Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: Όλοι στην απεργία στις 28 Φλεβάρη

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 28 ΦΛΕΒΑΡΗ
ΚΑΒΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΔΕΘΕΙ, “KOYTIA” ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΥΝΗΘΟΥΝ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΙ

ΤΩΡΑ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΔΙΚΑΣΤΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΕΝΕΔΕΠ

Συνάδελφοι,
Λίγες ημέρες μετά τη μεγάλη διαδήλωση αγροτών, εργαζομένων και φοιτητών στο Σύνταγμα
για τα δίκαια αιτήματα των αγροτών που συναντήθηκαν με το δίκιο μας να μπορούμε να αγοράσουμε από τα ράφια του σουπερμάρκετ φθηνά προϊόντα για τις οικογένειες μας.

Σε μια περίοδο που φοιτητές-μαθητές και εργαζόμενοι διαδηλώνουν ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της Ανώτατης Εκπαίδευσης, δηλαδή να μπορούμε να μη στερήσουμε το δικαίωμα στα παιδιά μας να σπουδάσουν.

Κυβέρνηση και Εργοδοσία συνεχίζουν να στερούν από τους εργάτες στο λιμάνι το δικαίωμα  στα ΒΑΕ, μας στερούν το δικαίωμα να ζούμε τα παιδιά μας με αξιοπρέπεια.

Σε αυτά τα ασφυκτικά πλαίσια για κάθε συνάδελφο, το ΔΣ του Σωματείου μας ΕΝΕΔΕΠ καλεί όλους τους εργαζόμενους κάθε ειδικότητας, κάθε πόστου, σε γενικό ξεσηκωμό. Είναι ώρα ευθύνης για τον καθένα από εμάς, είναι ώρα να αναλογιστούμε πόσο ακόμα θα μας κοροϊδεύουν μπροστά στα μάτια μας και θα αναμένουμε; Να σκεφτούμε αν θα κάτσουμε πειθήνια να το βουλώνουμε ή θα δείξουμε πάλι τη δύναμη μας. Για εμάς υπάρχει ένας δρόμος, αυτός του αγώνα.

Τα χρονικά περιθώρια πλέον έχουν τελειώσει. Και την ευθύνη φέρουν όλες οι κυβερνήσεις μέχρι σήμερα που ανέχονται και κάνουν πλάτες στο γεγονός ότι η Cosco και η DPort κλέβουν τα ΒΑΕ ένσημα μας, και ότι δικαιώματα απορρέουν από τα ΒΑΕ (χρόνια συνταξιοδότησης, επιδόματα κλπ).

Είναι προκλητικό μάλιστα, έχοντας ήδη συμπληρώσει 2,5 χρόνια από εργοδοτικό έγκλημα που στέρησε τη ζωή στο Δημήτρη με ευθύνη της Δικαιοσύνης και των Υπουργείων της Κυβέρνησης να μην έχουν ακόμη τιμωρηθεί και λογοδοτήσουν οι υπεύθυνοι.

Είναι προκλητικό, 6 χρόνια μετά από τη κατάκτηση μέσα από απεργιακούς αγώνες της ένταξης μας στα ΒΑΕ, να στερούμαστε ακόμη τα ένσημα μας.

Είναι προκλητικό πολύ περισσότερο για όλους μας να σέρνουν στα δικαστήρια τον πρόεδρο  του σωματείου ΕΝΕΔΕΠ για την 7ημερη απεργία του 2021 που έγινε μετά το θάνατο του Μήτσου, του δικού μας ανθρώπου.

Τι θέλουν συνάδελφοι οι“COSCO”- Dport;
▪ Θέλουν να μας ξεζουμίζουν αν γίνεται με το ελάχιστο κόστος, γιατί κόστος αποτελεί γι αυτούς τα Βαρέα Ένσημα
▪ Θέλουν να σακατευόμαστε γιατί συνεχίζουν να λείπουν μέτρα προστασία και ασφάλειας της ζωή μας , ενώ την ίδια στιγμή απαξιώνουν με τη μη διενέργεια μελέτης εργονομίας, την Επιτροπή Υγείας και Ασφάλειας των Εργαζομένων.
▪ Θέλουν να μη ξεσηκώνεται κανείς γιατί αυτό απειλεί «την εργασιακή τους ειρήνη» και τα τεράστια κέρδη που ανακοινώνουν κάθε χρόνο προκλητικά, που χτίζονται πάνω στις δικές μας πλάτες.

Συνάδελφοι, η δική μας πείρα, αυτά τα χρόνια που σμιλεύσαμε σίδερο και το ατσάλι μέσα στο λιμάνι, δείχνει ότι μόνο με αγώνες αποσπάσαμε κατακτήσεις , μόνο με αγώνες θα συνεχίσουμε να κερδίζουμε πολλά περισσότερα.

