Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών: Κάλεσμα στο συλλαλητήριο 31 Μάρτη στην Ελευσίνα

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι Οδηγοί,

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΤΡΙΤΗ 31/03/2026 ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ

ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ ΤΟΥΣ!
ΕΞΩ ΤΩΡΑ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!

Με τον βρώμικο πόλεμο των ΗΠΑ- Ισραήλ κατά του Ιράν, που σήμερα συμπληρώνει ένα μήνα και την άμεση εμπλοκή σε αυτόν πάνω από 20 χωρών, κάθε μέρα προστίθενται και νέες επικίνδυνες εξελίξεις, με ευθύνη της κυβέρνησης. Η κυβέρνηση και το Υπ. Ναυτιλίας, απόλυτα συνεπείς στην υποστήριξη των εφοπλιστών, που για τα κέρδη τους παίζεται καθημερινά κορόνα- γράμματα η ζωή χιλιάδων ναυτεργατών, που βρίσκονται εγκλωβισμένοι στα Στενά του Ορμούζ και τον Περσικό Κόλπο, οργανώνει την Τρίτη 31 Μαρτίου, άσκηση ετοιμότητας στην Ελευσίνα, με «σενάριο πλήγματος κατά δεξαμενόπλοιου από μη επανδρωμένο αεροσκάφος».

Σύμφωνα με το υπουργείο Ναυτιλίας, εντάσσεται στο πλαίσιο προετοιμασίας «ανταπόκρισης στις αυξημένες προκλήσεις που επηρεάζουν τη ναυτιλία», τις «εφοδιαστικές αλυσίδες», τη «διακίνηση ενέργειας». Δεν είναι τυχαίο ότι το σενάριο της άσκησης περιλαμβάνει πλήγμα σε δεξαμενόπλοιο σαν αυτά που ευρέως χρησιμοποιούνται στα πολεμικά πεδία, από τα Στενά του Ορμούζ μέχρι τη Βαλτική, τη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο.

Πρόκειται για πρόβα πολέμου και ομολογία εμπλοκής! Και αυτή η εξέλιξη καταρρίπτει την προπαγάνδα της κυβέρνησης, που απ’ τη μια προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό της, λέγοντας ότι δεν εμπλέκεται στον πόλεμο και απ’ την άλλη, με αστειότητες περί «προστασίας από την άνοδο των τιμών», χρησιμοποιεί τους patriot που έχει στείλει στη Σαουδική Αραβία, για να προστατεύει τις εγκαταστάσεις πετρελαίου της Aramco. Την ίδια στιγμή τα κρατικά ταμεία γεμίζουν, για να επιδοτείται η βαθύτερη εμπλοκή στα δολοφονικά σχέδια, από την απογείωση των τιμών που ροκανίζουν το λαϊκό εισόδημα με τη φοροληστεία.

Η κυβέρνηση κάνει ασκήσεις ετοιμότητας για περαιτέρω εμπλοκή στον όλεθρο, για να διεκδικήσουν οι ελληνικοί επιχειρηματικοί όμιλοι, μερτικό από τη λεία και όχι για «την προστασία του θαλάσσιου περιβάλλοντος και των ακτών», όπως προκλητικά διατυμπανίζει. Μας λένε ότι όλα αυτά γίνονται για την «ασφάλεια» και την «προστασία», όμως η πραγματική τους στόχευση είναι η εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εφοπλιστών, των ενεργειακών ομίλων και των πολεμικών βιομηχανιών.

Όλα αυτά όταν η ακρίβεια χτυπάει κόκκινο, το εισόδημα τελειώνει πριν τα μισά του μήνα και στους χώρους δουλειάς και τα σπίτια μας, είμαστε αντιμέτωποι με την εγκληματική πολιτική που γεννάει Βιολάντες, Τέμπη, Μάνδρα, Μάτι, καζάνια του θανάτου και τόσα ακόμα. Όσα πανηγύρια και να κάνει η κυβέρνηση με την αύξηση του κατώτατου μισθού, των 79 λεπτών την ημέρα (!), η πραγματικότητα είναι ότι, δισεκατομμύρια ρέουν για τους ΝΑΤΟϊκούς εξοπλισμούς, για φρεγάτες και F-16, σε αποστολές εκτός συνόρων, για να προστατέψουν  τα εφοπλιστικά και άλλα επιχειρηματικά συμφέροντα.

Την ίδια στιγμή, οι οδηγοί βιώνουμε κάθε μέρα την εντατικοποίηση, την έλλειψη μέτρων υγείας και ασφάλειας, τις απλήρωτες ή στην καλύτερη κακοπληρωμένες υπερωρίες, με κοκκινισμένους ταχογράφους , σάπια αυτοκίνητα χωρίς λάστιχα και φρένα, θέτοντας σε κίνδυνο εμάς και τους διερχόμενους , ενώ την ίδια στιγμή κάποιοι συνάδελφοι μας έχουν κληθεί να μεταφέρουν πολεμικό υλικό! Καλούμε τους συναδέλφους οδηγούς, την εργατική τάξη και όλο τον εργαζόμενο λαό της Ελευσίνας, του Θριασίου, του Πειραιά, σε ξεσηκωμό!
Καμία θυσία για τα κέρδη και τους πολέμους τους!

Έξω τώρα η Ελλάδα από τον πόλεμο! Δεν θα περιμένουμε τη σειρά μας, να γίνουμε «κρέας για τα κανόνια» τους! Δεν αποδεχόμαστε τη μετατροπή των πλοίων, των λιμανιών και των υποδομών της χώρας, σε εργαλεία πολεμικών σχεδιασμών και τις περιοχές μας σε ορμητήρια κατά άλλων λαών! Δε θα πληρώσουμε εμείς τα σπασμένα του πολέμου τους!

Διεκδικούμε ουσιαστικά μέτρα υγείας και ασφάλειας για τους οδηγούς, αυξήσεις στους μισθούς, υπογραφή συλλογικών συμβάσεων σε εμπορευματική και επιβατική οδική μεταφορά, ουσιαστικά μέτρα ανακούφισης από την ακρίβεια!.

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΙΝΑ ΤΡΙΤΗ 31/03/2026 ΣΤΙΣ 19.00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ

Περισσότερα

Συνδικάτο Εργατ/λων Ταχυδρομείων Ταχυμεταφορών Ν. Αττικής: Να απαγορευτεί η διανομή με μηχανάκι στις ακραίες καιρικές συνθήκες

ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΜΕ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΣΤΙΣ ΑΚΡΑΙΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ...

Συνδικάτο Τύπου Χάρτου: Αυξήσεις στους μισθούς μέσα από Συλλογικές Συμβάσεις

Τα κυβερνητικά πανηγύρια για την αύξηση του κατώτατου μισθού κατά 27 ευρώ καθαρά τον...

Συνδικάτο Φαρμάκου Βοιωτίας: Καμιά θυσία για τον πόλεμο και τα κέρδη τους

Ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ για την Πανελλαδική Σύσκεψη στις 4 Απρίλη, το Συνδικάτο...