Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: Νέο εργατικό ατύχημα στο λιμάνι του Πειραιά στη προβλήτα Ι του ΣΕΜΠΟ

Δημοσιεύτηκε στις

 Συνάδελφοι,

Τη Τετάρτη 28 Σεπτέμβρη συνέβη εργατικό ατύχημα στη προβλήτα Ι της “COSCO” με θύμα λιμενεργάτη συνάδελφο.

Δεν είναι η κακιά στιγμή, δεν αφορά ατομική ευθύνη το να γυρνάμε σώοι, αρτιμελείς στα σπίτια μας και να μπορούμε να ζούμε με αξιοπρέπεια τις οικογένειες μας.

Το νέο εργατικό ατύχημα επιβεβαιώνει ακόμη μια φορά ότι τα μέτρα  προστασίας και ασφάλειας  της Υγείας, υποσκάπτονται από τα κέρδη της εργοδοσίας.

Η τεράστια ανάπτυξη που παρουσιάζει το λιμάνι του Πειραιά τη τελευταία δεκαετία, συνοδεύεται με μεγάλο αριθμό εργατικών ατυχημάτων, εργοδοτικών εγκλημάτων αλλά και αμέτρητων μη καταγεγραμμένων  επαγγελματικών  ασθενειών και μυοσκελετικών προβλημάτων.

Το σημερινό εργατικό ατύχημα έρχεται λίγες ώρες μετά τη καταγγελία μας για τα σάπια ρέλια του πλοίου EVERTOP και επιβεβαιώνει με το πιο τραγικό τρόπο την ανάγκη να υιοθετηθούν μέτρα σε όλο το λιμάνι ενιαία για όλους τους εργατοϋπαλλήλους.

Με όπλο μας την ενότητα, την αλληλεγγύη και τον αγώνα μας,  θα επιβάλλουμε τους όρους που διασφαλίζουν τις ζωές μας.

 

 

 

Περισσότερα

Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων- Ιδιωτ. Επιχειρήσεων Πειραιά: Να παρθεί η εκδικητική απόλυση εργαζόμενης από τη VIPA HELLAS στη Θεσσαλονίκη

Μετά την καταγγελία του ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ Ν.ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ αναλαμβάνουμε δράση και καταγγέλλουμε κι εμείς...

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Υπάλληλων με σχέση ιδιωτικού Καρδίτσας: Κάλεσμα στις 5 Δεκέμβρη στα δικαστήρια ενάντια στις διώξεις

Κάτω τα χέρια από τους αγωνιζόμενους αγρότες!!! «Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!» Το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας...

Συνδικάτο Επισιτισμού-Τουρισμού-Ξενοδοχείων Αττικής: Μέτρα προστασίας και ασφάλειας των διανομέων

ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΕΙ ΑΜΕΣΑ Η ΔΙΑΝΟΜΗ ΜΕ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΣΤΙΣ ΑΚΡΑΙΕΣ ΚΑΙΡΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΠΟΥ ΑΝΑΜΕΝΟΝΤΑΙ ΝΑ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΤΟΥΝ ΟΛΑ...