Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής : Όλοι στην Απεργία, δίνουμε μαζικό δυναμικό παρών την Τρίτη 24 Σεπτέμβρη στις 10.30 π.μ.

image_pdfimage_print

(στην Πύλη της COSCON. Iκόνιο)

Συνάδελφοι,

Η κυβέρνηση της Ν.Δ. πατώντας πάνω στο χαλί που έστρωσε η προηγούμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τον απεργοκτόνο νόμο του 2018, έφερε το «αναπτυξιακό» πολυνομοσχέδιο που τσακίζει τα εναπομείναντα εργατικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα, ενώ δίνουν γη και ύδωρ στην εργοδοσία.

Δεν αρκούνται στα όργια νοθείας και την ωμή παρέμβαση των εργοδοτών στην ΓΣΕΕ, τώρα θέλουν να βάλουν στον γύψο το ταξικό εργατικό  κίνημα, τις δυνάμεις που συσπειρώνονται στις γραμμές του ΠΑΜΕ με το πολυνομοσχέδιο να προβλέπει:

  • Την θέσπιση ηλεκτρονικού μητρώου και καθιέρωση της ηλεκτρονικής ψηφοφορίας για τις γενικές συνελεύσεις και τις απεργίες
  • Ορίζει τον υπουργό Εργασίας ως “ανώτατο άρχοντα”, για να παρεμβαίνει όποτε αυτός νομίζει στα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα. Δηλαδή, ο Γ. Βρούτσης, ο γνωστός υπουργός Εργασίας, με τις γνωστές αντεργατικές περγαμηνές από την προηγούμενη θητεία του, θα υπερβαίνει των καταστατικών των σωματείων, τις συλλογικές αποφάσεις τους για αγωνιστικές κινητοποιήσεις, για απεργίες. Θα μας φακελώνει όπως νομίζει, θα δίνει τα στοιχεία των συνδικάτων όταν θέλει, θα απαγορεύει με εμπόδια τη συλλογική δράση και τη λήψη αγωνιστικών αποφάσεων, θα μετατρέπει εν ολίγοις τα καταστατικά των σωματείων σε “κουρελόχαρτα”.
  • Θεσπίζει ηλεκτρονικό μητρώο και καθιερώνει ηλεκτρονική ψηφοφορία και με Υπουργικές Αποφάσεις θα καθορίζονται οι “λεπτομέρειες”, που μόνο τέτοιες δεν είναι. Δηλαδή, κάθε θέμα σχετικά με τη δημιουργία του Μητρώου και τι στοιχεία θα περιλαμβάνει, τη δημοσιότητα αυτών των στοιχείων, κάθε τεχνική λεπτομέρεια, πού θα χορηγούνται αυτές οι πληροφορίες, τους όρους προστασίας αυτών των ευαίσθητων δεδομένων.

 ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ

ΜΑΣ ΧΡΕΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ

Μετά από 10 χρόνια κρίσης και την επιβολή τριών μνημονίων που τσάκισαν τις ζωές μας στοχεύοντας στις εργατικές-λαϊκές οικογένειες, που μας αναγκάζει να εργαζόμαστε σε συνθήκες γαλέρας δούλοι του 21ου αιώνα επιδιώκουν γενικό σάρωμα σε ότι έχει απομείνει:

  • Το οριστικό ενταφιασμό των κλαδικών συμβάσεων. Για την όποια επέκτασή τους, προστίθεται και ο όρος να υπάρχει “τεκμηρίωση των επιπτώσεων στην ανταγωνιστικότητα του κλάδου“.
  • Την ενίσχυση ξανά των ενώσεων προσώπων, που η σύμβαση που θα υπογράφουν θα υπερισχύει της κλαδικής. Να θυμίσουμε ότι πάνω από 1.500 τέτοιες ενώσεις στήθηκαν από τους εργοδότες τα έτη 2012 – 2013, για να κατεβάσουν τους μισθούς στο ύψος του κατώτερου και τα 586 ευρώ.
  • Τοπικές κλαδικές συμβάσεις που θα υπερισχύουν έναντι κλαδικών συμβάσεων. Δηλαδή, ακόμα μεγαλύτερη μείωση των ήδη συμπιεσμένων άθλιων μισθών. Ο μέσος μισθός είχε επίσημα μειωθεί πάνω από 25%, τώρα θέλουν να τον πάνε ακόμα παρακάτω!
  • Κατάργηση και του ελάχιστου δικαιώματος για μονομερή προσφυγή στον ΟΜΕΔ.
  • Συνυπευθυνότητα του εργαζόμενου για τη μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών από τον εργοδότη, με αποτέλεσμα τη μη αναγνώριση των ενσήμων!
  • Υπονομεύει την πληρωμή της υπερωριακής απασχόλησης με το πλαφόν 12% που βάζει δήθεν για καταπολέμηση της μερικής απασχόλησης.

Παράλληλα σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται σχέδιο της κυβέρνησης με το Υπουργείο Εργασίας που βάζει μπουρλότο σε επικουρική, εφάπαξ και κύρια σύνταξη με στόχο την παραπέρα ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης.

Καταγγέλλουμε την συνδικαλιστική μαφία που ηγείται στη ΓΣΕΕ, κάνει ότι μπορεί για να υπονομεύσει και να εμποδίσει την απεργία, επιδίδεται σε όργιο συκοφάντησης των ταξικών δυνάμεων του ΠΑΜΕ, καταφεύγει ακόμα και σε βρώμικους εκβιασμούς συνδικαλιστών.

Δεν θα τους περάσει όμως.  Οι εργαζόμενοι θα δώσουν την απάντηση που αρμόζει στα σχέδια κυβέρνησης και επιχειρηματικών ομίλων καθώς και στον απεργοσπαστικό σχεδιασμό της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ!

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ ΕΡΓΑΤΩΝ ΟΧΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΔΟΤΩΝ

 

Comments are closed.