Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδ. Υπαλλήλων Χίου : Με την απειλή της απόλυσης τρομοκρατεί τους εργαζόμενους ο όμιλος ΟΤΕ

Δημοσιεύτηκε στις

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου καταγγέλλει την Διοίκηση του ΟΤΕ, που τρομοκρατεί και απειλεί, τους συναδέλφους του καταστήματος της Χίου με απόλυση αν δεν μετακινηθούν σε άλλο κατάστημα στην Αθήνα, αλλά και για την παύση λειτουργίας του συγκροτήματος υποστήριξης πωλήσεων σε όλη την περιφέρεια και της δομής του D2D.   

Τους νόμους που έχουν ψηφίσει όλα αυτά τα χρόνια ΝΔ, ΚΙΝΑΛ (τότε ΠΑΣΟΚ), ΣΥΡΙΖΑ και λοιπά συγγενικά και παρατρεχάμενα αστικά κόμματα, εφαρμόζει το τελευταίο διάστημα η διοίκηση του ΟΤΕ και στη Χίο. Το πανελλαδικό αυτό φαινόμενο όμως δεν είναι πανδημικό, αλλά είναι μέρος των σχεδιασμών που έκανε ο όμιλος ΟΤΕ. Βρίσκοντας αφορμή την πανδημία για να το εφαρμόσει το σχέδιο θωράκισης των κερδών της επιχείρησης, πετάει ουσιαστικά στο δρόμο έξι εργαζόμενους βάζοντάς τους το εκβιαστικό δίλλημα να συνεχίσουν να εργάζονται σε κατάστημα στην Αθήνα ή να απολυθούν. Ενώ παράλληλα η αποζημίωση που τους δίνεται εφόσον αποφασίσουν να αποχωρήσουν είναι η μισή, μιας και τους έχει γίνει προειδοποίηση απόλυσης.

Τον «οικογενειακό» χαρακτήρα τον έχει χάσει προπολλού ο ΟΤΕ, οι συνάδελφοι το γνωρίζουν καλά. Ειδικά τα τελευταία χρόνια το «να βάλουμε πλάτη» της διοίκησης του ομίλου και των ξεπουλημένης ηγεσίας της ΟΜΕ- ΟΤΕ έγινε «να βάλουν» ακόμα και την ίδια τους τη δουλειά στον Προκρούστη για να μη χάσει τη θέση της στο κυνήγι των κερδών και του ανταγωνισμού η επιχείρηση!

          Με παρακάλια στους διευθυντές και στους υπουργούς, όπως κάνει η πλειοψηφία του Εργατικού Κέντρου Χίου, η κατάσταση δεν αλλάζει. Οι συνάδελφοι του ΟΤΕ χρειάζεται να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους. Έχουν αποκτήσει πολύτιμη εμπειρία από την πολυήμερη απεργία που πραγματοποίησαν για να υπογραφεί Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Σε αντίθεση μ’ εκείνες που υπέγραψε η πλειοψηφία της ΟΜΕ- ΟΤΕ, χωρίς την έγκριση των εργαζομένων, που «θέτουν εαυτόν» ανάλογα με τις ανάγκες της επιχείρησης να τους μετακινεί σε όλη την Ελλάδα, εκτός των άλλων «ευεργετικών» διατάξεων.

           Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου, βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων. Θα στηρίξουμε τον αγώνα τους να μην γίνει δεκτή καμία μετακίνηση συναδέλφου και μην να κλείσει καμία δομή

Περισσότερα

Συνδικάτο Φαρμάκου Ν. Αττικής: Για την καταβολή μειωμένων τροφείων στον όμιλο ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ

Συναδέλφισσες – συνάδελφοι, “Και ο μήνας έχει εννιά!” για την εργοδοσία του ομίλου ΠΡΟΣΥΦΑΠΕ όσον...

Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων: Στηρίζει την κινητοποίηση στις 26 Αυγούστου στον ΕΦΚΑ Χαλκίδας

Η ΣΕΑΑΝ στηρίζει την κινητοποίηση του Συνδικάτου Τροφίμων & Ποτών Ευβοίας – Βοιωτίας που...

Εργατικό Κέντρο Λαμίας: Kινητοποίηση στην παραλία του Αγίου Παντελεήμονα στα Καμένα Βούρλα

Την Κυριακή 24 Αυγούστου 2025 στις 7:00 το απόγευμά πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη κινητοποίηση στην...