Σωματείο Εργαζ. Εθνικής Λυρικής Σκηνής: Να σταματήσει η δίωξη της προέδρου της ΟΕΝΓΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Καταγγέλλουμε απερίφραστα την παραπομπή σε δίκη της Προέδρου της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας, Αφροδίτης Ρέτζιου.

Η κυβέρνηση, μη μπορώντας να κρύψει το τι πραγματικά φοβάται, βάζει σε εφαρμογή τον αντιδραστικό κι αυταρχικό νόμο «Χρυσοχοϊδη», που αφορούσε την απαγόρευση και καταστολή κινητοποιήσεων των υγειονομικών και άλλων εργαζομένων, για μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας.

Με πρόσχημα την πανδημία, βρήκαν ευκαιρία να ζωντανέψουν στη μνήμη μας σκοτεινές εποχές της σύγχρονης ιστορίας του τόπου, αφού η  πρόεδρος της ΟΕΝΓΕ κατηγορείται ότι στη συγκέντρωση υγειονομικών μπροστά από το υπουργείο Υγείας, στις 24/9/20, αρνήθηκε «να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις τους (σ.σ. των αστυνομικών)», «όταν της υπεβλήθη σύσταση να μην καταλάβουν οι διαδηλωτές το οδόστρωμα».

Πόσο υποκριτές είναι; Πόσο γρήγορα τα χειροκροτήματα στους ήρωες υγειονομικούς μετατράπηκαν σε δίωξη όταν τολμούσαν να διεκδικούν μέτρα προστασίας, προσλήψεις προσωπικού κ.α;

Στο πρόσωπο της προέδρου της ΟΕΝΓΕ είμαστε όλοι οι συνδικαλιστές, όλοι οι εργαζόμενοι που αντιστέκονται στα μέτρα τους. Είναι ξεκάθαρη η προσπάθειά τους να αποτρέψουν αντιδράσεις και κινητοποιήσεις που κλιμακώνονται αυτήν την εποχή με το να σέρνουν συνδικαλιστές στα δικαστήρια. 

Δε θα ανεχτούμε αυτή την κατάσταση. Δε θα αφήσουμε κυβέρνηση και εργοδότες να τρομοκρατούν τους εργαζομένους.

ΔΕ ΘΑ ΣΥΜΜΟΡΦΩΘΟΥΜΕ στις ΥΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΤΟΥΣ.

Περισσότερα

Συγκέντρωση υγειονομικών στο υπ.Υγείας(ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Κάντε κλικ για περισσότερες φωτογραφίες

Εργατικό Κέντρο Θήβας : Όχι στο νομοσχέδιο που συνεχίζει να υποβαθμίζει το Δημόσιο Σύστημα Υγείας

Το Δ.Σ του Εργατικού Κέντρου Θήβας με ΟΜΟΦΩΝΗ απόφαση σε σημερινή του συνεδρίαση ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ...