Παρασκευή, Απρίλιος 16

Σωματείο Εργατο/λων Χημικής Βιομηχανίας Ν. Βοιωτίας “Ο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ” : Για τα 2 εργατικά ατυχήματα στη ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε

0
image_pdfimage_print

Την Πέμπτη 25  Φεβρουαρίου 2021 κατά τη διάρκεια της απογευματινής βάρδιας, συνέβη εργατικό ατύχημα στο τμήμα της χάρτινης συσκευασίας.

Συγκεκριμένα, ο συνάδελφος χειριστής της βερνικωτικής μηχανής, στην ενέργειά του για αποκατάσταση της διακοπής παροχής βερνικιού, πιάστηκε η μπλούζα του στον περιστρεφόμενο άξονα του τμήματος τροφοδοσίας με αποτέλεσμα να τον τραβάει και να τον χτυπάει στο πλαίσιο της μηχανής, μέχρι να γίνει αντιλυπτό το συμβάν από άλλον εργαζόμενο που έτρεξε  και σταμάτησε τη μηχανή.

Στη συνέχεια ο συνάδελφος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Θηβών όπου διαπιστώθηκαν τραύματα στα πλευρά και στο μηρό.

Καταγγέλουμε το γεγονός ότι δεν υπήρχε προστατευτικό κάλυμα στον άξονα και ασφαλιστικό – STOP  που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί από τον ίδιο.

Τα αίτια του ατυχήματος βρίσκονται στο παλαιωμένο μηχανολογικό εξοπλισμό ειδικά στο συγκεκριμένο τμήμα, την ελλιπή συντήρηση, την εντατικοποίηση και μόνη υπεύθυνη εκεί είναι η εργοδοσία.

Επίσης την Παρασκευή 26 Φλεβάρη το απόγευμα, συνέβη και άλλο εργατικό ατύχημα στο τμήμα της ευκάμπτου συσκευασίας, όπου ο χειριστής της μηχανής LAMINATOR χτύπησε το δάκτυλό του. Μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Θηβών όπου έγινε συρραφή και τοποθέτηση νάρθηκα.

Απαιτούμε από την ΜΟΡΝΟΣ να λάβει κάθε αναγκαίο μέτρο για να μην επαναληφθούν ατυχήματα.

Να πραγματοποιηθεί τώρα ενδελεχής έλεγχος σε όλες τις μηχανές και τις εγκαταστάσεις του εργοστασίου για τον εντοπισμό πηγών κινδύνου και να γίνουν όλες οι απαιτούμενες ενέργειες για την προστασία των εργαζομένων.

Στους συναδέλφους ευχόμαστε καλή ανάρρωση.

Share.

Comments are closed.