Σωματείο Εργαζ. Επιχειρήσεις παραγωγής επισιτιστικών προϊόντων Κ. Μακεδονίας : Όλοι στο συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων την Τρίτη 20 Ιούλη στις 20:00 στο άγαλμα Βενιζέλου.

0
image_pdfimage_print

Διεκδικούμε μέτρα προστασίας της υγείας των εργαζόμενων

Η επέλαση της μετάλλαξης «Δ», σε συνδυασμό με τους χαμηλούς ρυθμούς εμβολιασμών και την τραγική υποστελέχωση του ΕΣΥ δημιουργούν ένα εκρηκτικό μείγμα την στιγμή που τα κρούσματα ήδη αυξάνονται με ανησυχητικό ρυθμό.

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί ξανά -με όχημα αυτή τη φορά τον “υποχρεωτικό εμβολιασμό”- να μετακυλίσει στο λαό την κύρια ευθύνη για την εξέλιξη της πανδημίας και τις καθυστερήσεις στα ποσοστά του εμβολιασμού, αλλά και να δημιουργήσουν όρους “κοινωνικού αυτοματισμού”, προκειμένου να κρύψουν τις εγκληματικές τους ευθύνες συστηματικά.

Μιλάνε για θωρακισμένο ΕΣΥ, την ώρα που δεν έχουν πάρει ούτε ένα μέτρο ενίσχυσης των δημοσιών μονάδων υγείας. Δεν έχουν προχωρήσει σε ουσιαστικές προσλήψεις οδηγώντας στις συνέπειες που όλοι ζήσαμε: Σύστημα υγείας μιας νόσου, εκατοντάδες διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ, εξουθενωμένο προσωπικό.
Είναι τόσα τα κέρδη των ιδιωτικών ομίλων στην υγεία οι οποίοι θησαύρισαν το προηγούμενο διάστημα από την μετατροπή του ΕΣΥ σε σύστημα μιας νόσου, που χρειάζονται «καθαρό» υγειονομικό χάρτη από δημόσιες μονάδες υγείας για να μπορούν να επενδύσουν σε βάρος της ζωής και της υγείας του λαού.

Ταυτόχρονα, η κυβέρνηση αποσιωπά τις ευθύνες της για τον συνεχιζόμενο συγχρωτισμό και την απουσία ουσιαστικών μέτρων σε κρίσιμους χώρους, όπως η ΒΙΠΕ Σίνδου και τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με την γνωστή τραγική κατάσταση στον ΟΑΣΘ, την ώρα μάλιστα που καθημερινά προστίθενται νέα στοιχεία για το πόσο πιο εύκολα μεταδίδεται η παραλλαγή «Δ». Συνεχίζουν με τα ίδια πρωτόκολλα-λάστιχο στον Τουρισμό σε περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη και η Χαλκιδική με μεγάλη τουριστική κίνηση. Φέτος ζούμε το ίδιο έργο όπως και το περσινό καλοκαίρι που για την εξασφάλιση των κερδών των μεγάλων ομίλων, είχαν τραγικές συνέπειες οι εργαζόμενοι και οι τουρίστες.

Οι χαμηλοί ρυθμοί του εμβολιασμού βαραίνουν αποκλειστικά την κυβέρνηση. Παρότι προσπαθούν να ρίξουν την ευθύνη στην «στάση ορισμένων», ουσιαστικά αποκρύπτουν την ουσία που είναι οι ανταγωνισμοί μεταξύ φαρμακευτικών εταιρειών και χωρών, που κρατούν χαμηλά την παροχή διαθέσιμων εμβολίων, καθώς και η υποβάθμιση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, που αποτελεί τον αποφασιστικό κρίκο για τον ασφαλή εμβολιασμό του πληθυσμού, για προσωποποιημένη ενημέρωση και αποτελεσματική υγειονομική επιτήρηση. Είναι, άλλωστε ο μόνος τρόπος για να ξεπεραστούν αναστολές και δισταγμοί οι οποίοι πηγάζουν από τα αμέτρητα ερωτήματα που προκαλούν η κυβερνητική πολιτική και οι παλινωδίες της.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να πρωτοστατήσουν στην διεκδίκηση των αναγκαίων μέτρων ενίσχυσης του ΕΣΥ. Είναι πιο αναγκαίο από ποτέ να δώσουμε την μάχη για την υπεράσπιση της ζωής και της υγείας του λαού. Οι μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις μπροστά στο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης για τον εργάσιμο χρόνο και την λειτουργία των σωματείων, ανέδειξαν την δύναμη των εργαζομένων, την σημασία της οργάνωσης και της κλιμάκωσης της πάλης.

Διεκδικούμε:

-Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο ΕΣΥ. Επαναλειτουργία των νοσοκομείων που έκλεισαν, όπως το Λοιμωδών
-Άμεση και πραγματική επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας
-Ενίσχυση του προγράμματος εμβολιασμού με όλα τα ασφαλή εμβόλια, με εξαντλητική ενημέρωση ,φαρμακοεπαγρύπνηση, με σταθερή παρακολούθηση των εμβολιασμένων.
-Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
-Να μπει τέρμα στην εργοδοτική αυθαιρεσία. Καμιά απόλυση με πρόσχημα τον κορωνοιό
-Οχι στην εργοδοτική αυθαιρεσία και στις απολύσεις. Καμία περιστολή δημοκρατικών δικαιωμάτων με πρόσχημα τον κορονοϊό.

Όλοι στο συλλαλητήριο των εργατικών σωματείων την Τρίτη 20 Ιούλη στις 20:00 στο άγαλμα Βενιζέλου.

Share.

Comments are closed.