Σωματείο Εργαζ. στα Τουριστικά – Επισιτιστικά Επαγγέλματα Κεφαλονιάς – Ιθάκης : Κυβέρνηση και ξενοδόχοι έχουν την ευθύνη για την εγκληματική συγκάλυψη των κρουσμάτων

Δημοσιεύτηκε στις

Η συνεχόμενη αύξηση των κρουσμάτων του κορονοϊού αλλά και η διασπορά αυτών εντείνουν την ανησυχία του λαού και ιδιαίτερα των εργαζομένων στον κλάδο του Τουρισμού και Επισιτισμού.

Η Κυβέρνηση με μοναδικό σκοπό την εξασφάλιση των κερδών των μεγαλοξενοδόχων “μαγειρεύει” τα πραγματικά στοιχεία των κρουσμάτων,αποκρύπτοντας την αλήθεια βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία και τη ζωή των εργαζομένων.

Την ίδια στιγμή που με αφορμή την πανδημία καταπατήθηκαν τα εργασιακά μας δικαιώματα με την καθιέρωση της εκ περιτροπής εργασίας και την κατάργηση της κλαδικής συλλογικής σύμβασης, η Κυβέρνηση πιστή στις επιθυμίες των μεγαλοξενοδόχων κουκουλώνει τα πραγματικά στοιχεία.

Την ίδια στιγμή που η Κυβέρνηση άνοιξε τα σύνορα χωρίς όρια, επέτρεψε την πληρότητα των αεροπλάνων στο 100% και πραγματοποιεί δειγματοληπτικούς ελέγχους στο 1/10 των εισερχομένων, συνεχίζει να ανάγει την έξαρση της πανδημίας στην ατομική ευθύνη.

Φτάνει πια!!!

Απαιτούμε:

  • Να δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα πραγματικά στοιχεία των κρουσμάτων covid-19 σε περιοχές και επιχειρήσεις.
  • Άμεσα μέτρα προστασίας της υγείας.
  • Δωρεάν τεστ σε όλους τους εργαζόμενους.

 

Περισσότερα

Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης: Στις 21 Οκτώβρη βγαίνουμε στον δρόμο μαζί με εκπαιδευτικούς, φοιτητές και μαθητές

ΣΤΙΣ 21 ΟΚΤΩΒΡΗ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΜΑΖΙ ΜΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ, ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΜΑΘΗΤΕΣ! ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ...

Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα Αττικής: 19 Οκτώβρη όλοι στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι Το ΔΣ του Σωματείου με ομόφωνη απόφασή του προκηρύσσει στάσεις εργασίας την Δευτέρα 19/10/26...

Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών: 15 Οκτώβρη απεργιακή κινητοποίηση στην εταιρεία Pepsico Hellas

Το ΔΣ της ομοσπονδίας σε έκτακτη συνεδρίαση του, αποφάσισε την προκήρυξη 24ωρης απεργιακής κινητοποίησης...