Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων Φθιώτιδας: Όλοι στην απεργία της 9 Νοέμβρη

Δημοσιεύτηκε στις

ΟΛΟΙ στον αγώνα! Όλοι στη ΓΕΝΙΚΗΑΠΕΡΓΙΑ στις 9 Νοέμβρη!

«Λαέ, μη σφίξεις άλλο το ζωνάρι…»

Συναδέλφισσα, Συνάδελφε,

Σε καλούμε να πάρεις θέση μάχης στην απεργιακή συγκέντρωση της 9ης Νοέμβρη.

Για να μην περάσει η νέα αντιλαϊκή επίθεση που μειώνει ακόμα περισσότερο το εισόδημά μας μέσα από τις ανατιμήσεις-φωτιά, από την αύξηση σε όλα τα τιμολόγια της ενέργειας.

Για να διεκδικήσουμε ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς μας, για την επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας που εξασφαλίζουν σταθερή δουλειά με δικαιώματα, για φθηνό ρεύμα και βασικά αγαθά για όλους μας.

Μην σφίξεις κι άλλο το ζωνάρι. Μην δεχτείς να κάνεις και άλλες θυσίες για του αφέντη του φαΐ.

Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι ολοένα και περισσότεροι εργαζόμενοι στο εμπόριο (και όχι μόνο) έχουν ξεκινήσει εδώ και καιρό τις περικοπές ακόμα και από προϊόντα πρώτης ανάγκης, ώστε να μπορέσουν να καλύψουν τα στοιχειώδη για τις οικογένειές τους.

Γνωρίζουμε ότι ολοένα και περισσότερες οικογένειες δυσκολεύονται να καλύψουν τους δυσθεώρητους λογαριασμούς ρεύματος που φτάνουν στα σπίτια τους και προχωρούν σε διακανονισμούς με τους παρόχους.

Ολοένα και περισσότεροι συνάδελφοι βρίσκονται σε εργασιακή περιπλάνηση ψάχνοντας με το τουφέκι μια θέση εργασίας λίγο καλύτερα αμειβόμενη και ας είναι οι εργασιακές συνθήκες πολύ χειρότερες, μπας και μπορέσουν να κλείσουν καμία τρύπα.

Γνωρίζουμε ότι η πανδημία είναι ακόμα εδώ και με μεγάλη διασπορά, με αποτέλεσμα δεκάδες συνάδελφοι να βγαίνουν θετικοί στον ιό και οι υπόλοιποι που μένουν πίσω αναγκάζονται να καλύψουν τα κενά που δημιουργούνται.

Φτάνει πια. Δεν ανεχόμαστε να ζούμε με τα ψίχουλα.

Η ζωή μας δεν βγαίνει με voucher και pass που υπόσχεται η κυβέρνηση.

Όλο το προηγούμενο διάστημα είδαμε να δίνονται εκατομμύρια ευρώ στις ιδιωτικές κλινικές την περίοδο της καραντίνας που ουσιαστικά δεν έκαναν τίποτα.

Είδαμε δισεκατομμύρια να φεύγουν για πολεμικό εξοπλισμό «υποτίθεται» για την ασφάλεια της χώρας, αλλά οι κίνδυνοι για την εμπλοκή της χώρας μας σε ένα θερμό επεισόδιο ή ακόμα και σύγκρουση ολοένα και μεγαλώνουν.

Είδαμε να βγαίνουν ποσά που ζαλίζουν και να δίνονται στους μονοπωλιακούς ομίλους της ενέργειας για την πράσινη μετάβαση που έλεγαν ότι θα οδηγούσε σε φθηνό ρεύμα, αλλά αντ’ αυτού βρεθήκαμε να μην μπορούμε να πληρώσουμε τις τεράστιες αυξήσεις.

Είδαμε ιδιαίτερα τα σούπερμάρκετ την περίοδο της καραντίνας να μπουκώνουν από τα κέρδη τρίβοντας τα χέρια τους, και τώρα προχωράνε σε τεράστιες αυξήσεις σε όλα ανεξαιρέτως τα είδη για να επιτύχουν ακόμα περισσότερα. 4 δις κύκλο εργασιών ανακοίνωσε ο Σκλαβενίτης, από κοντά ακολουθούν Βασιλόπουλος, ΛΙΝΤΛ.