Γιατί όλοι μαζί μάθαμε ότι ο δρόμος της υποταγής μας οδηγεί στο να χάνουμε τα σπίτια μας, να μας απολύουν, να μας τελειώνουν τα λεφτά στα μισά του μήνα, να έρχεται ο λογαριασμός της ΔΕΗ και να μας έρχεται «δουβρουτζάς», να μην μπορούν τα παιδιά μας να σπουδάσουν γιατί όλα τα δίνουν στο μεγάλο κεφάλαιο, να φοβόμαστε να μην αρρωστήσουμε γιατί αν δεν έχουμε «κομπόδεμα» θα πεθάνουμε στην αναμονή για ένα πρωινό χειρουργείο.

Γιατί εμείς οι λιμενεργάτες του Πειραιά με τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη, με το δικό μας αγώνα τα βάλαμε με τους «πάντες».

Γιατί εμείς οι λιμενεργάτες μάθαμε με τον πιο όμορφο τρόπο τον άλλο δρόμο, αυτό του αγώνα που τον έχουμε βαδίσει πολλές φορές με μπροστάρη το σωματείο μας.

Η υπομονή ξεχείλισε, ο κόμπος έφτασε στο χτένι. Να κοιτάξουμε όλοι τα παιδιά μας και τις οικογένειες μας στα μάτια και να σκεφτούμε πως θα επιλέξουμε να ζήσουμε, μέσα στη μιζέρια του καθημερινού αγώνα να τα βγάλουμε πέρα ή θα σηκώσουμε πάλι το μπόι μας για να πάρουμε αυτά που δικαιούμαστε. Το ΔΣ του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ εμπιστεύεται μόνο τους εργαζόμενους και εκτιμά πως όλοι μας θα σταθούμε στη σωστή πλευρά.

Το ΔΣ του Σωματείου ΕΝΕΔΕΠ καλούμε όλους να πάρουμε ξανά την υπόθεση σας δικά μας  χέρια, να τους στριμώξουμε “COSCO”-Dport και Κυβέρνηση μέσα από τον οργανωμένο αγώνα, συσπειρωμένοι γύρω από το σωματείο μας.

Διεκδικούμε όλοι μαζί , μια γροθιά:
▪ Άμεση αναδρομική Εφαρμογή των ΒΑΕ για όλους τους εργαζομένους στις προβλήτες ΙΙ &ΙΙΙ
▪ Ενιαία ΣΣΕ σε όλο το λιμάνι για όλους τους εργαζόμενους χωρίς ελαστικές μορφές εργασίας
▪ Απόσυρση των διώξεων και του κατηγορητηρίου προς τα μέλη του ΔΣ

Η απεργία τη Τετάρτη 28/2 θα αποτελέσει βήμα κλιμάκωσης μπροστά στον αγώνα που έχουμε.

Αν δεν αποσυρθούν οι ψεύτικες κατηγορίες στο πρόσωπο του πρόεδρου του σωματείου μας Μπεκρή Μάρκο που στο πρόσωπο του θέλουν να κτυπήσουν το ΕΝΕΔΕΠ και το δικαίωμα  στην απεργία και τους αγώνες, θα κλιμακώσουμε με νέα απεργία στο λιμάνι στις 11 Μάρτη, ημέρα της εκδίκασης.

Καλούμε όλα τα σωματεία, όλους τους τίμιους εργαζόμενους να δείξουν για ακόμη μια φορά την αλληλεγγύη τους και να υψώσουμε όλοι μαζί ασπίδα απέναντι σε αυτούς που θέλουν να πεθαίνουμε και να μην μιλάμε.

Ξεκαθαρίζουμε ότι είμαστε όλοι μια γροθιά. Όταν χτυπάνε έναν από εμάς, μας χτυπάνε  όλους, όταν κερδίζει κάτι ένας το κερδίζουμε όλοι. Μέσα στην αντάρα των καιρών, γεννιέται η ελπίδα μέσα από τις στάχτες της σκοτεινιάς που μας έχουν φέρει.

Κανένας εργαζόμενος μόνος του, όλοι μαζί μια γροθιά για μια ζωή όπως μας αρμόζει.

Περισσότερα

Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας: Επείγουσα έκκληση για την άμεση μεταφορά και νοσηλεία ασθενών εκτός της Λωρίδας της Γάζας

Κύριε Υπουργέ, Στις 30/03/2024 ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας απεύθυνε έκκληση για την επείγουσα μεταφορά 9.000...

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας : Παρέμβαση Εργατικού Κέντρου – Συνδικάτων στην πύλη της EVIOP – TEMPO

Αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Εύβοιας και Συνδικάτων της περιοχής πραγματοποιήσαμε σήμερα παρέμβαση στην πύλη...

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...