Τρίτη, 4 Οκτωβρίου

Σωματείο Eμποροϋπαλλήλων Iδιωτικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων: Παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΦΚΑ στην Παύλου Μελά

0

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ

ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΦΚΑ

Το σωματείο μας καταγγέλλει τον ΕΦΚΑ Ιωαννίνων για την απαράδεκτη στάση του να μην προχωράει στην ολοκλήρωση του αιτήματος των απολυμένων εργαζομένων από τα πρώην σούπερ μάρκετ Καρυπίδηςκαι των 11  εργαζόμενων της MarketIn στα Γιάννενα, να καταλογίσει  τα ένσημα τους όπως οφείλει.

Πάνω από ένα χρόνο τώρα ο ΕΦΚΑ Ιωαννίνων καθυστερεί και εμπαίζει τους συναδέλφους που ταλαιπωρούνται όπως είναι γνωστό εδώ και 6 χρόνια. Με αποφάσεις δικαστηρίων που τους δικαιώνουν και έχουν κατατεθεί στον ΕΦΚΑ από τον Ιούνιο του 2021 περιμένουν πότε ο ΕΦΚΑ θα ασχοληθεί για να καταλογίσει τα ένσημα των εργαζομένων από Καρυπίδη και MarketIn.

Η στάση τους  αυτή είναι πραγματικά προκλητική απέναντι στους εργαζόμενους και δείχνει ότι όταν πρόκειται να απαιτήσουν από τους μεγαλοεργοδότες δεν βρίσκουν τον χρόνο να ασχοληθούν. Όταν όμως πρόκειται για κανένα μικρό επαγγελματία που χρωστάει τις ασφαλιστικές εισφορές, υπάρχει χρόνος για ελέγχους και τα πρόστιμα πηγαίνουν σύννεφο.

Φυσικά δεν μας κάνει εντύπωση η αντιμετώπιση αυτή και δεν είναι η πρώτη φορά που οι εργαζόμενοι βρίσκουν τοίχο όταν είναι να εφαρμοστούν αποφάσεις υπέρ τους. Είναι η ίδια αντεργατική πολιτική που εφαρμόζεται όλα αυτά τα χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις η οποία δίνει γη και ύδωρ στους εργοδότες και αφήνει απροστάτευτους τους εργαζόμενους.

Απαιτούμε εδώ και τώρα ο ΕΦΚΑ Ιωαννίνων να βάλει τα ένσημα στους εργαζόμενους. Να σταματήσει ο εμπαιγμός και η κοροϊδία γιατί θα μας βρουν μπροστά τους. Ξέρουμε το δρόμο μαζί με τους εργαζόμενους να παλέψουμε, όπως κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια, μέχρι να ικανοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα τους.

Καλούμε την Παρασκευή 29/7 στις 11 πμ σε παράσταση διαμαρτυρίας στον ΕΦΚΑ στην Παύλου Μελά.

Κανένας μόνος του

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.