Κυριακή, 7 Αυγούστου

Σωματείο Εργαζ. Νοσοκομείου Θριασίου: Να ανακληθεί η απόλυση εργαζόμενου στην εταιρεία “ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ”

0

Συμπαραστεκόμαστε στην αγωνιστική κινητοποίηση του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής

Καταγγέλλουμε την εργοδοσία της εταιρείας «ΔΙΑΚΙΝΗΣΗ» για προχώρησε στην εκδικητική και τρομοκρατική απόλυση αγωνιστή εργαζόμενου, ενεργού μέλους του επιχειρησιακού σωματείου  ΣΕΔΑΕ και του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής Αττικής, γιατί πρωτοστατεί στην διεκδίκηση των δικαίων αιτημάτων των συναδέλφων του.

Η απόλυση έγινε σε μια περίοδο που όλο και περισσότεροι εργαζόμενοι της εταιρείας συμμετέχουν στις συλλογικές διαδικασίες και οργανώνουν τον αγώνα τους για αυξήσεις στους μισθούς και καλύτερες συνθήκες εργασίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση του ΣΕΔΑΕ, στις 5 Ιουνίου, ο απολυμένος εργαζόμενος πρωτοστάτης στο να παρθούν αποφάσεις αγωνιστικής διεκδίκησης για τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων . ακρίβεια και μετά από 3 ημέρες η εργοδοσία τον απέλυσε.

Η εργοδοσία της ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ στοχοποίησε τον εργαζόμενο και επιδιώκει με αυτή την απόλυση να τρομοκρατήσει όλους τους εργαζόμενους που σηκώνουν κεφάλι και διεκδικούν.

Οι συνάδελφοι του απολυμένου, οι εργαζόμενοι μέσα στην αποθήκη στη Σκάρπα, γνωρίζουν τους πραγματικούς λόγους της απόλυσης και γι’ αυτό έχουν ήδη μαζευτεί δεκάδες υπογραφές που ζητούν την ανάκληση της απόλυσης.  

Η εργοδοσία της ΔΙΑΚΙΝΗΣΗΣ, όπως και των υπόλοιπων μεγάλων επιχειρήσεων, αξιοποιεί το βαθύτατα αντεργατικό νομοθετικό πλαίσιο που διαμόρφωσαν διαδοχικά οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, για τις απολύσεις εργαζομένων και συνολικά το τσάκισμα των εργατικών δικαιωμάτων, για να θωρακίσει τη κερδοφορία της.

Αποδεικνύεται, για άλλη μια φορά, ότι και στη φάση της κρίσης και στη φάση της καπιταλιστικής ανάκαμψης, μόνιμα χαμένοι είμαστε οι εργαζόμενοι, που πληρώνουμε, με την ένταση της εκμετάλλευσης, τις ανατιμήσεις, τη φοροληστεία είτε για να «σωθούν» είτε για να «αυγατίσουν» τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

 «Λογαριάζουν» όμως χωρίς τους εργαζόμενους και θα τους «χαλάσουμε τα σχέδια». Στην κατεύθυνση αυτή, καλούμε όλους τους εργαζόμενους να στηρίξουν τη Στάση Εργασίας (2 μ.μ. – 5 μ.μ.) την Πέμπτη 16 Ιουνίου, που προκήρυξε το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων & Εμποροϋπαλλήλων Δυτικής και τη Συγκέντρωση στην αποθήκη στη Σκάρπα στις 2 μ.μ., για να δυναμώσει η διεκδίκηση για:

► άμεση ανάκληση της εκδικητικής και τρομοκρατικής απόλυσης

► ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων30% στο μισθό για όλους τους εργαζόμενους

► εξασφάλιση της δωρεάν μετακίνηση των εργαζόμενων προς όλες τις αποθήκες

Γνωρίζουμε ότι για να έχουν προοπτική οι αγώνες μας, χρειάζεται να στρέφονται ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο, τους επιχειρηματικούς ομίλους, το κράτος τους, και την Ευρωπαϊκή Ένωση που τους στηρίζει. Να διεκδικούν την αξιοποίηση των παραγωγικών δυνατοτήτων της Ελλάδας και των επιστημονικών επιτευγμάτων για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών και όχι για τα κέρδη των καπιταλιστών.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.