση και αγώνα για να μπλοκαριστεί η αντεργατική επίθεση κυβέρνησης και μεγαλοεργοδοτών και να μείνει στα χαρτιά ο νόμος 4808/2021, ο γνωστός νόμος- “έκτρωμα” του Χατζηδάκη. Για να δυναμώσει η πάλη των εργαζομένων για ζωή με αξιοπρέπεια και σύγχρονα δικαιώματα.

Δε δεχόμαστε στην τρίτη δεκαετία του 21ου αιώνα, την εποχή της αλματώδους ανάπτυξης της επιστήμης και της τεχνολογίας:

 • Να δουλεύουμε χωρίς ωράριο, με εξαντλητικές βάρδιες, επτά ημέρες την εβδομάδα χωρίς ξεκούραση, να δουλεύουμε ατέλειωτες ώρες με την τηλεργασία, να κάνουμε τη δουλειά δύο και τριών συναδέλφων και να μας ζητάνε και τα ρέστα,
 • Να δουλεύουμε χωρίς ΣΣΕ, με μισθούς των 400€ και 500€, με απλήρωτες υπερωρίες, ανασφάλιστοι, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι στον τουρισμό – επισιτισμό σε Κεφαλονιά και Ιθάκηνα μη μπορούμε ούτε στο ταμείο ανεργίας να μπούμε
 • Να μετράμε καθημερινά στα δελτία ειδήσεων δεκάδες νεκρούς και εκατοντάδες διασωληνωμένους από τον κορονοϊό αφού ο λαός μας παραμένει απροστάτευτος από την πανδημία και το δημόσιο σύστημα υγείας σμπαραλιασμένο με ευθύνη του κράτους και των επιχειρηματικών ομίλων.
 • Το εισόδημα μας να εξαντλείται το πρώτο δεκαήμερο του μήνα αφού τα ενοίκια, τα τιμολόγια του νερού, του ηλεκτρικού, του πετρελαίου, του τηλεφώνου και του internet, το ψωμί, το γάλα και όλα τα προϊόντα λαϊκής κατανάλωσης είναι πανάκριβα, την ίδια στιγμή που οι εργατικές και λαϊκές οικογένειες βουλιάζουν στα χρέη
 • Τα παιδιά μας να είναι καταδικασμένα στην αμορφωσιά, σε ένα σχολείο που μετατρέπεται και αυτό σε δυσβάσταχτο κόστος για τις φτωχές οικογένειες.
 • Απελευθερώνει τις απολύσεις. Δίνει το πράσινο φως για να απαλλαγούν οι επιχειρήσεις από προσωπικό, αφού θα μπορούν να απασχολούν λιγότερους εργαζόμενους περισσότερες ώρες, χωρίς πρόσθετη αμοιβή.
 • Τη μετατροπή των συμβάσεων εξαρτημένης εργασίας σε συμβάσεις έργου – αυτοαπασχόλησης (όπως επιχειρήθηκε να συμβεί με τους διανομείς της E- FOOD) καταργώντας εργασιακά, ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα
 • Τη μονιμοποίηση του άθλιου καθεστώτος της τηλεργασίας όπου ο εργαζόμενος είναι 24 ώρες το 24ωρο standby, ενώ παρά τις “διακηρύξεις” τα έξοδα της τηλεργασίας επιβαρύνουν μόνο τον εργαζόμενο που δεν έχει κανένα δικαίωμα αποσύνδεσης
 • Τη δυνατότητα στον εργοδότη, με ατομική σύμβαση, να βγάζει για πάνω από ένα έτος σε αναστολή σύμβασης όποιον εργαζόμενο θέλει χωρίς μισθό και ασφάλιση

Ματώνουν ξανά το λαό για την ανάπτυξη των κερδών λίγων.

