Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας: Καταδικάζουμε την επίθεση της κυβέρνησης με ΜΑΤ και χημικά στους Αγρότες

Δημοσιεύτηκε στις

Ο αγώνας της μικρομεσαίας αγροτιάς είναι κοινός με τους εργαζόμενους.

Το σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας καταδικάζει την επίθεση της κυβέρνησης με χημικά στους αγωνιζόμενους αγρότες. Η Κυβέρνηση αντί να λύση τα προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών καταφεύγει στην καταστολή με ΜΑΤ και χημικά ,καλούμε την κυβέρνηση να λύσει τα προβλήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς . Καλούμε  τους εργαζόμενους, να δώσουμε τη μάχη ενάντια στην αντιλαϊκή και αντεργατική πολιτική που τσακίζει τις ζωές μας ,από κοινού με την μικρομεσαία αγροτιά και κτηνοτρόφους που αγωνίζονται για την επιβίωση.

Ενώνουμε τη φωνή μας με τους μικρομεσαίους αγρότες και απαντάμε στις πολιτικές που χτυπούν αγρότες αλλά και τα λαϊκά στρώματα της πόλης. Καλούμε τους  εργαζόμενους, άνεργους , τις γυναίκες , τους συνταξιούχους να ενώσουν τη φωνή τους με τους αγρότες και να πάρουν τη δική τους θέση στα μπλόκα του αγώνα για την επιβίωσή της πλειοψηφίας των αγροτικών οικογενειών, για τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες.

Οι αγρότες θέλουν να διασφαλίσουν ένα ικανοποιητικό εισόδημα για να μπορούνε να ζούνε με αξιοπρέπεια. Γι΄αυτό είναι αναγκαίο να υπάρχουν κατώτερες εγγυημένες τιμές στα προϊόντα που παράγουν, διασφάλιση του εισοδήματός τους. Το ίδιο έχουν ανάγκη και οι εργαζόμενοι. Γι΄αυτό διεκδικούμε ΣΣΕ με ικανοποιητικούς κατώτατους μισθούς και σύγχρονα δικαιώματα, προστασία των ανέργων και των οικογενειών μας.

Την ίδια ώρα που οι αγρότες και κτηνοτρόφοι καλούνται να πουλήσουν τον κόπο τους και τον ιδρώτα τους σε εξευτελίστηκες τιμές , μη μπορώντας να καλύψουν το κόστος παραγωγής , σε όλους εμάς οι τιμές των προϊόντων  έχουν εκτοξευτεί με αποτέλεσμα να εξανεμίζεται το λαϊκό εισόδημα. Ο αγώνας των μικρομεσαίων αγροτών ενάντια στην πολιτική της ΕΕ και της κυβέρνησης απαιτεί συστράτευση όλων των λαϊκών δυνάμεων.

Δηλώνουμε ότι είμαστε μαζί με τους αγρότες και τους στηριζουμε σε όποια μορφή κινητοποίησης και αν διαλέξουν .

ΕΡΓΑΤΙΑ – ΑΓΡΟΤΙΑ –ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΚΑΙ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ !

Περισσότερα

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων – Εμπορ/λων Ξάνθης: Ολοκληρώθηκε η Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση

Ολοκληρώθηκε η Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση που καλούσε η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων Ν....

ΠΕΜΕΝ: Την τρομοκρατία του κεφαλαίου και των μπράβων του, μόνο η ταξική αλληλεγγύη μπορεί να τη τσακίσει

Η ΠΕΜΕΝ καταγγέλλει τις απειλές σε εκπρόσωπο της επιτροπής ελέγχου, μέτρων προστασίας της ασφάλειας...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Για την νέα επίθεση από το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ στον στόλο αλληλεγγύης «Global Sumud Flotilla»

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καταγγέλλει την νέα πειρατική επίθεση από το κράτος δολοφόνο του...