Σωματείο Εργαζ. ΣΠΗΝΤΕΞ : Συμπαραστεκόμαστε στον  αγώνα των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ- ΕΛΤΑ COURIER

0
image_pdfimage_print

  Το Διοικητικό Συμβούλιο του  Σωματείου Εργαζομένων στην  ΣΠΗΝΤΕΞ, συμπαραστέκεται στον  αγώνα των εργαζομένων στα ΕΛΤΑΕΛΤΑ COURIER για την μετατροπή  όλων των συμβάσεων τους από  ενοικιαζόμενη εργασία, σε εργασία με  συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Δυστυχώς οι «σύγχρονες» μορφές  εργασίας του 21ου αιώνα οδηγούν την σκέψη μας αρκετά πίσω στην εποχή των  δουλεμπόρων, όπου η φτηνή και ευέλικτη εργασία αποτελούσαν την μόνη  πραγματικότητα.

Σήμερα ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις υιοθετούν το συγκεκριμένο  μοντέλο, εφόσον το κέρδος, που αποκομίζουν είναι τεράστιο εις βάρος των  εργαζομένων. Εργασιακά δικαιώματα και κεκτημένα χρόνων καταπατούνται και γίνονται  a la carte.

Συγκεκριμένα, οι Εργαζόμενοι με συμβάσεις προσωρινής απασχόλησης (Ε.Π.Α.), όπου δεν υπάρχει πρόβλεψη ένταξής τους στις Επιχειρησιακές Συλλογικές Συμβάσεις, 1)  αμείβονται πολύ χαμηλότερα από συναδέλφους αορίστου χρόνου, που παράγουν το ίδιο έργο, στον ίδιο χώρο, 2) Τα ωράρια τους είναι ευέλικτα και συνεχώς αναπροσαρμοζόμενα, 3) οι ασφαλιστικές τους καλύψεις είναι περιορισμένες ίσως και ανύπαρκτες, 4) οι συμβάσεις τους είναι συνεχώς ανανεούμενες ή και διεκεκομένες.

Ως Σωματείο Εργαζομένων στην ΣΠΗΝΤΕΞ καταδικάζουμε πρακτικές που εργαλειοποιούν τον εργαζόμενο, συνθλίβουν τον οικογενειακό και οικονομικό του προγραμματισμό, εκμεταλλεύονται τα νομοθετικά εκτρώματα που διαλύουν και εξουθενώνουν τις ζωές των εργαζομένων.

Το Σωματείο Εργαζομένων στη ΣΠΗΝΤΕΞ παλεύει καθημερινά μέσα από τις δράσεις του και την ενότητα των μελών του για να αποτρέψει τέτοιες πρακτικές και στέκεται αλληλέγγυο στον αγώνα των συναδέλφων στα ΕΛΤΑ ΕΛΤΑ COURIER

Share.

Comments are closed.