Σωματείο Εργαζ. Νοσοκομείου Θριασίου :Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζόμενων του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης

0

Να μην περάσει ο κυβερνητικός αυταρχισμός σε βάρος των εργαζομένων του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης

Συμπαραστεκόμαστε στον αγώνα των εργαζόμενων του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης ενάντια στην κυβερνητική απόφαση για αναστολή της 24ωρης εφημερίας του νοσοκομείου και μετατροπή του σε εμβολιαστικό κέντρο.

Η απόφαση αυτή στερεί πολύτιμες υπηρεσίες από χιλιάδες παιδιά λαϊκών οικογενειών, όχι μόνο της Βορειοανατολικής και Δυτικής Αττικής, αλλά και της Λαυρεωτικής και της Νησιωτικής Ελλάδας, ιδιαίτερα σε περίοδο εξάπλωσης της επιδημίας και επαναλειτουργίας των σχολείων χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο προστασίας της υγείας των μαθητών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι από τον Σεπτέμβριο 2021 έως σήμερα, στο νοσοκομείο έχουν εξετασθεί περισσότερα από 11.000 παιδιά, από τα οποία 730 θετικά σε COVID ενώ στην Παιδιατρική κλινική έχουν νοσηλευθεί περισσότερα από 1.000 παιδιά.

Καταγγέλλουμε την απαράδεκτη ενέργεια του υπουργού Υγείας που κατέθεσε αγωγή στο Πρωτοδικείο Αθηνών, ζητώντας να κριθεί η 24ωρη απεργία των εργαζόμενων στο Παίδων Πεντέλης ως παράνομη και καταχρηστική, «προκειμένου να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία» και με το προκλητικό πρόσχημα ότι γίνεται «εν μέσω πανδημίας».

Δικαιολογημένη αγανάκτηση όχι μόνο στους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες αλλά και σε χιλιάδες λαϊκές οικογένειες προκαλεί η επίκληση από την κυβέρνηση του επιχειρήματος περί «διασφάλισης της δημόσιας υγείας»

Είναι τουλάχιστον προκλητικό να επικαλείται τη «δημόσια υγεία» η κυβέρνηση της ΝΔ, που με την πολιτική της αυξάνει τον κίνδυνο από την επιδημία για την υγεία των λαϊκών οικογενειών και αξιοποιεί ακόμη και την επιδημία για την ενίσχυση της επιχειρηματικής κερδοφορίας.

Είναι κυριολεκτικά μεγάλο το ΘΡΑΣΟΣ της κυβέρνησης να επικαλείται την επιδημία στην προσπάθεια της να τρομοκρατήσει τους υγειονομικούς για να σταματήσουμε να αγωνιζόμαστε για ενίσχυση των δημόσιων μονάδων υγείας, ενώ εξακολουθεί να αρνείται να στελεχώσει τις δημόσιες μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, προκειμένου να αναλάβουν τον αναγκαίο εμβολιασμό του πληθυσμού (ενηλίκων και παιδιών).

Γνωρίζουμε ότι η πρόσφατη κυβερνητική απόφαση για αναστολή της εφημερίας του Παίδων Πεντέλης προστίθεται στη συστηματική προσπάθεια υποβάθμισης του νοσοκομείου, με μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού, αναστολές εργασίας εργαζομένων, συμπτύξεις κλινών, περιορισμό των διενεργούμενων χειρουργείων και μείωση της κρατικής χρηματοδότησης.

Παρόμοιες είναι οι ελλείψεις και στα υπόλοιπα Παιδιατρικά νοσοκομεία αλλά και στις Παιδιατρικές κλινικές των γενικών νοσοκομείων. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της Παιδιατρικής κλινικής του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου, όπου η συνεχιζόμενη υποστέλεχωση βάζει σε κίνδυνο τη λειτουργίας της κλινικής.

Καλούμε όλα τα σωματεία εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας να στηρίξουμε τον αγώνα των εργαζομένων του Παίδων Πεντέλης και να διεκδικήσουμε:

► να ανακληθεί η απόφαση για αναστολή της εφημερίας του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης

► να στελεχωθούν οι δημόσιες μονάδες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, με γενικούς γιατρούς, παιδιάτρους και επισκέπτες υγείας, για να αναλάβουν τον εμβολιασμό

► να ενισχυθούν τα Παιδιατρικά νοσοκομεία και οι Παιδιατρικές κλινικές των γενικών Νοσοκομείων με επείγουσες προσλήψεις, ανάκληση των αναστολών εργασίας και μονιμοποίηση των συμβασιούχων.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.