Οι αντεργατικές διατάξεις λειτουργούν μαζί με άλλους αντιλαϊκούς νόμους όπως το νόμο Βρούτση- Αχτσιόγλου (ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ) που καταργεί τις ελεύθερες διαπραγματεύσεις και επιβάλει τον κατώτερο μισθό με υπουργική απόφαση διατηρώντας τον από το 2012 σε άθλια επίπεδα, υπονομεύει τις κλαδικές ΣΣΕ οι οποίες γίνονται υποχρεωτικές μόνο με απόφαση υπουργού, έχει παγώσει τις τριετίες, έχει καταργήσει την αρχή της ευνοϊκότερης σύμβασης.

Παράλληλα οι μεγάλοι επιχειρηματικοί όμιλοι τρίβουν τα χέρια τους αφού εξασφαλίζουν νέες τεράστιες χρηματοδοτήσεις από το “Ταμείο Ανάκαμψης”, νέες απαλλαγές από εισφορές και φόρους, νέα προνόμια και νέα πεδία επιχειρηματικής δράσης στην υγεία, στην παιδεία, στο περιβάλλον, στην ενέργεια αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

 • Η μεγάλη μάχη που δώσαμε όλο το προηγούμενο διάστημα ενάντια στον νόμο Χατζηδάκη, με αποκορύφωμα την μεγάλη απεργία που οργάνωσαν σε όλη την Ελλάδα εκατοντάδες συνδικάτα στις 10 του Ιούνη, αλλά και οι αγώνες των υγειονομικών και όλου του λαού για την υπεράσπιση της υγείας και της ζωής μας, των μαθητών και των φοιτητών ενάντια στους αντιεκπαιδευτικούς νόμους και των δεκάδων κινητοποιήσεων σε κλάδους και χώρους δουλειάς, αποτελούν μεγάλη παρακαταθήκη για τη συνέχεια της δράσης μας.

Τα νοσοκομεία και συνολικότερα οι δομές υγείας σε Κεφαλονιά και Ιθάκη είναι σε άθλια κατάσταση. Οι ελλείψεις ιατρών, νοσηλευτών, δοικητικών, τεχνικών, τα δεκάδες κτηριακά ζητήματα, οι ελλείψεις σε εξοπλισμό. Μέσα στην πανδημία κι ενώ οι ανάγκες του λαού μεγαλώνουν, το Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολίου έμεινε χωρίς μόνιμο παθολόγο, ενώ από την σωματική και ψυχική εντατικοποίηση εργαζόμενοι λιποθυμούν εν ώρα εργασίας και η κυβέρνηση με τους κύκλους της, τους απειλεί κι από πάνω. Η παραίτηση της τελευταίας αναισθησιολόγου θέτει σε επισφάλεια πλέον τη λειτουργία των χειρουργείων και όχι μόνο. Για μας είναι ξεκάθαρο ότι η υποβάθμιση της Δημόσιας Υγείας είναι κυβερνητική επιλογή που πάει δεκαετίες πίσω, με τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ να κρατούν τα ηνία στην κούρσα διάλυσης του Δημόσιου Συστήματος. Είναι κεντρική πολιτική επιλογή η αποψίλωση των νοσοκομείων και η ενίσχυση των ιδιωτικών δομών, για να θησαυρίζουν οι κλινικάρχες, οι οποίοι μέσα στην πανδημία έχουν απογειώσει τα έσοδά τους και τα κέρδη τους, παίζοντας με τις ζωές μας.

