Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Επιχείρησης ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ: Καταγγέλλουμε τη διεύθυνση της επιχείρησης «Μαλαματίνα – Mantis – RedBull» για την χρησιμοποίηση παράνομου απεργοσπαστικού μηχανισμού

Δημοσιεύτηκε στις

Νέες αθλιότητες από τη νέα εργοδοσία της «Μαλαματίνα- Mantis-RedBull» και πιο συγκεκριμένα από τον διευθύνοντα σύμβουλο Νίκο Κεράνη εις βάρος των αγωνιζόμενων απεργών του εργοστασίου. Σήμερα και ενώ θα εκδικαζόταν προσφυγή των  απεργών εργαζομένων κατά της διεύθυνσης της επιχείρησης για τις παράνομες απολύσεις τους, ήλθαν αντιμέτωποι με μια ψευδή καταμήνυση που κατέθεσε χθες αργά το απόγευμα, το συγκεκριμένο στέλεχος της επιχείρησης, ότι οι απεργοί παρεμπόδισαν τους απεργοσπάστες να εργαστούν κατά τη διάρκεια της εικοσιτετράωρης απεργίας της Γ.Σ.Ε.Ε. και εξύβρισαν τον ίδιο. Σημειωτέον ότι χθες στην απεργιακή συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου «Μαλαματίνα – Mantis- RedBull» συμμετείχαν πάνω από εκατό αλληλέγγυοι προς τους απεργούς και φώναζαν συνθήματα κατά των απεργοσπαστών και υπέρ των απολυμένων.

Το Σωματείο και τα μέλη του, επειδή γνωρίζουν τις άθλιες πρακτικές της νέας διεύθυνσης της επιχείρησης και τις πλάτες της στην κυβέρνηση, στεκόταν επιδεικτικά σε μακρινή απόσταση από το πλήθος, δίπλα στις δυνάμεις της αστυνομίας και του διοικητή τους, ακριβώς για να μην μπορέσει να τους μηνύσει η εργοδοσία, όπως κάνει εδώ και μήνες σε όλες τις απεργιακές συγκεντρώσεις.

Αποτέλεσμα της νέας αθλιότητας ήταν να συλληφθούν ήδη οι τρεις εργαζόμενοι, οι οποίοι θα κατέθεταν ως  μάρτυρες στη σημερινή δίκη κατά της εργοδοσίας της «Μαλαματίνα – Mantis-Red Bull», (αυτή τη στιγμή βρίσκονται στο αστυνομικό τμήμα Σίνδου και καταθέτουν). Στόχος αυτής της άθλιας μεθόδευσης ήταν να αναβληθεί η προγραμματισμένη για σήμερα δίκη με κατηγορούμενους την επιχείρηση«Μαλαματίνα – Mantis –RedBull» και τους νέους ιδιοκτήτες της.

Οι εντολοδόχοι της οικογένειας Κρομμύδα έχοντας πλάτες στην κυβέρνηση προσπαθούν, εδώ και μήνες, μέσω μιας βιομηχανίας ψευδών μηνύσεων να εκφοβίσουν τους εργαζόμενους και να τους αναγκάσουν να εγκαταλείψουν τον αγώνα τους για ανάκληση όλων των απολύσεων και την υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Όταν δεν αρκούν οι πλάτες στην κυβέρνηση, επιλέγουν μεθοδολογίες παραπλήσιες με εκείνες του υποκόσμου για να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους. Έτσι, χθες και σήμερα, έστησαν, με σχεδόν μαφιόζικο τρόπο, το συγκεκριμένο σκηνικό σύλληψης με τη διαδικασία του αυτοφώρου των συναδέλφων μας,για να μην εκδικαστεί και να πάρει αναβολή η δίκη εις βάρος της διεύθυνσης της επιχείρησης «Μαλαματίνα – Mantis –RedBull».Για κακή τους τύχη, οι εργαζόμενοι με τον συνήγορό μας, προχώρησαν σε αίτηση να εξεταστούν οι μάρτυρες την ερχόμενη Τετάρτη, κάτι που η έδρα του Μονομελούς Πρωτοδικείου έκανε δεκτό, παρά τις λυσσαλέες αντιδράσεις του δικηγόρου της εργοδοσίας. Έτσι, προχώρησε στην εκδίκαση της υπόθεσης και οι διωκόμενοι εργαζόμενοι με τη διαδικασία του αυτόφωρου θα καταθέσουν «ενόρκως», όπως ορίστηκε στην ακροαματική διαδικασία.

Πέρα από τους συλληφθέντες μάρτυρες, οι οποίοι συνελήφθησαν αμέσως όταν πήγαν να καταθέσουν, έχει μηνυθεί σχεδόν το σύνολο της διοίκησης του Σωματείου μας και  αρκετοί απεργοί, συνολικά  ένδεκα άτομα, ώστε να φιμωθεί η φωνή της Εργασίας και της Αλήθειας! Χάρις σε αυτήν την απαράδεκτη και αντισυνδικαλιστική πρακτική, τώρα θα έχουμε ακόμη περισσότερους μάρτυρες, που θα  αντικρούσουν τα παραμύθια των αφεντικών.

Καταγγέλλουμε δημοσίως, για πολλοστή φορά, τη διεύθυνση της επιχείρησης «Μαλαματίνα – Mantis – RedBull» για την χρησιμοποίηση παράνομου απεργοσπαστικού μηχανισμού στο εργοστάσιο του Καλοχωρίου, που υπολειτουργεί, και για τις νέες διώξεις εις βάρος οικογενειαρχών εργαζομένων με ψευδείς και ανυπόστατες κατηγορίες.

Η αλληλεγγύη είναι η δύναμή μας

 

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας: Συνεχίζουμε. Οι ζωές μας δεν είναι κόστος – Οι ζωές μας έχουν αξία

Την Τετάρτη 22/3/23 συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας για να εκτιμήσει...

Σύνδεσμος Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Οικοδόμων Χανίων: 27 Μάρτη σύσκεψη για τα επόμενα βήματα της αγωνιστικής δράσης

Απευθύνουμε κάλεσμα σε όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία και τους φορείς του νομού μας   την Δευτέρα...

Σωματεία Χανίων : Ζήτω ο Αγώνας των Εργατών της Γαλλίας

Τα πρωτοβάθμια σωματεία Ν. Χανίων εκφράζουν την Αλληλεγγύη του στην εργατική τάξη της Γαλλίας...