Πέμπτη, 18 Αυγούστου

Σωματείο Εργαζ. Εθνικής Λυρικής Σκηνής:  Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 16 Ιούνη

0

ΑΠΕΡΓΙΑ 16 ΙΟΥΝΗ

 Συμμετέχουμε στην 24ωρη απεργία την Τετάρτη 16 Ιούνη που προκήρυξε η ομοσπονδία μας (Π.Ο.Θ.Α), η ΑΔΕΔΥ και μια σειρά εργατικά κέντρα και σωματεία ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη που η κυβέρνηση φέρνει στην ολομέλεια της Βουλής με συνοπτικές διαδικασίες να ψηφιστεί την Τετάρτη.

Καταγγέλλουμε τη στάση της ΓΣΕΕ αλλά και της πλειοψηφίας του Εργατικού Κέντρου Αθήνας, που αντί να προκηρύσσουν απεργία και την ημέρα ψήφισης του νομοσχεδίου ώστε να νεκρώσουν τα πάντα και να εκφραστεί για άλλη μια φορά η αντίθεση των εργαζομένων, φροντίζουν να κλείσουν τον αγώνα μας καλώντας απλά σε ένα συλλαλητήριο. Θέλουν να βάλουν φρένο στις διεκδικήσεις μας φοβούμενοι τις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις που έγιναν σε όλη την Ελλάδα την προηγούμενη Πέμπτη. Καθημερινά αποκαλύπτεται ο ρόλος που έχουν αναλάβει, να εξυπηρετούν τις επιταγές της εργοδοσίας και των κυβερνήσεων.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους, ακόμα και αυτούς που την προηγούμενη φορά δεν έκαναν το βήμα να απεργήσουν, να δώσουμε μαζί αυτόν τον αγώνα, να γίνει υπόθεση όλων μας.

Όσο και να θέλει κυβέρνηση και τα διάφορα καλοπληρωμένα παπαγαλάκια των ΜΜΜ να  παρουσιάσουν το νομοσχέδιο ως φιλεργατικό και πρόοδο για τους εργαζόμενους, εμείς λέμε «να το πάρουν πίσω» και συνεχίζουμε να υπερασπιζόμαστε τα εναπομείναντα δικαιώματά μας, διεκδικώντας να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι που ψήφισαν οι κυβερνήσεις τα τελευταία χρόνια και ανέτρεψαν τη ζωή μας υποθηκεύοντας το μέλλον της νέας γενιάς.

ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ ΟΛΟΙ στις 16 ΙΟΥΝΗ

Καλούμε όλους και όλες στα απεργιακά συλλαλητήρια στο Σύνταγμα

πίσω από το πανό του σωματείου μας

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.