Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Καρδίτσας – ΕΙΝΚΥΝΚ: Όλοι στη συγκέντρωση την Παρασκευή 7 Οκτωβρίου(ΑΦΙΣΑ-SPOT)

Δημοσιεύτηκε στις

Μετά από πρόσκληση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Υπαλλήλων με σχέση Ιδιωτικού Δικαίου Καρδίτσας και της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείου και ΚΥ νομού Καρδίτσας, πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29/9 σύσκεψη σωματείων και φορέων του Νομού Καρδίτσας με θέμα την οργάνωση της πάλης ενάντια στην ακρίβεια και για την προστασία του λαϊκού εισοδήματος.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκλεγμένοι συνδικαλιστές από τα εξής σωματεία και φορείς:  Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων, ΕΙΝΚΥΝΚ, ΕΛΜΕ, Εμπορικός Σύλλογος Καρδίτσας, Συνταξιούχοι ΙΚΑ, Σωματείο Οπωροπωλών, Εργαζόμενοι ΚΥ Καρδίτσας, ΕΟΑΣΚ, Σύλλογος Φοιτητών Κτηνιατρικής, Τεχνικοί ΟΤΕ, Ψυκτικοί, Τεχνικοί ΟΤΕ, Επιτροπή Αγώνα Καθαριστριών Νοσοκομείου Καρδίτσας, Εργαζόμενοι Συνεταιριστικής Τράπεζας, Μισθωτοί Τεχνικοί .

Στη σύσκεψη εκφράστηκε η αγωνία όλων για την ακρίβεια που τσακίζει τις λαϊκές οικογένειες που κουτσουρεύει ακόμα περισσότερο το είδη μειωμένο λαϊκό εισόδημα. Εκφράστηκε επίσης η αγωνιστική διάθεση όλων των συνδικαλιστών και εκπροσώπων των σωματείων και φορέων οι οποίοι δεσμεύτηκαν να συζητήσουν άμεσα στα ΔΣ τη συμμετοχή στη συγκέντρωση την Παρασκευή στις 7/10, στην Κεντρική Πλατεία Καρδίτσας και ώρα 6꞉30 μ.μ, που διοργανώνουν το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και η Ένωση Γιατρών Νοσοκομείο και ΚΥ και την πρότειναν στη σύσκεψη.

Με αυτή την πρόταση καλούμε όλα τα σωματεία εργαζομένων, αυτοαπασχολούμενων και επαγγελματιών, αγροτικούς συλλόγους και συλλόγους νεολαίας και γυναικών να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στη συγκέντρωση. Τις επόμενες ημέρες θα έρθουμε σε επικοινωνία με όλα τα σωματεία που συμμετείχαν στη χτεσινή σύσκεψη, αλλά και με άλλα σωματεία και φορείς που βρισκόμαστε στο δρόμο του αγώνα, με σκοπό τον εμπλουτισμό του πλαισίου των αιτημάτων μας. Για την κοινοποίηση των αιτημάτων μας θα προχωρήσουμε από κοινού σε συνέντευξη τύπου την Τετάρτη, 5/10, 1.30μμ, στο Εργατικό Κέντρο.

Όλοι στο δρόμο του αγώνα για ζωή με δικαιώματα.

Δεν θα πληρώσουμε ξανά τα σπασμένα.

 

Κλιμακώνουμε τον αγώνα με απεργιακή απάντηση 9 Νοέμβρη!

 

Δεν μπορούμε να ανεχτούμε άλλο …

        Οι λογαριασμοί ρεύματος που έρχονται στα σπίτια μας να είναι ένα μόνιμο ηλεκτροσόκ! Για πάρα πολλούς να είναι σχεδόν μισό, ακόμα και ένα μηνιάτικο τη φορά. Οι μισθοί και το εισόδημά μας να εξαντλείται το πρώτο δεκαπενθήμερο του μήνα. Πάει πολύ να μας απειλούν να μας κόψουν και τα στοιχειώδη εάν δε πληρώσουμε τους λογαριασμούς ή δεν περιορίσουμε κι άλλο τις ανάγκες μας για να πιαστούν οι στόχοι της «εξοικονόμησης» ρεύματος, όταν ένα στα δύο νοικοκυριά δεν μπορεί ούτε και τώρα να πληρώσει τους λογαριασμούς, αφού έχει περιορίσει ήδη στο ελάχιστο την κατανάλωση ρεύματος.

Είναι αντιφατικό το γεγονός ότι ενώ στην περιοχή μας μπορούμε να παράγουμε πλούσια σε ποικιλία και σε ποσότητα προϊόντα από την αγροτική γη και κτηνοτροφία, από την άλλη η μέση λαϊκή οικογένεια να πληρώνει πανάκριβα μέχρι και να στερείται βασικά είδη διατροφής λόγω των αυξήσεων των τιμών στα ράφια των σούπερ μάρκετ. Την ίδια ώρα οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι απειλούνται με εξαφάνιση από το υπέρογκο κόστος παραγωγής προς όφελος των μεγαλοπαραγωγών, των μεγαλεμπόρων, των βιομηχάνων και των τραπεζών που βλέπουν τα κέρδη τους να αυξάνονται .

Οι ελεύθεροι επαγγελματίες και οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, μαζί με τα έξοδα που αυξάνονται, βλέπουν και το μειωμένο τζίρο, τη δυσκολία που έρχεται από τις ανατιμήσεις. Περιμένουν και αυτοί με τη σειρά τους να πιαστούν από ένα μέτρο–ασπιρίνη, όμως στο τέλος ούτε αυτό δεν φτάνει.  Οι μόνοι που τελικά κερδίζουν είναι οι μεγάλες εμπορικές αλυσίδες που διεκδικούν μεγαλύτερο κομμάτι της αγοράς και επιδιώκουν τώρα πιο επιθετικά να εξαφανίσουν τον μικρομεσαίο, που δίνει έναν άνισο αγώνα για την επιβίωση του.

