Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Εμφιαλωμένων Ποτών Δωδεκανήσου: Να σταματήσουν οι παράνομες πρακτικές εναντίον των εργαζομένων από την εργοδοσία της Μαλαματίνα

Δημοσιεύτηκε στις

Οι συνάδελφοι και οι συναδέλφισσες μας στην επιχείρηση ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, στο Καλοχώρι της Θεσσαλονίκης, αγωνίζονται ενάντια στις παράνομες πρακτικές της νέας εργοδοσίας. Η τελευταία απέλυσε παρανόμως, μέσα στην απεργία, εργαζόμενους, ακόμη και τον πρόεδρο του εργοστασιακού Σωματείου, και στη θέση τους τοποθέτησε άλλους.

Και ενώ οι συνάδελφοι απεργοί προσέφυγαν άμεσα κατά της εργοδοσίας στην ελληνική δικαιοσύνη  με αγωγές κατά της εταιρίας, η εκδίκαση των υποθέσεών τους καθυστερούσε διότι η εργοδοσία με διάφορες προφάσεις ανέβαλλε την εκδίκαση των υποθέσεων. Έτσι σε όλες τις αγωγές των εργαζομένων δεν έχουν έως τώρα εκδοθεί ακόμη αποφάσεις.

Η πρακτική αυτής της κωλυσιεργίας και οι συνεχείς αναβολές των δικάσιμων, αλλά και οι γενικότερες καθυστερήσεις στην έκδοση αποφάσεων, οδηγεί στην πραγματικότητα στην de facto κατάργηση του συνταγματικού δικαιώματος της απεργίας.

Απαιτούμε να εκδικάζονται έγκαιρα οι αγωγές των εργαζομένων κατά της εργοδοσίας για να σταματήσουν επιτέλους άμεσα οι παραβιάσεις των νόμων και του συντάγματος από τη νέα εργοδοσία της ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, η οποία φαίνεται πως χρησιμοποιεί τις συγγενικές σχέσεις των  νέων ιδιοκτητών με      υπουργό στέλεχος της κυβέρνησης στην Αθήνα.

Περισσότερα

Συνδικάτο Φαρμάκου Αττικής: Για την παρέμβαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Περιστερίου στις 18 Δεκεμβρίου

Τη  Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου  η  Ομοσπονδία Φαρμάκου, και το συνδικάτο Φαρμάκου – καλλυντικού  Αττικής...

Ομοσπονδία Γάλακτος Τροφίμων Ποτών: Περιοδεία αντιπροσωπείας της Ομοσπονδίας στην εταιρεία «Γαλαξίδι Θαλάσσιες Καλλιέργειες» στη Φωκίδα

Περιοδεία στις εγκαταστάσεις της εταιρείας «Γαλαξίδι Θαλάσσιες Καλλιέργειες» στη Φωκίδα πραγματοποίησε η Ομοσπονδία μας...