Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ (COSCO) : Εντείνουμε τη πάλη μας για την υπογραφή ΣΣΕ με βάση τις δικές μας ανάγκες

0

Εντείνουμε τη πάλη μας για την υπογραφή ΣΣΕ με βάση τις δικές μας ανάγκες, Τώρα να εφαρμοστούν τα ΒΑΕ, να ενταχθούν οι προσαυξήσεις για την νυχτερινή εργασία και τις αργίες, να δοθούν τώρα αυξήσεις σε όλους τους εργαζομένους.

Συνάδελφοι , Λίγες ώρες μετά τη μεγαλειώδη απεργιακή συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς και της πολυήμερης απεργιακής κινητοποίησης για την ικανοποίηση των αυτονόητων διεκδικήσεων μας, πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο Υπ. Ναυτιλίας με την εργοδοσία και τους εμπλεκόμενους φορείς γύρω από τη λειτουργία του λιμανιού. Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε ο δίκαιος χαρακτήρας των αιτημάτων μας και το δίκιο του αγώνα μας, ενός αγώνα που οργανώθηκε μέσα από μαζικές διαδικασίες, μέσα από Γενικές Συνελεύσεις με τη συμμετοχή 100ντάδων εργαζομένων. Αυτό αποτελεί τη δύναμη του αγώνα μας, η συμφωνία όλων των εργαζομένων, και θα καθορίσει τη πορεία των κινητοποιήσεων που αφορούν εν τέλει την ίδια τη ζωή μας.

Το εργοδοτικό έγκλημα του Δημήτρη, το σοβαρό εργατικό ατύχημα του Τάκη, τα καθημερινά «μικρά» εργατικά ατυχήματα, τα κοντέινερ που «βρέχει» συχνά μέσα στο λιμάνι, είναι οι λόγοι που σήμερα τροφοδοτούν και ενισχύουν αυτόν τον αγώνα. Είναι αγώνας για την ίδια τη ζωή. Είναι αγώνας για να μπορούμε να γυρνάμε στα παιδιά μας με το κεφάλι ψηλά , αρτιμελής και υγιείς. Η ζωή μας δεν μπορεί να κοστολογείται με κάποια ποσά ευρώ, που επικαλείται καθημερινά η εργοδοσία και σίγουρα η προστασία της αλλά και η ζωή με αξιοπρέπεια δεν χωράει στα δικά της κέρδη.

Τα προβλήματα που πλέον αντιμετωπίζουμε καθημερινά όλοι στα σπίτια μας, είναι που τροφοδοτούν και θα ενισχύουν με νέες δυνάμεις τον αγώνα μας. Γνωρίζαμε εξαρχής συνάδελφοι ότι ο αγώνας που δίνουμε είναι σκληρός και απαιτητικός αλλά όλα αυτά τα χρόνια έχουμε μάθει να παλεύουμε, ξέρουμε πολύ καλά τι πρέπει να κάνουμε, πιο θα είναι κάθε φορά το επόμενο μας βήμα.

Όλες αυτές τις ημέρες, αποδείξαμε για άλλη μια φορά τη δύναμη που έχουμε όταν οργανωνόμαστε, όταν απαντάμε πλέον στους εκβιασμούς της εργοδοσίας. Αναγκάσαμε την εργοδοσία να προσπαθεί μάταια να αντικρούει δημόσια τα δίκαια αιτήματα μας. Αναγκάσαμε Κυβέρνηση και εργοδοσία να φθάσουν στο σημείο να επιστρατεύσουν ΜΑΤ, λιμενικούς και ΟΥΚ μήπως καταφέρουν να σπάσουν την απεργία μας. Αλλά η απάντηση ήταν «πληρωμένη» από τους ίδιους τους εργαζομένους. Η θέα των άδειων πούλμαν, με πρωταγωνιστές τα στελέχη της εργοδοσίας, τους δικηγόρους τους, την ίδια την εργοδοσία να φιγουράρουν στις μπροστινές θέσεις ως «στρατηγοί» του απεργοσπαστικού μηχανισμού θύμιζε άλλες εποχές που είχαμε δει μέχρι σήμερα μόνο σε ταινίες.

Όμως συνάδελφοι, αποδείξαμε για άλλη μια φορά πως είμαστε σκληρά καρύδια, πως τα δίκαια αιτήματα μας, η ενότητα μας και η συσπείρωση γύρω από το σωματείο μας μπορούν να φέρουν θετικά αποτελέσματα. Συνάδελφοι, η εργοδοσία δεσμεύτηκε να φέρει την απάντηση της τη Παρασκευή 6 Μάη. Παραμένουμε σε αγωνιστική ετοιμότητα και προετοιμασία, και μέσα από Γενική Συνέλευση θα καθορίσουμε τα επόμενα βήματα μας. Αξιοποιούμε όλες τις επόμενες ημέρες για να συντονιστούμε ακόμα καλύτερα και με άλλους κλάδους του Πειραιά, να συγκεντρώσουμε δυνάμεις, να προετοιμαστούμε ακόμα καλύτερα για τη συνέχεια.

Η αλληλεγγύη, ο αγώνας για κοινά αιτήματα αποτελεί όπλο απέναντι στην αδιαλλαξία κάθε εργοδοσίας. Η συγκέντρωση του Πρωτομαγιάς αποδεικνύει ότι το σύνθημα « Ένας για όλους και όλοι για έναν» μπορεί να φέρει τις μεγαλύτερες κατακτήσεις, να σπάσει κάθε αδιαλλαξία, να γκρεμίσει κάθε εμπόδιο. Μαζί όλοι μια γροθιά, ισχυροποιούμε το Σωματείο μας, το δικό μας κάστρο Συνεχίζουμε δυνατά, μαζικά, αγωνιστικά, συσπειρωμένα.

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.