Τα παιδιά μας πηγαίνουν σε σχολειά με ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς, καθαριότητα, με κίνδυνο να μείνουν χωρίς θέρμανση και προστασία από την πανδημία. Η υγεία μας βρίσκεται διαρκώς σε κίνδυνο χωρίς μέτρα ασφάλειας στη δουλειά, με νοσοκομεία και κέντρα υγείας χωρίς υγειονομικούς, εξοπλισμούς και χρηματοδότηση.

Δεν χρωστάμε σε κανέναν και δεν θα πληρώσουμε ξανά τα σπασμένα τους!

 

Δεν μπορούμε άλλο να στριμώχνουμε τις ανάγκες μας ανάμεσα σε κουπόνια, επιδόματα, λειψές αποζημιώσεις και αναμονή πληρωμής των δεδουλευμένων μας. Έτσι βυθιζόμαστε όλο και περισσότερο στη φτώχεια. Αυτά που ανακοινώσε η κυβέρνηση στην ΔΕΘ ως δήθεν μέτρα αντιμετώπισης αυτής της κατάστασης είναι «παρηγοριά στον άρρωστο ώσπου να βγει η ψυχή του».  Μας μοιράζουν «απλόχερα» τα ψίχουλα και από πίσω μας αρπάζουν όλο το καρβέλι. Μπορεί τα «πλεονάζοντα» έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού να αγγίζουν τα 6 δις ευρώ για το 8μηνο, όμως, «για εμάς δεν έχει». Για τα μονοπώλια της ενέργειας, όμως, περισσεύουν…

Όλα αυτά δεν τα γεννά κάποιος «εξωγενής παράγοντας», κάποια θεομηνία, αλλά η επιλογή να στηριχθούν τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων με την πολιτική της απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, του χρηματιστηρίου ενέργειας, της «πράσινης» μετάβασης. Το βλέπουμε και στην περιοχή μας άλλωστε με την εγκατάσταση των ανεμογεννητριών, όπου όλος ο κρατικός μηχανισμός πασχίζει για τη στήριξη των επενδυτών. Αντί να έχουμε ρεύμα φθηνό για όλο το λαό, μας στέλνουν το λογαριασμό για την κερδοφόρα «πράσινη» ανάπτυξή τους.

Η κυβέρνηση μας προετοιμάζει πως έρχεται «δύσκολος χειμώνας» για να μας μάθει να ζούμε με τα λίγα. Μας λένε να προσαρμοστούμε στις νέες συνθήκες, να συμβιβαστούμε με το γεγονός ότι τα σπίτια μας θα είναι παγωμένα, να υπολογίσουμε ποιες ανάγκες μας θα πάνε πίσω.               Σε τέτοιες καταστάσεις που μας έχουν φέρει, ξέρουμε τη λύση! Το δρόμο δείχνουν οι μεγάλοι αγώνες του προηγούμενου διαστήματος. Σε χώρους δουλειάς, όπου εργαζόμενοι με τα Σωματεία τους συγκρούστηκαν με την εργοδοσία, με την κυβέρνηση και τους μηχανισμούς τους. Για να περιφρουρήσουν τα δικαιώματά τους, για να διεκδικήσουν την υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Μέσα από αυτό το δρόμο μπορούμε να έχουμε κατακτήσεις και νίκες.

Καμιά ανοχή, καμία αναμονή.

 

Καμία εμπιστοσύνη στον εργοδοτικό και κυβερνητικό συνδικαλισμό, στις πλειοψηφίες στην ηγεσία τους. Έχουν ενεργό ρόλο στην επίθεση που έχουμε δεχτεί όλα αυτά τα χρόνια, στη μείωση των απαιτήσεων των εργαζομένων. Δρουν και παρεμβαίνουν για να ενισχύσουν μέσα στους εργαζόμενους την αντίληψη περί “αντοχών της οικονομίας”, και της ανταγωνιστικότητας των επιχειρήσεων. Είναι υπέρμαχοι του εταιρισμού και των κοινωνικών διαλόγων της χασούρας μας. Κανείς να μην ξεγελαστεί από τους ελιγμούς που κάνουν για να πείσουν τους εργαζόμενους ότι είναι “ανεξάρτητοι” από τα κόμματά τους όταν εφαρμόζουν την αντιλαϊκή πολιτική τους. Δεν ξεγελούν πια κανέναν όλοι αυτοί που θέλουν να σύρουν το εργατικό κίνημα στα μονοπάτια της «ειρηνικής» κυβερνητικής αλλαγής , πνίγοντας τις αγωνιστικές διαθέσεις του λαού στη λογική του συμβιβασμού και των μειωμένων απαιτήσεων.

Όλοι στη Συγκέντρωση την Παρασκευή 7/10

στην Κεντρική Πλατεία και ώρα 6꞉30 μ.μ

Περισσότερα

Παλλεσβιακό Εργατικό Κέντρο : Αποκλειστικά δωρεάν και σύγχρονες υπηρεσίες υγείας για το λαό μας!

           Η κυβέρνηση της ΝΔ στήνει στο εκτελεστικό απόσπασμα την πολύπαθη υγεία του λαού...

Σωματείο Επαγγελματιών Οδηγών Αττικής: Να αποσυρθεί άμεσα αυτό το τερατούργημα!

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δίνει το τελειωτικό χτύπημα στη Δημόσια Υγεία. Το νομοσχέδιο...