Σωματείο Εργαζ. στην Ενέργεια Ν. Πελοποννήσου: Στις 14 Ιούνη 2025 διαδηλώνουμε στην Καλαμάτα

Δημοσιεύτηκε στις

ΠΝΙΓΜΕΝΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΞΕΡΙΖΩΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟΣ

 Στις 14 Ιούνη 2025 συμπληρώνονται 2 χρόνια από το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου, όπου βρήκαν βασανιστικό θάνατο πάνω από 600 άνθρωποι, ξεριζωμένοι πρόσφυγές και μετανάστες, ανάμεσά τους γυναίκες και ανυπεράσπιστα παιδιά. Ένα επαναλαμβανόμενο έγκλημα που συντελείται στις θάλασσες της μεσογείου, που έχουν μετατραπεί σε θάλασσες νεκρών μεταναστών και προσφύγων. Περισσότεροι από 2.200 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους ή αγνοείται η τύχη τους το 2024, στη Μεσόγειο !

Ξεριζωμός λόγω των πολέμων και της φτώχειας στον βωμό των βρώμικων ιμπεριαλιστικών παζαριών του ΝΑΤΟ που καταδικάζει τους λαούς της περιοχής σε μετανάστευση.  Άνθρωποι εγκλωβισμένοι μέσα από τις απάνθρωπες συμφωνίες της ΕΕ για τη μετανάστευση, να τους εκμεταλλεύονται κυκλώματα διακινητών και να εγκλωβίζονται σε άθλιες συνθήκες σε σύγχρονα στρατόπεδα συγκέντρωσης στα νησιά.

Σήμερα, δυο χρόνια μετά, και παρά τα συγκλονιστικά στοιχεία που έχουν έρθει στο φως για τις εγκληματικές πράξεις και παραλείψεις του Ελληνικού Λιμενικού και της Frontex, καμία ευθύνη δεν έχει αποδοθεί, κανένας ένοχος δεν έχει τιμωρηθεί. Κρίσιμα αποδεικτικά στοιχεία, όπως οι συνομιλίες του πλοιάρχου με το Λιμενικό και το καταγραφικό υλικό από τις κάμερες του σκάφους, έχουν εξαφανιστεί! Η κυβέρνηση της ΝΔ είναι ενορχηστρωτής της συγκάλυψης του εγκλήματος και των ενόχων.

 Η ΝΔ και τα υπόλοιπα αστικά κόμματα στήριξαν την αντιμεταναστευτική πολιτική της ΕΕ και τους σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ, έδωσαν απλόχερα εδάφη, χρήματα, ακόμα και εξοπλισμό, για να συνεχίσουν να γίνονται αυτοί οι άδικοι πόλεμοι με εκατομμύρια νεκρούς και ξεριζωμένους. Είναι συνυπεύθυνοι μαζί με το ΝΑΤΟ και την ΕΕ για τα -εδώ και χρόνια- επαναλαμβανόμενα εγκλήματα με πνιγμένους μετανάστες στη μεσόγειο θάλασσα. Είναι εκείνοι που υπερασπίζονται κι αναπαράγουν αυτόν τον άδικο κόσμο, γεμάτο πολέμους, φτώχεια, προσφυγιά. (Ουκρανία, Συρία, Μέση Ανατολή, γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού από το κράτος –δολοφόνο του Ισραήλ).

Είναι ανάγκη να δυναμώσει ακόμη περισσότερο ο αγώνας για την απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – ΕΕ. Να εκφραστεί αποφασιστικά η διεθνιστική αλληλεγγύη του λαού μας στους μετανάστες και τους πρόσφυγες. Να διεκδικήσουμε την ουσιαστική προστασία των ξεριζωμένων και την κατάργηση όλου του άδικου πλαισίου καταστολής σε βάρος τους !

Στις 14 Ιούνη 2025 διαδηλώνουμε στην Καλαμάτα στις 19:30 στην Κεντρική πλατεία

Θα ακολουθήσει συναυλία στο λιμάνι

Το έγκλημα δεν θα ξεχαστεί !

Η επιχείρηση συγκάλυψης, με κύριο ενορχηστρωτή την κυβέρνηση, δε θα περάσει!

Οι αδικοχαμένοι νεκροί ζητούν δικαίωση!

Να τιμωρηθούν οι ένοχοι και να αποδοθούν όλες οι ευθύνες για το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου.

Θα δρομολογηθεί λεωφορείο από Τρίπολη και Μεγαλόπολη για Καλαμάτα με επιστροφή.

Αναχώρηση 17:30 από πλατεία Κολοκοτρώνη, Τρίπολη και 18:00 από Κεντρική Πλατεία Μεγαλόπολης.
Τηλέφωνο επικοινωνίας για κρατήσεις θέσεων : 6946528138

 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Απετράπη έξωση ζευγαριού συνταξιούχων από την κύρια κατοικία τους

Μετά την παρέμβαση φορέων, του Εργατικού Κέντρου Πειραιά και κατοίκων της περιοχής απετράπη σήμερα...

Σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων ΕΦΕΤ: 14 Ιούνη Δύο χρόνια από το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου

14 Ιούνη 2025  Δύο χρόνια από το πολύνεκρο ναυάγιο της Πύλου Διαδηλώνουμε στην Καλαμάτα στις 19.30...

Ομοσπονδία Συλλόγων Οικογένειας ΚΕΘΕΑ: Καταγγελία για τη δίωξη του προέδρου του Συλλόγου Εργαζομένων ΨΝΑ

Η ΟΣΟΚΕΘΕΑ εκφράζει την αλληλεγγύη και τη στήριξή της στον Πρόεδρο του Ενιαίου Συλλόγου...