Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτ. Υπαλλήλων Ν. Καβάλας : Η τρομοκρατία δε θα περάσει !

0
image_pdfimage_print

Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΣΑΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΑ ΧΑΡΤΙΑ!

Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από την ψήφιση του νόμου – εκτρώματος Χατζηδάκη και ήδη βλέπουμε στην πράξη να τον χρησιμοποιούν σαν όπλο εναντίον μας.

  • Η απόλυση του προέδρου του Συνδικάτου Μεταλλείων και Λατομείων Βορείου Ελλάδος (Σ.Ε.Μ.Λ.Α.)και μέλος του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Μεταλλωρύχων Ελλάδας (Ο.Μ.Ε.) είναι η πρώτη απόλυση συνδικαλιστή με τον νέο νόμο έκτρωμα (4808/2021) και ανοίγει τον «ασκό του Αιόλου» για να απολύουν ανεμπόδιστα (και με τη σφραγίδα του κράτους) οι εργοδότες όποιον συνδικαλιστή, εργαζόμενο διεκδικεί καλύτερους όρους και συνθήκες εργασίας. Η απόλυση του προέδρου του συνδικάτου από την εταιρία «EDILMAC» έγινε, επειδή τόλμησε να διεκδικήσει να τηρούνται τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στο χώρο δουλειάς του.
  • Μετά έρχεται η μήνυση κατά της προέδρου του Συνδικάτου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Πιερίας «Η ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ»  από την εταιρία «Mediterranean Village», γιατί το Συνδικάτο τόλμησε να αναδείξει τις απάνθρωπές συνθήκες εργασίας που επικρατούν στο ξενοδοχείο. Οι εργαζόμενοι στον επισιτισμό – τουρισμό, και συγκεκριμένα στο χλιδάτο ξενοδοχείο «Mediterranean Village», βίωσαν και βιώνουν στο πετσί τους, πώς χτίζονται η πολυδιαφημιζόμενη «ανάπτυξη του κλάδου» και τα ρεκόρ σε αφίξεις και εισπράξεις. Χτίζονται πάνω στα σμπαραλιασμένα δικαιώματα, στους μισθούς πείνας, με την εργοδοτική ασυδοσία και εκμετάλλευση να βαράνε κόκκινο.
  • Η επίθεση συνεχίζεται με την καταχρηστική και εκδικητική απόλυση συνδικαλιστή στην επιχείρηση «Praktiker». O εργαζόμενος αρνήθηκε βλαπτική μεταβολή της σύμβασής του και μάλιστα δικαιώθηκε από την Επιθεώρηση Εργασίας. Η εταιρεία «Praktiker» όμως «τιμώρησε» τον συνδικαλιστή για τη στάση απειθαρχίας που κράτησε, εκμεταλλευόμενη τις «πρόνοιες» του νέου νόμου.

Έχοντας στη φαρέτρα της όλους τους αντεργατικούς νόμους, τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων κυβερνήσεων, η μεγαλοεργοδοσία βάλθηκε να τρομοκρατήσει συνδικαλιστές και εργαζόμενους. Σ’ αυτή την κοινή αντεργατική κατεύθυνση αποτελεί πραγματική αντιδραστική τομή ο νόμος Χατζηδάκη! Θέλουν να επικρατεί σιγή νεκροταφείου στους χώρους δουλειάς, να τους μετατρέψουν σε σύγχρονα κάτεργα, να τσακίσουν όποιον σηκώνει κεφάλι, όποιον αντιδρά και διεκδικεί!

Καλούμε τους συναδέλφους, τους εργαζόμενους, τους άνεργους, να στείλουν μήνυμα απειθαρχίας και σύγκρουσης σε κυβέρνηση και κάθε μεγαλοεργοδοσία που πάει να τσακίσει την αγωνιστικότητα και την αποφασιστικότητα των εργαζομένων, να καταργήσουν τον νόμο – έκτρωμα στην πράξη. Τους κάνουμε καθαρό ότι το συνδικαλιστικό κίνημα θα πετάξει στα σκουπίδια τους νόμους και τα νομοσχέδια, δεν φιμώνεται ούτε εκφοβίζεται.

Φωτεινό παράδειγμα η πρόσφατη καθολική συμμετοχή των εργαζομένων στην «e-food» στις κινητοποιήσεις τους και τα νικηφόρα αποτελέσματα αυτής της συλλογικής μαζικής οργανωμένης δράσης τους. Ο δρόμος της συλλογικής πάλης και διεκδίκησης, της μαζικής συμμετοχής και η αλληλεγγύη μας δείχνει το δρόμο για να βάλουμε εμπόδια στην επίθεση εργοδοτών και κυβερνήσεων στα δικαιώματά μας, τη ζωή μας.

ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΠΕΡΑΣΕΙ! ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ!

Share.

Comments are closed.