Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου

Σωματείο Εργαζ. στην επιχείρηση “ΣΕΛΕΚΤ ΣΕΡΒΙΣ ΠΑΡΤΕΝΡ ΕΣΤΙΑΤΟ. ΕΛΛΑΣ ΑΕ” Αττικής : Για εξελίξεις με αναστολές εργασίας

0
image_pdfimage_print

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Καταγγέλλουμε τη στάση της εργοδοσίας της ΣΕΛΕΚΤ ΣΕΡΒΙΣ όπου, παρά το γεγονός ότι δεν υπάρχουν αναστολές για τον Αύγουστο, συνεχίζει να κρατάει εκτός παραγωγής έναν αριθμό εργαζομένων, μέσα σε αυτόν το σύνολο του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας. Παρά τις παρεμβάσεις του Σωματείου μας, τις συστάσεις της Επιθεώρησης Εργασίας να επιστρέψουν οι εργαζόμενοι στη δουλειά, συνεχίζει να κρατάει την ίδια στάση, αφήνοντας τους εργαζόμενους «στον αέρα».

Την ίδια στιγμή, η διοίκηση της εταιρείας «απαγορεύει» στους υπόλοιπους εργαζόμενους να αιτηθούν καλοκαιρινή άδεια μέσα στον Αύγουστο, «κόβει» ρεπό, το διάλειμμα φαντάζει πολυτέλεια. Οι δηλώσεις από πλευράς διεύθυνσης και διάφορων προϊσταμένων «τόσο καιρό καθόσασταν, θέλετε και άδεια;» απλά μας προκαλούν.

Συνάδελφοι, μέχρι εδώ! Δεν παραιτούμαστε από τα στοιχειώδη δικαιώματά μας. Χωρίς καθυστέρηση, η εργοδοσία ήδη αξιοποιεί διατάξεις του νέου νομοσχεδίου τερατουργήματος, που ψήφισε η κυβέρνηση της ΝΔ και στήριξαν πάνω από τα μισά άρθρα ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ. Με βάση, λοιπόν, αυτή την αθλιότητα, που έχει καταδικαστεί πλατιά στη συνείδηση των εργαζομένων, οι «αυξημένες επιχειρησιακές ανάγκες» είναι αυτές που θα καθορίζουν πότε και αν θα ξεκουράζονται οι εργαζόμενοι, αν θα παίρνουν ρεπό, πόσες ώρες θα δουλεύουν τη μέρα, τη βδομάδα, σε επίπεδο εξαμήνου.

Οι απαντήσεις της εργοδοσίας στο αίτημα μας να επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι στη δουλειά, είναι ότι «περιμένουν να βγει η Κυβερνητική Απόφαση», παρά το γεγονός ότι ήδη έχει βγει ανακοίνωση του γραφείου τύπου του υπουργείου εργασίας. Τι παραπάνω μπορεί να ξέρουν; (ρωτάμε εμείς!) Αυτή η κατάσταση κάπως μας φέρνει στο μυαλό τις δηλώσεις του γνωστού εφοπλιστή Λαζαρίδη και το ρόλο που πραγματικά επιτελούν οι κυβερνήσεις, ως πολιτικό προσωπικό των επιχειρηματικών ομίλων όπου με τα νομοσχέδια που καταθέτουν υλοποιούν ένα προς ένα τα αιτήματά τους.

Απευθυνόμαστε σε όλους τους συναδέλφους και όλες τις συναδέλφισσες. Χρειάζεται να μεγαλώσει ο προβληματισμός που ήδη υπάρχει, η οργή και η αγανάκτηση που έχουμε να βρει περιεχόμενο και έκφραση στην οργάνωση, στη συλλογική συζήτηση και δράση.

Με επίκεντρο τις ανάγκες μας, διεκδικούμε να τηρείται απαρέγκλιτα το 5θήμερο- 8ωρο- 40ωρο, το δικαίωμά μας στην ξεκούραση, ουσιαστικά μέτρα προστασίας της υγείας μας χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση των εργαζομένων. Διεκδικούμε υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Καμία απόλυση και «τιμωρητική» συμπεριφορά σε εργαζόμενο επειδή δεν εμβολιάζεται, απεναντίας διεκδικούμε εξαντλητική ενημέρωση των εργαζομένων, πλήρη προληπτικό και δωρεάν έλεγχο και σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων με ευθύνη του κράτους στο πλαίσιο ενός ενισχυμένου συστήματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

Καλούμε σε ανοιχτές συσκέψεις τους εργαζόμενους την Τετάρτη 4 Αυγούστου και την Παρασκευή 6 Αυγούστου στις 18.30, στα γραφεία του Συνδικάτου Επισιτισμού Τουρισμού προκειμένου να συζητήσουμε για τις εξελίξεις που υπάρχουν και να αποφασίσουμε τα βήματα που θα ακολουθήσουμε.

Share.

Comments are closed.