Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής : Ο νόμος Χατζηδάκη θα μείνει στα χαρτιά

0
image_pdfimage_print

Συνάδελφοι,

Απευθύνουμε μαζικό κάλεσμα αντίστασης και αγώνα ενάντια στο νόμο Χατζηδάκη. Η κυβέρνηση της Ν.Δ. με το αυτό τοαντιεργατικό νόμο έρχεται να κλιμακώσει την επίθεση στα εργασιακά, επίθεση που είχε ήδη ξεκινήσει με προηγούμενους νόμους ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ. Θέλουν  να ξεμπερδέψουν  μια και καλή με τους αγώνες και τους “ενοχλητικούς” εργαζόμενους».

Είναι βαθιά γελασμένοι . θα φάνε τα μούτρα τους.

Δεν κάνουμε βήμα πίσω. Δεν υποστέλλουμε τη σημαία του αγώνα. Δεν πειθαρχούμε, δεν συμβιβαζόμαστε, δεν σκύβουμε το κεφάλι!

Οι δικοί μας αγώνες έχουν ως αποκλειστικό γνώμονα τις ανάγκες και τα συμφέροντα των δικών μας ζωών, των δικών μας οικογενειών.

Μπαίνουμε μπροστά στον αγώνα για να στείλουμε το νομοθετικό έκτρωμα στα σκουπίδια και να ακυρώσουμε στην πράξη την απλήρωτη υπερωριακή απασχόληση, την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας, των ατομικών συμβάσεων εργασίας.

Να δώσουμε τη δική μας δυναμική απάντηση στο χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, στην ποινικοποίηση του απεργιακού δικαιώματος που στοχοποιεί τους πρωτοπόρους εργαζόμενους.

Δεν πρόκειται να τροποποιήσουμε το καταστατικό μας υλοποιώντας τις διατάξεις του ηλεκτρονικής ψηφοφορίας,  την υποχρεωτική καταγραφή του σωματείου μας και των μελών του στο Γενικό Ηλεκτρονικό Μητρώο του Υπουργείου Εργασίας ώστε να έχουν εύκολη πρόσβαση οι εργοδότες.

Οι κατακτήσεις, οι διεκδικήσεις μας κρίνονται στους δρόμους του αγώνα, μέσα στις μαζικές συλλογικές διαδικασίες των Σωματείων  και όχι πίσω από έξυπνα κινητά,   πληκτρολόγια υπολογιστών, κλεισμένοι μέσα στα σπίτια μας.

Οι απειλές, ότι “δεν θα είμαστε νόμιμοι”, δεν μας πτοούν, δεν μας φοβίζουν.  Βρώμικό ρόλο παίζει για ακόμη μια φορά η  ξεπουλημένη πλειοψηφία  της ΓΣΕΕ που παροτρύνει τα σωματεία να αποδεχτούν το νόμο Χατζηδάκη παίρνοντας ξεκάθαρα θέση, στηρίζοντας τα σχέδια κυβέρνησης-μεγαλοεργοδοσίας.

Συνάδελφοι,

Με τον δικό μας αγώνα και την αλληλεγγύη να μπορέσουμε να αποκρούσουμε τις δυσκολίες που θα βρούμε μπροστά μας μετά και το εφιαλτικό καλοκαίρι με τις πυρκαγιές που έπληξε κυρίως τις εργατικές-λαϊκές οικογένειες, να αντισταθούμε στο κύμα ανατιμήσεων που ήρθε και θα έχει και συνέχεια.

Ο αγώνας και η διεκδίκηση είναι μονόδρομος που στο επίκεντρο θα είναι οι δικές μας ανάγκες.

ΔΕΝ ΠΕΙΘΑΡΧΟΥΜΕ

ΔΕΝ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ

ΔΕΝ ΣΚΥΒΟΥΜΕ ΤΟ ΚΕΦΑΛΙ

Share.

Comments are closed.