Πως γίνεται ένας εργαζόμενος που απλά έκανε τη δουλειά του να είναι κατηγορούμενος;
Ο συνάδελφος Δημήτρης Φραγκομίχαλος έκανε τη δουλειά του και βρίσκεται κατηγορούμενος. Αλήθεια, αν ο συνάδελφος καταδικαστεί τότε ποιο είναι το μήνυμα που δίνεται στους ελεγκτές της επιθεώρησης εργασίας; Πως προστατεύονται οι συνάδελφοι της Επιθεώρησης Εργασίας για να μπορούν να εκτελέσουν το χρέος τους, δηλαδή την υποστήριξη των εργαζόμενων από αυθαιρεσίες της εργοδοσίας;
Είναι οι νόμοι αυτού του κράτους, που δίνουν αέρα στα πανιά των εργοδοτών όχι μόνο να τσακίζουν τα δικαιώματα των εργαζομένων αλλά να τσακίζουν και όποιον κάνει σωστά τη δουλειά του. Με τους νόμους αυτούς αναγκάζονται εργαζόμενοι να επιστρέψουν τα δώρα Χριστουγέννων, Πάσχα κλπ, φοβούνται να ζητήσουν τα ένσημα τους, να ζητήσουν μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.
Με τους νόμους αυτούς σήμερα στο τμήμα ασφαλείας και υγιεινής υπάρχουν 3 επιθεωρητές για Λέσβο, Λήμνο, Χίο, Οινούσσες, Ψαρά, Σάμο, Ικαρία, Φούρνους… Σχεδόν κάθε μέρα έχουμε από εργατικά ατυχήματα με σακατεμένους συναδέλφους.
Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο συνάδελφο Δημήτρη Φραγκομίχαλο. Να καταπέσει κάθε κατηγορία εναντίον του. Να σταματήσουν οι διώξεις από το στέλεχος της ΝΔ. Η κυβέρνηση είναι υπόλογη για τον ασκό του Αιόλου που έχει ανοίξει ο κ. Τρουμπούκης.

