Σωματείο Εργατοϋπαλλήλων Δήμου Πετρούπολης : Όταν καταθέσουν τον συνδικαλιστικό νόμο να σημάνει ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ 

image_pdfimage_print

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι οι εξελίξεις παγκόσμια προμηνύουν νέα κατρακύλα της παγκόσμιας οικονομίας σε ύφεση και παραπέρα όξυνση των αντιθέσεών. Τα ανταγωνιστικά ιμπεριαλιστικά στρατόπεδα ετοιμάζονται για όλα τα ενδεχόμενα.

Είναι βέβαιο ότι η  αστική τάξη και οι ιμπεριαλιστικές συμμαχίες δεν επαναπαύονται στην υποχώρηση του κινήματος και στο αρνητικό για τους λαούς συσχετισμό.

Γνωρίζουν πολύ καλά ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο, ότι μπροστά στις εξελίξεις υπάρχει ο κίνδυνος της πολιτικής αστάθειας και μιας νέας ανόδου της ταξικής πάλης. Για αυτό παίρνουν τα μέτρα τους και κλιμακώνουν με όλα τα μέσα την αντιλαϊκή επίθεση.

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιταχύνει  την επίθεση στα συνδικαλιστικά δικαιώματα δεν κρύβει τις προθέσεις της που δεν είναι άλλες από το τσάκισμα του ταξικού συνδικαλιστικού κινήματος θέλει να βάλει τα σωματεία στο γύψο. Μετά τον απεργοκτόνο νόμο του ΣΥΡΙΖΑ η ΝΔ ανακοίνωσε νέο συνδικαλιστικό νόμο που θα αντικαταστήσει τον 12/64 θα καταργήσει στην ουσία καταστατικά σωματείων και κάθε μορφή δημοκρατικής συλλογικής διεργασίες του κινήματος όπως είναι η Γ.Σ. των σωματείων και θα επιβάλει την δημιουργία ηλεκτρονικού μητρώου  μελών  αλλά και ηλεκτρονική ψηφοφορία. Για να μπορούν κυβέρνηση και εργοδότες να ελέγχουν τα σωματεία να ξέρουν ανά πάσα ώρα και στιγμή ποιος εργαζόμενος ή εργαζόμενη είναι μέλη σωματείου, αν έχει αγωνιστικές διαθέσεις μιας και θα ξέρουν αν συμμετέχει σε διαδικασίες του κινήματος.

Οι εκλογές του Ιουλίου είχαν σαν αποτέλεσμα την αλλαγή στα κυβερνητικά έδρανα. Eχουμε συνέχεια της ίδιας αντεργατικής, αντιλαϊκής, βάρβαρης πολιτικής. Δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα καλό. Για αυτό λέμε καμιά αναμονή, καμιά πίστωση χρόνου.

Οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες θα ενισχύουν την αποξένωση των εργαζομένων από τα σωματεία τους. Δεν θέλουν Σωματεία ζωντανά να συμμετέχουν οι εργαζόμενοι. Θέλουν  να περιορίσουν τη φυσική παρουσία των συνδικαλιστών στο χώρο δουλειάς για ενημέρωση και συζήτηση με τους εργαζόμενους. Στόχο έχουν να βάλουν επιπλέον εμπόδια στη οργάνωση αγώνων μπροστά στον νέο γύρο της αντεργατικής επίθεσης. Γι’ αυτό πρέπει να πάρουν μαχητική απάντηση από τους εργαζόμενους και τα Σωματεία.

Θέλουμε τα σωματεία πραγματικά με δράση και υπόσταση, ενεργή συμμετοχή των εργαζομένων σε συλλογικές δημοκρατικές διαδικασίες. Αυτή θα είναι η καλύτερη απάντηση, Σωματεία μαζικά που θα είναι απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική της εκάστοτε κυβέρνησης, ένα κίνημα που θα έχει σταθερό μέτωπο υπεράσπισης των εργαζομένων.

Αυτό φοβούνται, γι αυτό παίρνουν τα μέτρα τους. Ένα είναι σίγουρο δεν τους φοβίζουν οι ξεπουλημένες ηγεσίες της ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ που δεν έχουν καμία σχέση με τους αγώνες της εργατικής τάξης, που το μόνο που ξέρουν να κάνουν είναι να υπονομεύουν και να ξεπουλάνε κάθε αγωνιστική διάθεση και πρωτοβουλία των εργαζόμενων.

Όταν καταθέσουν τον συνδικαλιστικό νόμο να σημάνει ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ   παντού στους χώρους δουλειάς με μαζική συμμετοχή στην ΑΠΕΡΓΙΑ.

            Για την Διοίκηση του Σωματείου

Comments are closed.