Δίνουμε μάχη μαζί με τους εκπαιδευτικούς, τους μαθητές και τους γονείς για ένα σχολείο που θα μορφώνει και δε θα εξοντώνει. Για ένα σχολείο που θα ανταποκρίνεται στην σημερινή πραγματικότητα και θα δίνει εφόδια στα παιδιά μας με βάση την ανάπτυξη των επιστημών και της τεχνολογίας.Τα παιδιά μας, πηγαίνουν σε σχολεία στεγασμένα σε container από το 2014 ή σε παλιά ασυντήρητα κτήρια. Οι τραγικές σκηνές στην πρόσφατη κακοκαιρία με τα παιδιά μας να περπατούν πάνω σε γέφυρα θρανίων για να απεγκλωβιστούν από το σχολείο-κοντέινερ-πισίνα δεν είναι μια τυχαία εικόνα. Αυτή είναι η πραγματικότητα σε εκατοντάδες συγκροτήματα σε όλη τη χώρα. Στην Κεφαλονιά υπάρχει τεράστια εμπειρία στο ζήτημα αυτό, από τους σεισμούς του 2014 και  μετά η κατάσταση στα κτηριακά των σχολείων έφτασε σε ιστορικό χαμηλό. Τα κοντέινερ και όλα τα προβλήματα που συνεπάγονται, ήρθαν τότε προσωρινά δήθεν, αλλά για να μείνουν επί της ουσίας, αφού για τις κυβερνήσεις ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ, όπως και τις προηγούμενές τους, η ρήση «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού» φαίνεται πως είναι η λύση τους.

Δεν θα επιτρέψουμε να βάλουν το κίνημα στο γύψο.

Δεν θα επιτρέψουμε την επιβολή της εργοδοτικής και κρατικής τρομοκρατίας στα συνδικάτα με το φακέλωμα των συνδικαλισμένων εργαζομένων, τον αυταρχικό περιορισμό της λειτουργίας τους, τις διώξεις σε αγωνιστές εργαζόμενους.

Αντιμετωπίζουν τους εργαζόμενους ως σύγχρονους σκλάβους, χωρίς συλλογικές συμβάσεις, χωρίς αξιοπρεπείς μισθούς, χωρίς ωράριο και την ίδια στιγμή επιχειρούν να βγάλουν εκτός νόμου το δικαίωμά μας να απεργούμε, να διαμαρτυρόμαστε, να διαδηλώνουμε, να οργανωνόμαστε σε σωματεία και να διεκδικούμε καλύτερες συνθήκες εργασίας, γενικότερα για τη ζωή μας. Στην κατεύθυνση αυτή είναι και οι διώξεις σε κατοίκους και άλλους αγωνιστές, για τις κινητοποιήσεις πέρυσι τον Οκτώβρη στη Σάμη, ενάντια στην εγκατάσταση νέων ανεμογεννητριών στην περιοχή του «Ξερακιά». Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στους διωκόμενους.

Η κατάργηση του Ν. 1264/82, δηλαδή του πλαισίου της δράσης των συνδικάτων εδώ και 40 χρόνια, είναι ωμή παρέμβαση κράτους κι εργοδοτών στο δικαίωμα της ελεύθερης συνδικαλιστικής δράσης, που δεν θα περάσει! Τα συνδικάτα θα υπερασπιστούμε την αυτοτέλειά μας, ώστε να παραμείνουμε οργανώσεις των εργατών και όχι των εργοδοτών και θα κάνουμε μέλη όποιους συναδέλφους συμφωνούν με το καταστατικό των σωματείων.

Ο Νόμος Χατζηδάκη υλοποιεί τις διαχρονικές απαιτήσεις του ΣΕΒ και των άλλων εργοδοτικών ενώσεων. Σε συνέχεια προηγούμενων νόμων που έκαναν προσπάθεια να χτυπήσουν συνδικαλιστικά δικαιώματα και το δικαίωμα στην απεργία, ο νόμος καταργεί το Ν. 1264/82 για να υπάρξει σιγή νεκροταφείου από το εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, να μην υπάρξουν αντιδράσεις στην υλοποίηση του αντεργατικού σχεδιασμού, την επιβολή 10ωρου, τις ιδιωτικοποιήσεις, τις απολύσεις, τη μείωση μισθών, να μην οργανώνεται η πάλη των εργαζομένων διεκδικώντας τα δικαιώματα και τις σύγχρονες ανάγκες τους.

