Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτ. Υπαλλήλων Θεσπρωτίας: Παρέμβαση στη LIDL για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας

Δημοσιεύτηκε στις

Παρέμβαση του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και του Εργατικού Κέντρου Θεσπρωτίας στη LIDL για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας

Το Σωματείο μας μαζί με το Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας πραγματοποίησε σήμερα, ημέρα απεργίας στον κλάδο του εμπορίου, παρέμβαση στο κατάστημα LIDL στην Ηγουμενίτσα, όπου συνομίλησαν με τους εργαζόμενους, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους και καλώντας τους να δυναμώσουν τον αγώνα για την υπεράσπιση της Κυριακάτικης Αργίας και των εργασιακών τους δικαιωμάτων.

Ξεκαθαρίζουμε ότι η Κυριακή δεν ανήκει στους μεγάλους εμπορικούς ομίλους και στα κέρδη τους. Ανήκει στους εργαζόμενους, στις οικογένειές μας, στην ξεκούραση και στον ελεύθερο χρόνο μας. Δεν αποδεχόμαστε τη γενίκευση της κυριακάτικης εργασίας και την εντατικοποίηση που επιβάλλουν οι μεγάλες αλυσίδες στο όνομα της κερδοφορίας τους.

Αγωνιζόμαστε για την κατοχύρωση της Κυριακάτικης Αργίας, την υπογραφή κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και εργασία με 7ωρο – 5ήμερο – 35ωρο. Δεν θα θυσιάσουμε τη ζωή, τον χρόνο και την αξιοπρέπειά μας για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων.

Η Κυριακάτικη Αργία είναι δικαίωμα και δεν διαπραγματεύεται.

ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ Ή ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ

Περισσότερα

Σωματείο Ρητινοκαλλιεργητών – Δασεργατών Ν. Ευβοίας: Αγωνιστικές παρεμβάσεις για την προετοιμασία του συλλαλητηρίου στις 7 Νοέμβρη στη Χαλκίδα.

Συνεχίζοντας την υλοποίηση της απόφασης της Γενικής μας Συνέλευσης για κλιμάκωση των αγωνιστικών δράσεων...

Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Λέσβου: 3 Νοέμβρη Παλεύουμε για αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας, αποκλειστικά δημόσιες και δωρεάν

Δεν ανεχόμαστε την εγκατάλειψη της δημόσιας Υγείας. Παλεύουμε για αναβαθμισμένες υπηρεσίες Υγείας, αποκλειστικά δημόσιες...

Σωματείο εργαζομένων Tasty Foods: Αλληλεγγύη στον αγώνα των λιμενεργατών

Το Διοικητικο Συμβούλιο του Σωματείου εργαζομένων Tasty Foods καθώς και όλοι οι εργαζόμενοι που...