Σωματείο Εργαζ. Νοσοκομείου Θριασίου : 25 Οκτωβρίου Παρέμβαση για δημιουργία τμήματος ψηφιακής μαστογραφίας στο Θριάσιο

0
image_pdfimage_print

ΔΕΥΤΕΡΑ 25 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού

Παρέμβαση, μαζί με το Σύλλογο Γυναικών Ελευσίνας στα γραφεία της 2η ΥΠΕ (Θηβών 196 Αγ. Ιωάννης Ρέντης) στη 1 μ.μ. Αναχώρηση πούλμαν: 12 μ. από ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείο και  Αναχώρηση πούλμαν : 12μ από ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείο και 12:10 από Δημοτικό Πάρκινγκ Ελευσίνας

 Να εξοπλισθεί και να στελεχωθεί τμήμα Ψηφιακής Μαστογραφίας στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο για το συστηματικό, δωρεάν προληπτικό έλεγχο των γυναικών της Δυτικής Αττικής

Τη Δευτέρα 25 Οκτωβρίου – Παγκόσμια Μέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού, θα «περισσέψουν» οι ανούσιες διακηρύξεις και οι Φιέστες, την ίδια στιγμή που χιλιάδες γυναίκες από τους δήμους Ασπροπύργου, Ελευσίνας, Μεγαρέων, Μάνδρας – Ειδυλλίας και Φυλής ταλαιπωρούνται ή αναγκάζονται να πληρώνουν στον ιδιωτικό τομέα για τον προληπτικό τους έλεγχο, λόγω της ανυπαρξίας μαστογράφου στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο ή σε οποιαδήποτε άλλη δημόσια μονάδα υγείας της Δυτικής Αττικής.

Παρά τα επανειλημμένα αιτήματα του Ακτινοδιαγνωστικού τμήματος για προμήθεια ψηφιακού μαστογράφου, ψηφιακού υπερηχοτομογράφου και συστήματος αυτόματης σάρωσης του μαστού (που θα έδινε τη δυνατότητα για προληπτικό έλεγχο, χωρίς την έκθεση σε ακτινοβολία, ακόμα και σε πολύ νεαρές κοπέλες) αλλά και τη σχετική παρέμβαση του Σωματείου μας στον Αντιπεριφερειάρχη Δυτικής Αττικής (στις 3 Φεβρουαρίου 2021), εξακολουθεί να μην υπάρχει ανταπόκριση από τη διοίκηση της 2ης ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας.

Το μέγεθος της ευθύνης όλων των κυβερνήσεων για την ανυπαρξία ψηφιακού μαστογράφου στο μοναδικό νοσοκομείο της Δυτικής Αττικής αποκαλύπτεται ακόμη περισσότερο, αν ληφθεί υπόψη ότι στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο λειτουργεί Ιατρείο Καρκίνου του Μαστού, στα πλαίσια της Χειρουργικής κλινικής, από το 2002, όπου παρακολουθούνται χιλιάδες γυναίκες και έχουν πραγματοποιηθεί εκατοντάδες χειρουργικές επεμβάσεις.

Κερδισμένοι είναι οι ιδιοκτήτες διαγνωστικών κέντρων που εξασφαλίζουν σίγουρη «πελατεία» από την πολιτική όλων των κυβερνήσεων, που «αφήνουν» τα δημόσια νοσοκομεία χωρίς τον αναγκαίο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό.

Ακόμα πιο αποκαλυπτικό παράδειγμα της πολιτικής αυτής είναι η ανυπαρξία μαγνητικού τομογράφου στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο, που έχει σαν αποτέλεσμα εκατοντάδες κάτοικοι της περιοχής να αναγκάζονται να πληρώνουν στον ιδιωτικό τομέα για την πραγματοποίηση της εξέτασης.

Ευθύνη έχουν και οι περιφερειακές και δημοτικές αρχές που «ανέχονται» την πολιτική υποβάθμισης των δημόσιων μονάδων για να ενισχύεται η κερδοφορία των ιδιωτικών κλινικών και διαγνωστικών κέντρων, αδιαφορώντας για τις συνέπειες στην υγεία και την οικονομική επιβάρυνση εργαζομένων και κατοίκων της περιοχής.

Αποτέλεσμα της ίδιας πολιτικής είναι και η υποστελέχωση του Ακτινοδιαγνωστικού τμήματος, που προκαλεί σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του και συνολικά στη λειτουργία του ΘΡΙΑΣΙΟΥ νοσοκομείου.

Συγκεκριμένα, απαιτείται να επανασυσταθεί και να προκηρυχθεί η θέση ακτινολόγου (που είχε καταργηθεί στην τελευταία τροποποίηση του οργανισμού του νοσοκομείου),, να προκηρυχθούν και να καλυφθούν οι 9 κενές οργανικές θέσεις τεχνολόγων ακτινολόγων και χειριστών ιατρικών συσκευών και να μονιμοποιηθούν οι 2 επικουρικοί γιατροί ακτινολόγοι και οι 3 συμβασιούχοι εργαζόμενοι (δύο επικουρικοί και μία μέσω ΟΑΕΔ) που καλύπτουν κρίσιμες ανάγκες λειτουργίας του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος.

Δεσμευόμαστε να μην τους «αφήσουμε σε χλωρό κλαρί» μέχρι να εξοπλισθεί και να στελεχωθεί τμήμα Ψηφιακής Μαστογραφίας στο ΘΡΙΑΣΙΟ νοσοκομείο για το δωρεάν προληπτικό έλεγχο των γυναικών της Δυτικής Αττικής.

Share.

Comments are closed.