Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου

Σωματείο Εργαζ. Δήμων Ικαρίας & Φούρνων : Σχετικά με την αναστολή λειτουργίας υπηρεσιών του δήμου μας

0
image_pdfimage_print

     Με έκπληξη  ενημερωθήκαμε  ότι  ο Δήμος  προχωράει αύριο Τετάρτη 28 Ιούλη σε αναστολή των Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου, ως  ένδειξη διαμαρτυρίας για την απόσπαση της  νεοδιορισθείσας παθολόγου από το   Νοσοκομείο Ικαρίας.

    Μας χαροποιεί φυσικά το γεγονός ότι ο Δήμος μας πήρε επιτέλους μια πολιτική απόφαση για θέματα που αφορούν την ζωή και την υγεία των Ικαριωτών και διεκδικεί αυτά που χρόνια στερείται ο λαός της Ικαρίας.

  Εμείς οι εργαζόμενοι όλα τα προηγούμενα χρόνια έμπρακτα, πολύ περισσότερο μέσα στην πανδημία, και με όλους τους φορείς και σωματεία των νησιών μας,  αγωνιζόμαστε για Δημόσια και Δωρεάν Υγεία και  πλήρη στελέχωση όλων των Δημόσιων Δομών Υγείας, ώστε να καλύπτονται πλήρως οι ανάγκες μας  24ώρες το 24ωρο.

Μας προβληματίζουν  τα εξής:

  1. Γιατί γίνεται διαχωρισμός των εργαζομένων ανάλογα με την υπηρεσία που δουλεύουν ;

H αναστολή   λειτουργίας γιατί αφορά μόνο τις  Διοικητικές  Υπηρεσίες  του Δήμου και όχι όλες τις Υπηρεσίες; Με τι κριτήρια αποφασίστηκε ο διαχωρισμός των υπηρεσιών – εργαζομένων ;  Μόνο κάποιοι εργαζόμενοι είναι αναγκαίοι για την ομαλή λειτουργία του Δήμου ή το αντίθετο;

  1. Έχουμε μήπως αποφασίσει ότι είμαστε καλυμμένοι από την στελέχωση όλων των Δομών Υγείας στο νησί μας ,ώστε εντοπίζουμε σήμερα μόνο το θέμα της παθολόγου; Όσοι  από μας αναγκάζονται να επισκεφτούν – να χρησιμοποιήσουν τις δομές υγείας  του νησιού ή το ΕΚΑΒ, η υποστελέχωση είναι το πρώτο που αντιμετωπίζουν, και  φυσικά εμείς που ζούμε εδώ διακρίνουμε την ολοένα απαξίωση των παροχών υγείας στον τόπο μας.

   Τέλος θα μας χαροποιούσε ιδιαίτερα  ο Δήμος μας να είχε την ίδια δυναμική αντίδραση  και στο θέμα της στελέχωσης με μόνιμο προσωπικό των υπηρεσιών του Δήμου ,που όπως πολύ καλά γνωρίζει η Δημοτική Αρχή,  δουλεύουμε πια με οριακές αντοχές, με κλάδους  και υπηρεσίες να στελεχώνονται από έναν ή δύο μόνιμους εργαζόμενους και φυσικά για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού ούτε κουβέντα.

Share.

Comments are closed.