Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Ν. Καρδίτσας: Την Κυριακή 27 Νοέμβρη απεργούμε ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων

Δημοσιεύτηκε στις

Την Κυριακή 27 Νοέμβρη απεργούμε ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων

Σε έναν κλάδο όπου εργάζονται σε μεγάλο ποσοστό γυναίκες, δουλεύουμε με εξουθενωτικά ωράρια και πλέον δεν έχουμε ούτε μία Κυριακή για να δούμε τα παιδιά μας. Ήδη για τους χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους έχει ξεκινήσει εδώ και μέρες το λιώσιμο, δεν παίρνουν ανάσα, η ένταση στην εργασία χτυπάει “κόκκινο”, το διάλειμμα, το ρεπό και η τήρηση του ωραρίου έχουν πάει περίπατο. Παράλληλα, χιλιάδες μικρέμποροι είναι ένα βήμα πριν το λουκέτο, πνιγμένοι στα χρέη και αντιμέτωποι με κατασχέσεις, πλειστηριασμούς και λογαριασμούς ρεύματος που δεν μπορούν να πληρώσουν.

Ξεχειλίζει η οργή μας – δεν τους χαρίζουμε τις Κυριακές μας 

Η ακρίβεια, η αδυναμία να καλύψουμε βασικές μας ανάγκες είναι θηλιά στον λαιμό όλων μας. Από καμία λαϊκή οικογένεια δεν λείπουν οι μέρες και οι ώρες για να ψωνίσουν. Οι τσέπες είναι άδειες. Οι καθηλωμένοι μισθοί, οι κουτσουρεμένες συντάξεις, το πενιχρό εισόδημά μας εξανεμίζονται στο πρώτο δεκαήμερο του μήνα .

Την κατάργηση της κυριακάτικης αργίας την προώθησαν όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ, υλοποιώντας κατά γράμμα τις κατευθύνσεις της ΕΕ, με δεκάδες νόμους που έδωσαν το ελεύθερο στους ομίλους να ανοίγουν όσες και όποιες Κυριακές θέλουν, να κάνουν το ωράριο λάστιχο.

Δεν θα λιώνουμε μέσα στα μαγαζιά για να θησαυρίζουν μια χούφτα παράσιτα

Πλέον έχουμε πείρα και δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα από καμία κυβερνητική αλλαγή. Δεν μπαίνουμε σε κανένα παζάρι για το πόσες και ποιες Κυριακές θα ανοίξουν τα καταστήματα, δεν περιμένουμε να δικαιωθούμε από δικαστικές αποφάσεις. Στην κατεύθυνση αυτή, καλούν να δυναμώσει ο αγώνας για την υπεράσπιση της κυριακάτικης αργίας, για να παρθούν πίσω όλοι οι νόμοι που «απελευθερώνουν» το ωράριο, να ληφθούν ουσιαστικά μέτρα προστασίας του εισοδήματος.

Ως εδώ! Δεν τους χαριζόμαστε τίποτα. Παλεύουμε για τα δικαιώματά μας και την ζωή μας

Με το σωματείο μας πρέπει να δυναμώσουμε αυτόν τον αγώνα, για τις αυξήσεις στους μισθούς, για Συλλογικές Συμβάσεις που να καλύπτει τα σύγχρονα εργασιακά μας δικαιώματα. Να δυναμώσουμε τον αγώνα ενάντια στην ακρίβεια, να καταργηθεί ο ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

Να επιβάλουμε με τον αγώνα μας την κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.
Σε αυτό τον δρόμο καλούμε εσένα που δουλεύεις στο εμπόριο, στα super market, στα πολυκαταστήματα να περπατήσουμε μαζί. Δεν υπάρχουν λύσεις με εμάς στην γωνία ούτε σωτήρες που θα μας δώσουν φως.

Εμείς είμαστε αυτοί που μπορούμε να κάνουμε τη διαφορά, ενωμένοι με την οργάνωση του αγώνα μας.
Λέμε σε όλους τους συναδέρφους και τις συναδέλφισσες: Για οποιοδήποτε ζήτημα αντιμετωπίσετε στο χώρο δουλειάς -ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ- να απευθυνθείτε στο σωματείο. Κανείς να μην μείνει μόνος του. Να τους χαλάσουμε τα σχέδια.

Την Κυριακή 27 Νοέμβρη απεργούμε. Δεν κάνουμε βήμα πίσω από την κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας.

Διεκδικούμε

— Νομοθετική κατοχύρωση της κυριακάτικης αργίας. Καμία Κυριακή ανοιχτά τα μαγαζιά. Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα.

— Κατάργηση του ΦΠΑ και όλων των φόρων στο ρεύμα, στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.

— Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στην Ενέργεια, στα καύσιμα.

— Διαγραφή χρεών, κανένα εργατικό – λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα.

                                ΚΑΜΙΑ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΟΥΤΟΚΡΑΤΙΑ

ΚΑΤΑΧΥΡΩΣΗ ΤΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

Περισσότερα

Εργατικό Κέντρο Φωκίδας: Για εργατικό ατύχημα στον Άγιο Σπυρίδωνα

Η Διοίκηση της συνδικαλιστικής μας οργάνωσης ανακοινώνει ότι άλλο ένα εργατικό ατύχημα προστέθηκε σήμερα...

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής : Να σταματήσει να κρύβεται ο Διοικητής του ΣΕΠΕ

Συνάδελφοι Μόνο το τελευταίο δεκαήμερο ο κλάδος μετράει επίσημα τρία σοβαρά εργατικά ατυχήματα. Παράλληλα οι συνθήκες...

Ομοσπονδία Φαρμάκου: Κλιμάκωση του αγώνα για ανακληθούν οι απολύσεις στον όμιλο ΣΥΦΑ/ΣΕΛΦΑΡ και στην DEMO

Συνάδελφοι, Η Ομοσπονδία μας καταγγέλλει την εργοδοσία του ομίλου ΣΥΦΑ/ΣΕΛΦΑΡ Θεσσαλονίκης για την άδικη, παράνομη...