Τετάρτη, 20 Ιανουαρίου

Σωματείο Εργαζ. στην εταιρία Κτιριακές Υποδομές :Με αφορμή τις εξαγγελίες για παράδοση δεκάδων ΜΕΘ από δωρεά κατά τα τέλη Φεβρουαρίου του επόμενου έτους !!

image_pdfimage_print

 Με απορία και αγανάκτηση ακούσαμε τις τελευταίες κυβερνητικές ανακοινώσεις για την παράδοση δεκάδων ΜΕΘ από δωρεά σε οκτώ νοσοκομεία της χώρας, κατά τα τέλη του Φεβρουαρίου του επόμενου έτους !! Μάλιστα η δωρεά είχε ανακοινωθεί εδώ και έξι τουλάχιστον μήνες και μόλις τώρα είπαν ότι εγκρίθηκαν οι μελέτες εφαρμογής !

Το ερώτημά μας είναι ένα και ζητά άμεση και πειστική απάντηση από τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες: Γιατί δεν ανατέθηκε και αυτό το έργο στο δημόσιο κατασκευαστικό φορέα στον οποίο εργαζόμαστε, τις Κτιριακές Υποδομές (συγχώνευση πρώην Ο.Σ.Κ., ΔΕΠΑΝΟΜ, ΘΕΜΙΣ Κατασκευαστική και τεχνικοί ΚΕΔ) ένα φορέα που οι εργαζόμενοί του (μηχανικοί και άλλες ειδικότητες) έχουμε αποδείξει κατ΄επανάληψη την εμπειρία, την τεχνογνωσία και τις σημαντικές δυνατότητές μας ; Οι εργαζόμενοι στις Κτ.Υπ. παρά τη συνεχιζόμενη και σχεδιασμένη αποδυνάμωση του φορέα, πετύχαμε σε συνθήκες πανδημίας να διαμορφώσουμε τους όρους και τις συνθήκες για να παραδοθούν εντός 2 μόλις μηνών 50 σύγχρονες κλίνες ΜΕΘ στο νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ». Μάλιστα αυτό το έργο ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ, παράλληλα με το τρέχον έργο μας σε κτίρια Παιδείας, Υγείας, Δικαιοσύνης και άλλα, καθώς και τις αυτοψίες και παρεμβάσεις μας μετά το σεισμό στη Μυτιλήνη και άλλα καθήκοντα. Βέβαια είναι εξίσου κρίσιμο και το θέμα κατά πόσον είχε διασφαλιστεί το εξειδικευμένο προσωπικό ώστε οι ΜΕΘ που παραδώσαμε να στελεχωθούν ώστε να λειτουργήσουν στο σύνολό τους άμεσα.  Όταν λοιπόν έχεις ένα δημόσιο τεχνικό φορέα που επιτυγχάνει να παραδώσει 50 σύγχρονες αίθουσες ΜΕΘ (δωρεά της Βουλής) μέσα σε ένα δίμηνο, γιατί δεν του αναθέτεις να υλοποιήσει και τις άλλες ΜΕΘ που είναι από άλλες δωρεές ; Μήπως τελικά οι πολιτικές αγκυλώσεις και εμμονές στην ενίσχυση και κυριαρχία του ιδιωτικού τομέα και των επιχειρηματικών ομίλων και την πλήρη απαξίωση του δημοσίου, κοστίζουν ζωές ; Ποιος θα λογοδοτήσει για τα θύματα από την έλλειψη αυτών των ΜΕΘ από το δημόσιο σύστημα Υγείας αυτό το κρίσιμο διάστημα όξυνσης της πανδημίας;

Comments are closed.