Παρασκευή, 3 Ιουλίου

Σωματείο Εργαζ. Επισιτιστικών Προϊόντων Κ. Μακεδονίας : Πληρώσαμε πολλά – Δε θα πληρώσουμε ξανά

image_pdfimage_print

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Κυβέρνηση και βιομήχανοι, με πρόσχημα την πανδημία, θέλουν να φορτώσουν στις πλάτες μας τα βάρη από τη νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση. Όλα τα αντεργατικά μέτρα των ΠΝΠ βρήκαν εφαρμογή και στο δικό μας κλάδο : αναστολή συμβάσεων, εκ περιτροπής εργασία, τηλεργασία. Τα μέτρα αυτά ήρθαν για να μείνουν. Με το πρόγραμμα «SURE» γενικεύονται οι ελαστικές σχέσεις εργασίες, μειώνονται έως 20% οι μισθοί.

Τα πανηγύρια της κυβέρνησης, όλων των αστικών κομμάτων, των επιχειρηματιών για τα εκατομμύρια του «Ταμείου Ανάκαμψης» δεν αφορούν τους εργαζόμενους. Είναι χρήματα που θα κατευθυνθούν στους επιχειρηματικούς ομίλους και θα συνοδεύονται από όρους και προϋποθέσεις, από νέα σκληρά μέτρα δηλαδή για το λαό.

Οι εργαζόμενοι στα τρόφιμα ποτά έχουμε πλέον πείρα. Τι κερδίσαμε από την ανάπτυξη των προηγούμενων ετών του κλάδου, από τη θεαματική αύξηση των εξαγωγών του;Δουλειά χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, συμβάσεις ορισμένου χρόνου, επιδείνωση των συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στα εργοστάσια.

Συναδέλφισσες συνάδελφοι

Δεν πρέπει να συμβιβαστούμε με τη ζωή που μας ετοιμάζουν. Σήμερα χρειάζεται να δυναμώσει η πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς. Οργανωμένοι στο Σωματείο μας να ανατρέψουμε αυτή τη βαρβαρότητα που σχεδιάζουν. Να μη δεχτούμε να βάλουμε πλάτη για να βγουν ακόμη μια φορά αλώβητοι οι βιομήχανοι. Να διεκδικήσουμε τη ζωή που μας αξίζει, με βάση τον πλούτο που μόνο εμείς παράγουμε.

ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΟΛΕΙΣ

            ΤΗΣ  ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11 ΤΟΥ ΙΟΥΝΗ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ

-Κατάργηση όλων των Πράξεων Νομοθετικού Περιεχομένου

-Κατάργηση των πλειστηριασμών κύριας κατοικίας και των κατασχέσεων

-Επιδότηση όλων των ανέργων χωρίς όρους και προϋποθέσεις

-Κρατική χρηματοδότηση του δημόσιου συστήματος υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού

Comments are closed.