ΑΠΕΡΓΙΑ 1 ΟΚΤΩΒΡΗ
10:30 // ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ !
Το νομοσχέδιο για το 13ωρο που ετοιμάζεται να φέρει η Κυβέρνηση είναι βούτυρο στο ψωμί των ξενοδόχων. Είναι όμως κόλαση για τις καμαριέρες που σκίζονται κάνοντας 20 δωμάτια την ημέρα, τους μάγειρες που καίγονται στις κουζίνες, για σερβιτόρους με τα πετσοκομμένα μεροκάματα, για τους ντελιβεράδες με τα ανύπαρκτα μέτρα ασφάλειας. Είναι ένα νομοσχέδιο-ωμή απαίτηση της εργοδοσίας απέναντι στα δικαιώματα και το εισόδημά μας.
Μας θέλουν με συμβάσεις 2 ημερών, με κομματιασμένη την άδεια του καλοκαιριού, να είμαστε 24 ώρες το 24ωρο έτοιμοι να πιάσουμε δουλειά ενώ αυτοί με ένα απλό SMS θα μπορούν να μας απολύσουν και να μας προσλάβουν. Δηλαδή δουλειά-λάστιχο, χωρίς δικαιώματα, χωρίς ελεύθερο χρόνο, χωρίς ζωή για εμάς και τις οικογένειες μας.
Ως εδώ! Η υποκρισία έχει και τα όριά της!
Αποτελεί θράσος να λένε ότι το ζήτησαν οι εργαζόμενοι στον Τουρισμό για να μπορούν να βγάζουν περισσότερα χρήματα! Αν ενδιαφέρονται πραγματικά, να ικανοποιήσουν εδώ και τώρα τα αιτήματα των σωματείων για αυξήσεις στους μισθούς, 5μερο-7ωρο, επαναφορά των ΒΑΕ, μείωση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης, μέτρα ασφάλειας και υγιεινής παντού. Αλλά η κυβέρνηση δε θέλει να πειράξει τα κέρδη των επιχειρηματιών.
Είμαστε Άνθρωποι – δεν είμαστε μηχανές!
Για να κερδίσουμε εμείς, πρέπει να χάσουν αυτοί! Δε γίνεται αλλιώς.
Γιατί το πραγματικά σύγχρονο και προοδευτικό να εργαζόμαστε λιγότερο και να απολαμβάνουμε περισσότερα. Όσο και να προσπαθούν να μας επιστρέφουν στον 19ο αιώνα δε θα τα καταφέρουν. Εμείς παράγουμε όλον τον πλούτο! Χωρίς εμάς τα ξενοδοχεία τους θα ήταν κουφάρια, οι καφετέριες χωρίς εμάς δεν φτιάχνουν τον καφέ, η παραγγελία χωρίς εμάς δε φτάνει στον προορισμό της.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, να δώσουν μαζική απάντηση. Η επιτυχία της απεργίας την 1 η Οκτώβρη είναι στα χέρια μας.
Διεκδικούμε:
- Να αποσυρθεί το νέο αντεργατικό τερατούργημα. Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που ξηλώνουν το 8ωρο, επιβάλλουν την ευελιξία και τις ελαστικές μορφές απασχόλησης.
- 7ωρο-5ήμερο-35ωρο με αυξήσεις στους μισθούς και συλλογικές συμβάσεις εργασίας.
- Επαναφορά Βαρέων και Ανθυγιεινών Ενσήμων σε όλο τον κλάδο
- Επαναφορά του εφάπαξ στην 20ετία για τους ξενοδοχοϋπαλλήλους. Ανώτατο όριο για τις καμαριέρες τα 14 δωμάτια. Οι σουίτες να μετράνε σαν 1,5 δωμάτιο.
- Επίδομα ανεργίας για όλο το διάστημα της ανεργίας.
- Μέτρα υγείας και ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, οι ζωές μας δεν είναι κόστος.
- Απεμπλοκή της Ελλάδας από τους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους.