Σωματείο Εργαζ. Νοσοκομείου Θριασίου: Να ανακληθούν οι απολύσεις εργαζομένων από την εργοδοσία της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ

Δημοσιεύτηκε στις

Καταγγέλλουμε τις απολύσεις του προέδρου του τοπικού Επιχειρησιακού Σωματείου και προέδρου της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Γ. Φραγκίδη και του προέδρου του Συνδικάτου Οδηγών – Πωλητών και Βοηθών Εμφιαλωμένων Ποτών Β. Ελλάδας, Ά. Μερκενίδη από την εργοδοσία της «ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ»

Οι εκδικητικές απολύσεις των πρωτοπόρων συνδικαλιστών αποσκοπούν στην τρομοκράτηση όλων των εργαζομένων της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, που για εβδομάδες αγωνίζονται πολύμορφα για την ανάκληση των απολύσεων 15 συναδέλφων τους και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Μετά τη συνεχιζόμενη κρατική καταστολή, με επιθέσεις ΜΑΤ και χημικά, με την οποία η κυβέρνηση έσπευσε να στηρίξει τα συμφέροντα της εταιρείας σε βάρος των δικαιωμάτων των εργαζομένων, ακολούθησε η νέα απαράδεκτη ενέργεια της εργοδοσίας να στοχοποιήσει και να απολύσει πρωτοπόρους αγωνιστές εργαζόμενους.

Τεράστιες είναι οι κυβερνητικές ευθύνες για την απροκάλυπτη στήριξη μιας επιχείρησης που απέλυσε εργαζόμενους αμέσως μετά τη διαγραφή χρεών της σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, με κυβερνητική εντολή και ενώ στο σχέδιο εξυγίανσης που είχε εγκριθεί από τα δικαστήρια δεσμευόταν να μη γίνουν απολύσεις.

Για να εξασφαλίσουν ότι θα συνεχίσουμε να «ποτίζουμε με τον ιδρώτα και το αίμα μας» την καπιταλιστική ανάπτυξη, χωρίς να μπορούμε «να σηκώσουμε κεφάλι», προωθούν την υλοποίηση του Νόμου Χατζηδάκη, που εκτός από τη νομιμοποίηση «της δουλειάς ήλιο με ήλιο για ένα ξεροκόμματο», προσθέτει νέα εμπόδια στη δυνατότητα των εργαζομένων να υπερασπιζόμαστε συλλογικά τα δικαιώματα μας, τη ζωή μας, το μέλλον των παιδιών μας.

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι και στη φάση της κρίσης και στη φάση της καπιταλιστικής ανάκαμψης, μόνιμα χαμένοι είμαστε οι εργαζόμενοι, που πληρώνουμε, με την ένταση της εκμετάλλευσης και τις απολύσεις είτε για να «σωθούν» είτε για να «αυγατίσουν» τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

 «Λογαριάζουν» όμως χωρίς τους εργαζόμενους και δεσμευόμαστε ότι δεν θα τους αφήσουμε σε «χλωρό κλαρί».

Συμμετέχουμε στη σημερινή παράσταση διαμαρτυρίας στις 5.30 μ.μ., στο υπουργείο Εργασίας.

Καλούμε την ΑΔΕΔΥ, την ΠΟΕΔΗΝ, όλα τα Σωματεία Εργαζομένων να καταδικάσουμε την εργοδοτική και κρατική τρομοκρατία σε βάρος των εργαζομένων της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ και να απαιτήσουμε την ανάκληση όλων των απολύσεων.

Γνωρίζουμε ότι για να έχουν προοπτική οι αγώνες μας, χρειάζεται να στρέφονται ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο, τους επιχειρηματικούς ομίλους, το κράτος τους, και την Ευρωπαϊκή Ένωση που τους στηρίζει. Να διεκδικούν την αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της Ελλάδας και των επιστημονικών επιτευγμάτων για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι για τα κέρδη των καπιταλιστών.

Περισσότερα

Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων: Πάρτε πίσω την απόλυση! Κινητοποίηση 26/09 στις 10πμ για απόλυση εργαζομένου επειδή συμμετείχε στην 24ωρη απεργία

ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ! ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ  «ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΓΚΟΥΝΗΣ...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Παραδόθηκε η πρώτη δόση της υλικής βοήθειας προς τους πληγέντες της Θεσσαλίας.

Συνεχίζουμε! Μεγάλη ποσότητα υλικής βοήθειας που συγκεντρώθηκε από τους εργαζόμενους και το λαό της Εύβοιας...