Δευτέρα, 15 Αυγούστου

Σωματείο Επισιτιστικών Προϊόντων Κ. Μακεδονίας: Για την προσπάθεια παρεμπόδισης της συνδικαλιστικής δράσης από την εταιρεία ΚΟΝΒΑ ΑΕ

0
Το ΔΣ του Σωματείου μας καταγγέλλει την επιχείρηση ΚΟΝΒΑ ΑΕ, διευθυντικά στελέχη της οποίας προσπάθησαν να παρεμποδίσουν προγραμματισμένη επίσκεψη κλιμακίου του Σωματείου στις εγκαταστάσεις της, εκφράζοντας την ενόχληση τους για προηγούμενη ανακοίνωση του Σωματείου μας!
Μπροστά στην αποφασιστική στάση των συνδικαλιστών η εργοδοσία αναγκάστηκε να υποχωρήσει και η περιοδεία εντός του εργοστασίου πραγματοποιήθηκε κανονικά.
Συζητήθηκαν με τους εργαζόμενους οι εξελίξεις από το μέτωπο της υπογραφής κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και η ανάγκη μαζικής συμμετοχής στην κλαδική απεργία στις 30/6. Το συγκεκριμένο περιστατικό αποδεικνύει αυτό που συνεχώς καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι, ότι «η δημοκρατία τους σταματά έξω από τις πύλες των εργοστασίων». Κάνουμε σαφές τόσο προς την εργοδοσία στην ΚΟΝΒΑ όσο και προς κάθε επίδοξο μιμητή της ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την μετατροπή των εργοστασίων σε γκέτο. Δεν πρόκειται να ανεχτούμε κανένα εμπόδιο στην επαφή με τους συναδέλφους μας.
Η Διοίκηση του Σωματείου είναι υπόλογη για τις ανακοινώσεις και τη δράση της μόνο στα μέλη μας και τους εργαζόμενους του κλάδου συνολικά. Υποδείξεις από τους βιομηχάνους δε δεχόμαστε. Θα συνεχίσουμε να αναδεικνύουμε ότι τα διαρκώς αυξανόμενα κέρδη των βιομηχανιών τροφίμων τόσο στο Κιλκίς όσο και πανελλαδικά οφείλονται, σε μεγάλο βαθμό, στους μισθούς πείνας και τις άσχημες εργασιακές συνθήκες που κατά κανόνα κυριαρχούν στον κλάδο.
Καλούμε τους εργαζόμενους του νομού να συνεχίσουν να μαζικοποιούν το Σωματείο, όπως κάνουν τους τελευταίους μήνες ώστε να δυναμώσει ακόμη περισσότερο η πάλη για  την υπογραφή κλαδικής ΣΣΕ με ουσιαστικές αυξήσεις. Για να διεκδικήσουμε μια ζωή με δικαιώματα, αντίστοιχη με τον πλούτο που μόνο εμείς παράγουμε!
Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.