Σωματείο Εργαζ. στην επιχείρηση «ΣΕΛΕΚΤ ΣΕΡΒΙΣ ΠΑΡΤΝΕΡ ΕΣΤΙΑΤΟΡΙΑ ΕΛΛΑΣ Α.Ε» Ν. Αττικής:Ως εδώ! Τα δάκρυα στέγνωσαν! Η οργή ξεχειλίζει!

Δημοσιεύτηκε στις

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ ! ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΟΣΤΟΣ!

Όλοι και όλες σήμερα το απόγευμα στις 19:30 στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας.

Ο τραγικός θάνατος της 19χρονης εγκύου στη Νέα Μάκρη αποτελεί άλλο ένα ακόμα προδιαγεγραμμένο έγκλημα, που έχει τη σφραγίδα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Η πολιτική αυτή που λογαριάζει την υγεία και τις ζωές μας σαν κόστος είναι που ευθύνεται για το γεγονός ότι μόνο τις 2 τελευταίες μέρες μια 19χρονη έγκυος κοπέλα πέθανε αβοήθητη περιμένοντας το ΕΚΑΒ και μια 64χρονη γυναίκα πέθανε στην καρότσα ενός φορτηγού, λόγω έλλειψης ΕΚΑΒ σε ένα από τα μεγάλα νησιά που πραγματοποιείται κατά τα άλλα το «θαύμα του Τουρισμού».

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Δεν πρόκειται για τυχαία γεγονότα και δεν είναι τα μόνα. Ειδικά οι εργαζόμενοι του αεροδρομίου της Αθήνας γνωρίζουν πολύ καλά την απουσία Δημόσιων  Δομών Υγείας με επαρκή μόνιμο προσωπικό, επαρκή υλικοτεχνική υποδομή, σύγχρονα-ασφαλή-επαρκή ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ που θα καλύπτουν το σύνολο των κατοίκων της  Ανατολικής Αττικής. Μια περιοχή που συγκεντρώνει τεράστιο όγκο εργαζομένων και λαού, με βιομηχανικές περιοχές, λιμάνια, αεροδρόμιο και ειδικά την καλοκαιρινή περίοδο περνάνε εκατομμύρια ανθρώπων και  τα  εργατικά ατυχήματα αποτελούν καθημερινότητα.

Το σωματείο μας εξαρχής και σε συντονισμό με το Εργατικό Κέντρο Ανατολικής Αττικής και άλλους συλλογικούς φορείς διεκδικεί τη δημιουργία Δημόσιου Νοσοκομείου στην Ανατολική Αττική.Δεν ανεχόμαστε να είναι οι ζωές μας αναλώσιμες γα να πλουτίζουν μια χούφτα παράσιτα. Μετατρέπουμε την οργή και την αγανάκτησή μας σε συλλογική δράση για ό,τι είναι σύγχρονο και αναγκαίο για τις ζωές μας.  Δυναμώνουμε τον αγώνα μας και απαιτούμε εδώ και τώρα αύξηση του κρατικού προϋπολογισμού για την υγεία, για:

  • Σύγχρονα, ασφαλή, επαρκή σε αριθμό ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ για την κάλυψη των αναγκών όλων των ασθενών.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού. Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Ενίσχυση των δομών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού (ιατρών όλων των ειδικοτήτων, νοσηλευτών και βοηθητικού προσωπικού), προκειμένου να εξασφαλιστεί η 24ωρη λειτουργία τους, με επαρκή υλικοτεχνική υποδομή, με αποκεντρωμένα ιατρεία και κινητές μονάδες για κατ’ οίκον επισκέψεις που συνδέονται με τα Κέντρα Υγείας.
  • Δημόσιο Νοσοκομείο στην Ανατολική Αττική.

Ως εδώ! Τα δάκρυα στέγνωσαν! Η οργή ξεχειλίζει! Όλοι το απόγευμα στις 19:30 στη μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας.

Περισσότερα

Πανελλήνια Ένωση Πληρωμάτων Ρυμουλκών & Ναυαγοσωστικών: Κάλεσμα έναρξης διαπραγματεύσεων για νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Mεταξύ των Ενώσεων μας, υπάρχουν οι Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας Πληρωμάτων Ρυμουλκών και Ναυαγοσωστικών, οι...

Σωματείο Εργαζομένων Cosmote -Evalue Αττικής: Για την απόλυση συναδέλφισσας στο κτίριο του Μοσχάτου

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Εκτός από τα μέτρα προστασίας της υγείας μας από την ένταση της...

Σωματείο Εργαζομένων Hellenic Quality Foods Εύβοιας: Να υπογραφεί η επιχειρησιακή ΣΣΕ με αυξήσεις !

ΝΑ ΕΚΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΝΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΗ ΣΣΕ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ!!! Εχθές το...