Σωματείο Εργαζ. στην εταιρεία “ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ”: Αποφάσεις γενικής συνέλευσης

Δημοσιεύτηκε στις

Οι εργαζόμενοι στις ΚΤΙΡΙΑΚΕΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ (πρώην ΟΣΚ, ΘΕΜΙΣ, ΔΕΠΑΝΟΜ, τεχν.ΚΕΔ) πραγματοποιήσαμε σήμερα Γενική συνέλευση στην οποία συζητήσαμε τα ολοένα οξυνόμενα σοβαρότατα προβλήματα διαβίωσης που αντιμετωπίζουμε εμείς και οι οικογένειές μας, λόγω των συνεχιζόμενων δυσβάστακτων αυξήσεων σε βασικά προϊόντα, λογαριασμούς, φόρους και καύσιμα. Είναι κοινή πεποίθηση ότι, μετά τα μνημόνια που «φόρτωσαν στις πλάτες μας» οι εκάστοτε κυβερνήσεις με περικοπές μισθών, κατάργηση των δώρων, φοροκαταιγίδα και άλλα δεινά εις βάρος μας, τώρα έρχονται να μας αποτελειώσουν με αφορμή τον πόλεμο στην Ουκρανία, τα μέτρα κατά της Ρωσίας και την ενεργειακή κρίση. Θεωρούμε απαράδεκτο τον 21ο αιώνα, να κινδυνεύουν να πεινάσουν και να παγώσουν οι οικογένειές μας, την ίδια ώρα που επιχειρηματικοί όμιλοι που εκμεταλλεύονται ενεργειακές πηγές, βασικά είδη διατροφής κ.ά. πολλαπλασιάζουν τα κέρδη τους.

Με βάση αυτούς τους προβληματισμούς και έκδηλη την αγανάκτηση για αυτή την κατάσταση,    η Γενική συνέλευση αποφάσισε επιγραμματικά τα εξής:

  1. Να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας για Συλλογική σύμβαση με αναπροσαρμογή των αιτημάτων μας ώστε να ανταποκρίνονται στις σημερινές πολύ αυξημένες ανάγκες.
  2. Να εντείνουμε τους αγώνες μας για να «φρενάρουμε» την εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση του έργου και των υπηρεσιών των Κτιριακών Υποδομών(σχολεία, νοσοκομεία, δικαστικές αίθουσες, κ.ά.) και να καταργήσουμε στην πράξη νόμους όπως ο πρόσφατος που αφορά στις ΑΕ του δημοσίου και τις ΔΕΚΟ που σπρώχνουν προς αυτή την κατεύθυνση.
  3. Να συμμετέχουμε στη γενική απεργία στις 9 Νοεμβρίου και στην σύσκεψη προετοιμασίας της στο Σπόρτιγκ στις 5 Οκτωβρίου στις 6.30μμ.
  4. Να διεκδικήσουμε με όλα τα σωματεία εργαζομένων στο δημόσιο που υπάγονται στο λεγόμενο ενιαίο μισθολόγιο, αυξήσεις μισθών της τάξης του 20% και επαναφορά των «δώρων», προκειμένου να καλύψουμε ως ένα βαθμό τις απώλειες από τα προηγούμενα χρόνια και τον πληθωρισμό που καλπάζει με 25% οδηγώντας εμάς και τις οικογένειές μας στην απελπισία.

Επίσης η Γενική συνέλευση αποφάσισε:

  1. Αντιπροσωπεία του σωματείου να συμμετέχει στην αυριανή αντιφασιστική συγκέντρωση έξω από το Εφετείο, όπου δικάζεται σε δεύτερο βαθμό η εγκληματική ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Κανείς εφησυχασμός απέναντι στο φασισμό που προσπαθεί να σηκώσει κεφάλι τόσο στη χώρα μας όσο και στην Ιταλία, τη Γαλλία και αλλού.

Να εκφράσουμε την αμέριστη αλληλεγγύη μας στην πρόεδρο της ΟΕΝΓΕ Αφροδίτη Ρέντζιου που οδηγείται στα δικαστήρια με βάση τον κατάπτυστο νόμο Χατζηδάκη, για τη συμμετοχή της σε διαδήλωση την περίοδο της πανδημίας

Περισσότερα

Συγκέντρωση υγειονομικών στο υπ.Υγείας(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Κάντε κλικ για περισσότερες φωτογραφίες

Εργατικό Κέντρο Θήβας : Όχι στο νομοσχέδιο που συνεχίζει να υποβαθμίζει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας

Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Θήβας με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση σε σημερινή του συνεδρίαση ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ...