Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων ΦΑΜΑΡ ΑΒΕ: Για τις εξελίξεις στο κέντρο διανομής στη Θήβα

Δημοσιεύτηκε στις

          Συναδέλφισσες συνάδελφοι

          Η ΦΑΜΑΡ έλαβε την απόφαση να προχωρήσει σε εύρεση “στρατηγικού αγοραστή” για το κέντρο διανομής στη Θήβα. Η απόφαση αυτή έρχεται σε χρονικό σημείο όπου τα οικονομικά μεγέθη του ομίλου για το 2022 εκτοξεύθηκαν , σημειώνοντας αύξηση 14% στα λειτουργικά έσοδα σε σχέση με το 2021, αύξηση 13,45% στον κύκλο εργασιών και αύξηση 40% στα αποθεματικά του ομίλου!!!

          Την ίδια στιγμή η ΦΑΜΑΡ αρνείται να υπογράψει το σχέδιο Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας που κατέθεσε το Σωματείο μας και αφορά εργασιακά και άλλα θεσμικά δικαιώματα με αυξήσεις και παροχές για το σύνολο των εργαζομένων και στα 5 εργοστάσια του ομίλου.

          Προχωράει όμως και ένα βήμα παραπέρα, μη τηρούμενη τις υποσχέσεις της για διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας μέχρι την ενδεχόμενη πώληση του τμήματος της διανομής.

          Καταγγέλλουμε στους εργαζόμενους τη στάση της ΦΑΜΑΡ να προχωρήσει σε απόλυση συναδέλφου μας μετά από 23 χρόνια εργασίας στην εταιρεία, σε μια καθόλα εύκολη εποχή για τις συνθήκες διαβίωσης μιας οικογένειας.

          Το Σωματείο μας από την πρώτη στιγμή έθεσε στους εκπροσώπους της εταιρείας ότι θα πράξει καθετί δυνατό για να διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας και τα δικαιώματα των συναδέλφων μας. Επιφυλασσόμαστε, λοιπόν, για κάθε νόμιμη και αγωνιστική διαδικασία από δω και στο εξής με γνώμονα πάντα τα συμφέροντα των συναδέλφων μας.

          Σ’ αυτόν τον αγώνα είμαστε όλοι συμπαραστάτες. Κανένας δεν θα μείνει απροστάτευτος απέναντι στις ορέξεις της ΦΑΜΑΡ και του όποιου νέου αγοραστή.

          Να παρθεί άμεσα πίσω η απόλυση της συναδέλφου και να μη διανοηθεί η ΦΑΜΑΡ να προχωρήσει σε νέες γιατί θα βρει απέναντί της όλους τους εργαζόμενους.

          Μόνο ο ενιαίος και συλλογικός αγώνας μας θα βάζει εμπόδια στις εργοδοτικές αυθαιρεσίες. Μέσα από την οργανωμένη παρέμβαση, διεκδίκηση, με την υποστήριξη της Ομοσπονδίας μας (ΟΕΦΣΕΕ) μπορούμε να αποσπάσουμε κατακτήσεις!

          Δεν κάνουμε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις μας για:

  • διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας στο τμήμα διανομής στη Θήβα
  • υπογραφή Επιχειρησιακής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας με αυξήσεις 10%
  • κατάργηση των εργολαβικών γραφείων

Περισσότερα

Kids Summer Party από το ΣΕΤΗΠ – Μια γιορτή για όλα τα παιδιά

🎨 Κυριακή 21 Ιουνίου - 18:30 – 21:00 🎲 Παιχνίδι 🎵 Μουσική 💃 Χορός 🎈 Φούσκες 🖌️ Messy Play   📍...

Συνδικάτο Γάλακτος Τροφίμων Ποτών Λάρισας: Όλοι στην Πανελλαδική Απεργία 24 Ιούνη

Όλοι στην πανελλαδική απεργία του κλάδου την Τετάρτη 24 Ιούνη για την υπογραφή κλαδικής...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης. Καμία διεύρυνση ωραρίου

Καμία ανοχή στα ωράρια εξόντωσης!   Καμία διεύρυνση ωραρίου ! Μόνο οργή μπορεί να προκαλέσει σε εμάς...