Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ: Ανοιχτή Γενική Συνέλευση την Παρασκευή 23/ Μαΐου στις 14.00

Δημοσιεύτηκε στις

Συνάδελφοι,

η σημερινή προγραμματισμένη συνάντηση διαπραγμάτευσης του Σωματείου μας με την επικεφαλής εργολαβική- εργοδοτική Εταιρεία αλλά και η ανοιχτή μαζική Γενική Συνέλευση που ακολούθησε, έθεσαν με επιμονή και συνέπεια τα αιτήματα που απομένει να επιλυθούν κατά απόλυτη προτεραιότητα.

Αιτήματα που είτε δεν περιλαμβάνονται ακόμα στις αντιπροτάσεις της εργοδοσίας (προσαύξηση για Κυριακές- αργίες, επίδομα επικινδυνότητας, επίδομα τέκνων)- είτε αντιμετωπίζονται ανεπαρκώς στις αντιπροτάσεις της εργοδοσίας (καθεστώς πλήρους απασχόλησης για όλους τους εργαζόμενους με βάση τη παλαιότητα).

Οι εργαζόμενοι στις προβλήτες της COSCO μέσα από συνεχόμενες μαζικότατες ανοιχτές συνελεύσεις, έχουμε καταστήσει σαφές ότι απορρίπτουμε το ενδεχόμενο μιας ΣΣΕ που δεν θα επιλύει αυτά τα βασικά και ουσιώδη αιτήματα μας!

Έφτασε η ώρα οι πραγματικοί υπεύθυνοι για όλα όσα βιώνουμε να λάβουν τις συνέπειες των πράξεων τους δηλαδή η κυβέρνηση και η Cosco.

Οι ευθύνες για ότι ακολουθεί ανήκουν στους πραγματικούς ιδιοκτήτες του λιμανιού, στην εργοδοσία της COSCO.

Η COSCO έχει το καρπούζι- εμείς όμως έχουμε το μαχαίρι , εμείς έχουμε τη δύναμη και το δίκιο μας θα το επιβάλλουμε.

Συνάδελφοι,  επειδή οι ώρες είναι κρίσιμες και το αίτημα για επίλυση πολυετών αδικιών αποδεικνύεται μαζικό και ανυποχώρητο, γινόμαστε δέκτες καταγγελιών για παρεμβάσεις και εκφοβισμούς προς συναδέλφους που συμπορεύονται με το Σωματείο μας- ΕΝΕΔΕΠ.

Διαμηνύουμε προς κάθε κατεύθυνση, τόσο προς την εργοδοσία- όσο και προς τους κομπάρσους που προσπαθεί η εργοδοσία να ενισχύσει… ότι αν συνεχιστούν αυτές οι πρακτικές, αναλαμβάνουν και οι δύο πλευρές την ευθύνη των συνεπειών!

Συνάδελφοι,  σας καλούμε ΟΛΟΥΣ στην ανοιχτή Γενική Συνέλευση, Παρασκευή 23/5, στις 14:00 για να αποφασίσουμε ανοιχτά και μαζικά  την στάση μας στις νέες προτάσεις που δεσμεύτηκε να καταθέσει η εργοδοσία πάνω στα αιτήματά μας.

Περισσότερα

Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτ. Υπαλλήλων Χίου: Όχι άλλη θυσία της ζωής μας στο βωμό της αγοράς

Όχι άλλη θυσία της ζωής μας στο βωμό της «αγοράς» Η αλλαγή του θερινού ωραρίου...

Κλαδικό Σωματείο Χρηματοπιστωτικού: Για τον αγώνα των συναδέλφων απεργών στην Εθνική τράπεζα

Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους απεργούς στην Εθνική τράπεζα, οι οποίοι το τελευταίο χρονικό διάστημα δίνουν...

Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας: Καταγγελία για την απόλυση συναδέλφισσας από το ¨THE MART¨

Η εταιρεία THE MART του ομίλου ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ απέλυσε καρκινοπαθή συναδέλφισσα και με σοβαρά προβλήματα...