Το ηλεκτρονικό φακέλωμα των σωματείων με καταχώρηση όλων των στοιχείων των μελών του, του καταστατικού του και των οικονομικών του στο Γενικό μητρώο συνδικαλιστικών οργανώσεων (ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε) αντίκειται στις βασικές αρχές της ελευθερίας της συνδικαλιστικής δράσης. Το κράτος δημιουργεί μία υποχρεωτική βάση δεδομένων με φακελωμένους χιλιάδες συνδικαλιστές και εργαζόμενους μέλη των συνδικάτων, στην οποία πρόσβαση θα έχουν οι ενώσεις των εργοδοτών, αλλά και μεμονωμένοι εργοδότες!

Το Υπουργείο σε μια νύχτα θα κρίνει αν σωματεία, σύλλογοι και ενώσεις αναγνωρισμένα, με τα καταστατικά τους,  που έχουν ζωή και δράση δεκαετιών, ακόμα και πάνω από έναν αιώνα κάποια απ’ αυτά, θα συνεχίσουν να είναι συνδικαλιστική οργάνωση.Αν θα μπορούν να προκηρύσσουν απεργίες, αν θα προστατεύονται τα συνδικαλιστικά στελέχη και τα ιδρυτικά μέλη των σωματείων, αν ακόμα θα μπορούν να εκπροσωπούν συναδέλφους σε τριμερείς διαδικασίες, αν θα χρηματοδοτούνται από τον ΟΑΕΔ. Ένας υπάλληλος θα κρίνει εάν τα μητρώα και οι καταστάσεις των σωματείων θα δίνονται στις ενώσεις εργοδοτών ή και σε μεμονωμένους εργοδότες όπως ορίζει ο νόμος. Το Εργατικό Κέντρο Κεφαλονιάς και Ιθάκης ιδρύθηκε μέσα στο καμίνι της ταξικής πάλης το 1928 και έκτοτε τα μέλη και τα στελέχη του έχουν γνωρίσει διώξεις, κυνηγητά, φυλακίσεις, ακόμα και εκτελέσεις. Πάντα στάθηκε στο πλευρό του κεφαλονίτικου και θιακού λαού και αυτό θα συνεχίσει να κάνει και τώρα. Δεν θα δώσουμε σε καμία περίπτωση τα στοιχεία των συναδέλφων, τα οικονομικά μας στοιχεία και τίποτα απ’ όσα ζητάει ο κατάπτυστος νόμος.

Επιδιώκεται ουσιαστικό χτύπημα στις μαζικές και δημοκρατικές διαδικασίες, στην ανταλλαγή ιδεών και στην ελεύθερη συζήτηση μεταξύ των εργαζομένων, στη λήψη αποφάσεων και δράσης. Αντίθετα επιδίωξη είναι να μπορούν ανεμπόδιστα οι μηχανισμοί της εργοδοσίας και τους κράτους να παρεμβαίνουν στις αρχαιρεσίες και στις αποφάσεις των συνδικάτων, να μετατρέψουν τα συνδικάτα σε ηλεκτρονικές πλατφόρμες με άγνωστο ποιοι και πώς θα αποφασίζουν για μας, χωρίς εμάς.

Ο νόμος στόχο έχει τα δικαστήρια να βγάζουν τις απεργίες στο σύνολό τους παράνομες, να διώκονται οι απεργοί. Σε μεγάλους κλάδους καταργεί με τον απεργοσπαστικό μηχανισμό του “προσωπικού εγγυημένων υπηρεσιών” το συνταγματικά κατοχυρωμένο απεργιακό δικαίωμα.

