Σωματείο Εργαζ. DHL Express: Συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων ΕΛΤΑ – COURIER

0
image_pdfimage_print

Το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων στην DHL, εκφράζει την συμπαράσταση  του στον αγώνα των εργαζομένων ΕΛΤΑ-ΕΛΤΑ COURIER για τη μετατροπή  όλων των συμβάσεων ενοικιαζόμενης  εργασίας, ορισμένου χρόνου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου.

Οι συμβάσεις ορισμένου χρόνου, οι οποίες απαντώνται σε όλες τις εταιρείες  του κλάδου των ταχυμεταφορών, αποτελούν μια μορφή εργασίας που αντικειμενικά συρρικνώνει τα δικαιώματα των εργαζόμενων, μειώνει τις αποδοχές τους, περιορίζει την ασφαλιστική τους κάλυψη.

Αποτελεί δώρο των κυβερνήσεων, διαχρονικά, στην εργοδοσία του κλάδου, δημιουργώντας νέες μορφές εργασίας που καταπατούν θεμελιώδη εργασιακά δικαιώματα και κεκτημένα.

Εκφράζει την αντίληψη ότι ο εργαζόμενος είναι υποχείριο των μεγαλοεπιχειρηματιών του κλάδου, οι οποίοι αποφασίζουν για την ανανέωση ή όχι αυτών των συμβάσεων με βάση τα κέρδη τους και όχι τις ανάγκες των εργαζομένων.

Ως επιχειρησιακό σωματείο που αντιπαλεύει στην πράξη αυτές τις πρακτικές, εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα που δίνουν οι συνάδελφοι στα ΕΛΤΑ-ΕΛΤΑ COURIER.

Share.

Comments are closed.