Παρασκευή, 3 Ιουλίου

Σωματείο Εργαζ. Επισιτιστικών Προϊόντων Κ. Μακεδονίας : Για τις συνθήκες εργασίας στην TORRE

image_pdfimage_print

Το ΔΣ του Σωματείου Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις Παραγωγής Επισιτιστικών Προϊόντων καταγγέλλει τις άσχημες εργασιακές συνθήκες υπό τις οποίες είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν οι εργαζόμενοι της Τorre  στο εργοστάσιο της επιχείρησης στη Νέα Σάντα Κιλκίς. Εργάζονται για ορισμένους μήνες το χρόνο, ουσιαστικά χωρίς ωράριο, συχνά χωρίς διάλειμμα κατά τη διάρκεια της βάρδιας τους, με την αγωνία αν θα έχουν συμπληρώσει τον απαιτούμενο αριθμό ενσήμων τη στιγμή της απόλυσης τους ώστε να λάβουν το πενιχρό επίδομα ανεργίας. Η εντατικοποίηση της εργασίας αυξάνει σημαντικά τον κίνδυνο εργατικού ατυχήματος.

Οι εργασιακές αυτές συνθήκες από τη μια και η κερδοφορία της επιχείρησης από την άλλη (με βάση τον ισολογισμό, η εταιρεία Τorre ΑΒΕΕ είχε για το έτος 2017 36.095 ευρώ κέρδη ανά εργαζόμενο) αποδεικνύουν ότι εργαζόμενοι και βιομήχανοι δε βρίσκονται από την ίδια πλευρά. Οι εργαζόμενοι στα τρόφιμα-ποτά πληρώσαμε πολλά κατά τη διάρκεια της προηγούμενης κρίσης ενώ, την ίδια περίοδο, οι βιομήχανοι του κλάδου αύξησαν θεματικά τα κέρδη τους.

Καλούμε τους εργαζόμενους της Τorreνα πάνε κόντρα στη λογική των μειωμένων απαιτήσεων και συσπειρωμένοι στο Σωματείο να παλέψουν οργανωμένα για την ανατροπή αυτής της κατάστασης.Βάζουμε στο επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες, όχι τα κέρδη των λίγων.

Διεκδικούμε

-Αυστηρή τήρηση του ωραρίου

-Διάλειμμα 30 λεπτών στην 8ωρη βάρδια

-Κατάργηση όλων των πλαφόν για την επιδότηση των εποχικών εργαζόμενων

-Κατάργηση όλων των αντεργατικών ΠΝΠ

Comments are closed.