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από την ψήφιση του νόμου και είχαμε μία σειρά απολύσεις. Στα μεταλλεία Χαλκιδικής απολύθηκε ο πρόεδρος του σωματείου και του απαγορεύεται η είσοδος στον χώρο αν και παραμένει πρόεδρος. Η απόλυση ακόμα και να δικαιωθεί στα δικαστήρια δεν υποχρεώνει σε επαναπρόσληψη, όπως έγινε με την ξενοδοχοϋπάλληλο στα Χανιά αλλά σε μεγαλύτερη αποζημίωση. Δηλαδή το ξήλωμα της συνδικαλιστικής δράσης σε κάθε χώρο δουλειάς θα στοιχίζει λίγο παραπάνω στην εργοδοσία αλλά θα είναι πλέον ευκολότερο από ποτέ. Η ενημέρωση στην πύλη του εργοστασίου για την συμμετοχή στην απεργία θεωρείται «ψυχολογική βία» ενώ οι συμμετέχοντες σε αυτή την ενημέρωση, απεργιακές φρουρές, θα μπορούν να απολύονται.

Η ταξική πάλη δεν καταργείται με νόμο! Ο νόμος θα έχει σαν αποτέλεσμα τα δικαστήρια να γεμίσουν από αγωνιστές εργαζόμενους. Δεν πρέπει να το επιτρέψουμε.

Χιλιάδες εργαζόμενοι αλλά και η συντριπτική πλειοψηφία των συνδικαλιστών σε όλη την χώρα έχουν πάρει ήδη θέση μάχης.       

Συντονιζόμαστε για ένα μαζικό, ενωτικό, αγωνιστικό μέτωπο ενάντια στους αντεργατικούς νόμους και διεκδικούμε:

 • Κατάργηση του νόμου – εκτρώματος Χατζηδάκη.
 • Αυξήσεις στους μισθούς. Κανένας εργαζόμενος χωρίς ΣΣΕ.
 • Επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, κατάργηση του ν. Βρούτση- Αχτσιόγλου ως αφετηρία για την ουσιαστική αύξηση του κατώτατου μισθού.
 • Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των κλαδικών ΣΣΕ, της αρχής της ευνοϊκότερης Σύμβασης, των τριετιών.
 • Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα.
 • Σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο.
 • Όχι στη μονιμοποίηση της τηλεργασίας.
 • Επαναφορά της Κυριακής αργίας σε όλους τους κλάδους.

Καλούμε σε καθολική καταδίκη και απειθαρχία στις αντεργατικές διατάξεις. Αγωνιζόμαστε για την άμεση λήψη μέτρων θωράκισης της δημόσιας υγείας στο νησί μας, για σύγχρονα δικαιώματα με βάση τις ανάγκες μας και τις δυνατότητες της εποχής μας. Όχι στην ποινικοποίηση και την καταστολή των αγώνων.