Αυτό που δεν είδαμε ήταν αυξήσεις στους μισθούς μας. Δεν είδαμε προσλήψεις στο δημόσιο σύστημα υγείας και στα σχολεία των παιδιών μας. Δεν είδαμε ουσιαστικά μέτρα προστασίας του λαϊκού εισοδήματος από τις ανατιμήσεις-φωτιά.

Στις 9 Νοέμβρη η θέση σου είναι πίσω από τα πανό του σωματείου.

Η δύναμη βρίσκεται στη μαζική οργάνωση και στον ταξικό αγώνα

Για να δώσουμε απάντηση στην κυβερνητική πολιτική και τους θιασώτες του «όποιος δεν προσαρμόζεται πεθαίνει».

Για να δώσουμε απάντηση σε όσους καλλιεργούν την λογική του «θα λογαριαστούμε μετά» και εννοούν να αλλάξουμε κυβέρνηση και όλα τα υπόλοιπα να μείνουν ίδια αφού ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ψηφίσει πάνω από το 50% των νομοσχεδίων της ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ πάνω από το 80%.

Για να δώσουμε απάντηση στην μεγαλοεργοδοσία που κάνει ό,τι μπορεί για να μην υπογραφούν νέες Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με αυξήσεις που να καλύπτουν τις δικές μας ανάγκες. Που αξιοποιεί το νόμο Χατζηδάκη ο οποίος στηρίχτηκε τόσο από τον ΣΥΡΙΖΑ όσο και από το ΠΑΣΟΚ, και έχουν εξαπολύσει επίθεση σε όποια φωνή σηκώνεται απέναντί της.

Στις 9 του Νοέμβρη η θέση μας είναι μαζί με τους χιλιάδες απεργούς όλης της χώρας.

Για να ενώσουμε την φωνή μας, δυνατά και αποφασιστικά.

Για να διεκδικήσουμε όλα όσα μας έχουν στερήσει. Για να γίνει η δικαιολογημένη οργή και αγανάκτησή μας, δύναμη ανατροπής αυτής της κατάστασης. Γιατί δεν βολευόμαστε με λιγότερο ουρανό.

Για να γίνουν ακόμα περισσότερα τα κάστρα του αγώνα όπως είναι αυτό της ΛΑΡΚΟ, της COSCO, της e-food, της Μαλαματίνας, των Λιπασμάτων και Πετρελαίων στην Καβάλα. Αγώνες που δείχνουν ότι υπάρχει δύναμη.

Στις 9 του Νοέμβρη παίρνουμε θέση καιδιεκδικούμε:

 • 825€ κατώτερο μισθό.
 • Συλλογικές συμβάσεις και αυξήσεις στους μισθούς με βάση την αύξηση του πληθωρισμού
 • Σταθερή δουλειά με δικαιώματα, όχι στις απλήρωτες υπερωρίες
 • Επαναφορά της αρχής της ευνοϊκότερης σύμβασης
 • Γενναία μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος και του φυσικού αερίου.
 • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.
 • Γενναία μείωση και πλαφόν στις τιμές στα βασικά είδη πλατιάς κατανάλωσης, όπως διατροφής (π.χ. γάλα, άλευρα, έλαια, λίπη), ένδυσης κ.ο.κ.
 • Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
 • Κανένα εργατικό και λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Διαγραφή χρεών για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά και τους επαγγελματίες.
 • Διεύρυνση των κριτηρίων ένταξης στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο και στο επίδομα θέρμανσης, αύξηση του οικογενειακού εισοδηματικού κριτηρίου στα 30.000 ευρώ.
 • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά.
 • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ, προσαυξημένο κατά 3.000 ευρώ για κάθε παιδί.
 • Διαγραφή χρεών σε τράπεζες και εφορία.

Περισσότερα

Το πρόγραμμα του webradio την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου

Το πρόγραμμα του webradio του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 έχει ως εξής...

Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Βύρωνα: Συνένοχοι στο έγκλημα σε βάρος της υγείας του λαού δεν πρόκειται να γίνουμε

Συνάδελφοι Η κυβέρνηση της Ν.ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ έδωσε στη δημοσιότητα το νομοσχέδιο λαιμητόμο για την δευτεροβάθμια περίθαλψη...

Σύλλογος Μονίμων Υπαλλήλων ΕΦΕΤ: Συμμετέχουμε στην στάση εργασίας 1 Δεκέμβρη

 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ  ΓΙΑ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 1η ΔΕΚΕΜΒΡΗ 12.00-ΛΗΞΗ ΩΡΑΡΙΟΥ ΟΛΕΣ...