 • Να μείνει ανενεργό το ΓΕ.ΜΗ.Σ.Ο.Ε. Κανένα σωματείο να μην καταθέσει μητρώα, καταστατικό, οικονομικές καταστάσεις, στο κρατικό μητρώο.
 • Όχι στο ηλεκτρονικό φακέλωμα και στην ηλεκτρονική ψηφοφορία. Καμία ηλεκτρονική λίστα με ονόματα και άλλα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα στο κράτος και στους εργοδότες. Υπερασπίζουμε την ελευθερία επιλογής και τη μυστικότητα της ψήφου των εργαζομένων για την εκλογή ΔΣ και αντιπροσώπων, το δικαίωμα ενεργής συμμετοχής στις μαζικές διαδικασίες, τη συζήτηση και τη λήψη αποφάσεων.
 • Προστασία της συνδικαλιστικής δράσης, προστασία του συνόλου των ιδρυτικών μελών ενός σωματείου. Κατοχύρωση της ανεμπόδιστης συνδικαλιστικής δράσης στους χώρους δουλειάς, εξασφάλιση των συνδικαλιστικών αδειών.
 • Όχι στις απολύσεις συνδικαλιστών. Ακύρωση κάθε απόλυσης και κάθε δίωξης για συνδικαλιστική δράση.
 • Κάτω τα χέρια από τις συνδρομές και τα οικονομικά των συνδικάτων. Ενίσχυση του ΟΑΕΔ για την αποκλειστική χρηματοδότηση και την πραγματική προστασία των εργαζομένων, των ανέργων και των οικογενειών τους.
 • Επαναφορά των ποσοστών συμμετοχής στις γενικές συνελεύσεις που προβλεπόταν πριν το νόμο ΣΥΡΙΖΑ το 2018.
 • Απειθαρχία και κατάργηση του απεργοσπαστικού μηχανικού με τίτλο “προσωπικού εγγυημένης παροχής υπηρεσιών”.
 • Επαναφορά της δυνατότητας στα κλαδικά συνδικάτα, στα δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια συνδικαλιστικά όργανα να ασκούν ανεμπόδιστα τη συνδικαλιστική τους δραστηριότητα, μεταξύ άλλων να μπορούν να καλύπτουν τον αγώνα κάθε συνδικάτου με τη μορφή πάλης που θα επιλέξει το ίδιο.
 • Προστασία του απεργιακού δικαιώματος έναντι της απεργοσπασίας και απαγόρευση της ανταπεργίας (lockdown).
 • Κατάργηση της προβοκατόρικης διάταξης περί “άσκησης ψυχολογικής βίας” που αποτελεί όχημα δίωξης αγωνιστών που περιφρουρούν τον αγώνα τους.
 • Να γίνουν όλες οι απαραίτητες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων, πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης στο Γενικό Νοσοκομείο Αργοστολιού και το Μαντζαβινάτειο Νοσοκομείο Ληξουρίου, τα Κέντρα Υγείας, τα Αγροτικά Ιατρεία, τις δομές Ψυχικής Υγείας και το ΕΚΑΒ του Νομού.Να λειτουργήσουν εδώ και τώρα η ΜΕΘ και η Ψυχιατρική με όλο το απαραίτητο προσωπικό.
 • Να μην υπάρξει ούτε σκέψη στα κυβερνητικά επιτελεία για συγχωνεύσεις ή κλείσιμο δομών υγείας στα νησιά μας. Οποιαδήποτε τέτοια μεθόδευση θα είναι αιτία πολέμου για το κίνημα. Να σταματήσει η απαράδεκτη «κινητικότητα» εργαζομένων εντός και εκτός νομού.
 • Να μην προχωρήσει καμία νέα εγκατάσταση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Έλεγχος των υπαρχόντων. Να σταματήσουν εδώ και τώρα οι διώξεις των αγωνιστών.
 • Να πραγματοποιηθούν άμεσα όλα τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης με ευθύνη του κράτους, να δοθούν τώρα όλες οι αποζημιώσεις στους πληγέντες.

Οι αγώνες των τελευταίων ετών απέδειξαν ότι μπορεί να ακυρώνονται αντεργατικές πολιτικές όπως ο νόμος της ΝΔ για τον περιορισμό των διαδηλώσεων και ο απεργοκτόνος νόμος του ΣΥΡΙΖΑ. Μπορούμε να μετράμε νίκες όπως η υπογραφή της ΣΣΕ στη ναυπηγοεπισκευαστική βιομηχανία και η κατοχύρωση βασικών εργασιακών δικαιωμάτων των διανομέων της E- FOOD που ακυρώνουν στην πράξη το νόμο – Χατζηδάκη. Απέδειξαν την αξία της οργανωμένης πάλης, της μαζικής συμμετοχής των εργαζομένων στα Συνδικάτα.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΠΛΑΤΙΑ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 30/10/2021 ΚΑΙ ΩΡΑ 18.30 ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΣΤΗΝ ΛΕΩΦΟΡΟ ΑΝ. ΤΡΙΤΣΗ 119, ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΡΓΟΣΤΟΛΙΟΥ.

Στη σύσκεψη θα τηρηθούν αυστηρά όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας από τον covid 19.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΙΘΑΚΗΣ

Share.

Comments are closed.