Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτ. Υπαλλήλων Πειραιά : 5 Ιούνη Όλοι στη γενική συνέλευσης

0

Πάρε μέρος στην Γενική Συνέλευση την Κυριακή 5 Ιούνη στις 18:00 στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά

Συναδέλφισσα, συνάδελφε

Την Κυριακή 5 Ιούνη καλούμε όλους τους εργαζόμενους από τα εμπορομάγαζα και τις ιδιωτικές επιχειρήσεις στον Πειραιά που βιώνουμε μαζί καθημερινά την πίεση και το άγχος να τα βγάλουμε πέρα με το μισθό – χαρτζιλίκι που παίρνουμε κάθε μήνα. Καλούμε όλους τους συναδέλφους που δουλεύουμε με 3ήμερες συμβάσεις, με 6ήμερες χωρίς ρεπό, με μισθούς στα επίπεδα του κατώτερου και βλέπουμε ως μόνη διέξοδο να αλλάξουμε δουλειά. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου που τόσα χρόνια έχουμε ματώσει για να γιγαντωθούν όλοι αυτοί οι κολοσσοί, να ανοίξουν νέα μαγαζιά και σήμερα μας μοιράζουν δωροεπιταγές για το σουπερμαρκετ λες και η κατάσταση που βιώνουμε είναι προσωρινή.

Στην Γενική Συνέλευση χρειάζεται να συζητήσουμε για τα πως θα οργανώσουμε την δική μας απάντηση, την δική μας πάλη την στιγμή που σήμερα καλούμαστε να πληρώνουμε για άλλη μια φορά το μάρμαρο των επιλογών της εγχώριας αστικής τάξης και του πολιτικού της προσωπικού. Αυτών που μπροστά στα κέρδη τους θυσιάζουν ακόμη και λαούς. Όπως τον Ουκρανικό λαό, που στο έδαφός του διεξάγεται μια σφοδρή σύγκρουση μεταξύ της ιμπεριαλιστικής Ρωσίας από την μια και των ΗΠΑ – ΝΑΤΟ – Ε.Ε από την άλλη, για ξένα προς τους λαούς των χωρών τους συμφέροντα.

Η κατάσταση που βιώνουμε με την ενέργεια και τους υπέρογκους λογαριασμούς του ρεύματος που πολλές φορές είναι πάνω και από τον μισθό μας, την εκτίναξη της τιμής στα καύσιμα που μας κάνει να σκεφτόμαστε πως θα κάνουμε ένα μπάνιο το καλοκαίρι, την ακρίβεια που γονατίζει το λαϊκό νοικοκυριό είναι αποτέλεσμα της ανάγκης που έχουν οι μονοπωλιακοί όμιλοι να συνεχίζουν να θησαυρίζουν. Την ίδια στιγμή όμως που οι ανατιμήσεις πάνε κι έρχονται, βλέπουμε τους μισθούς μας να μην ακολουθούν την ίδια πορεία.

Οι τεράστιες αυξήσεις στην Ενέργεια δεν αποτελούν “κεραυνό εν αιθρία”. Είναι αποτέλεσμα της πολιτική της ΕΕ για την “απελευθέρωση” της αγοράς Ενέργειας, με την οποία συμφωνούν όλες οι κυβερνήσεις και με συνέπεια εφαρμόζουν διαχρονικά, αλλά και η “πράσινη μετάβαση”.

Στο όνομα αυτής της πολιτικής στηρίχτηκαν και συνεχίζουν να ενισχύονται με δεκάδες δισ. ευρώ οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στις ΑΠΕ. Επιβλήθηκε το τέλος ρύπων για να καταστεί ακριβός ο εγχώριος λιγνίτης. Καθορίστηκε ως στρατηγικό καύσιμο μετάβασης το εισαγόμενο φυσικό αέριο. Δημιουργήθηκε το Χρηματιστήριο Ενέργειας, το οποίο αποτελεί βασικό παράγοντα αύξησης της χονδρεμπορικής τιμής για τη στήριξη της κερδοφορίας των επιχειρηματικών ομίλων που δραστηριοποιούνται στον τομέα της Ενέργειας. Σημαντικό παράγοντα επιτάχυνσης της αύξησης των τιμών αποτελούν οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και διαδρομών, οι οποίοι οδήγησαν στη ρωσική επέμβαση στην Ουκρανία.

Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί ο πόλεμος και η μεγαλύτερη εμπλοκή της Ελλάδας. Η τελευταία συμφωνία Ελλάδας – ΗΠΑ που έχει σαν στόχο την γεωστρατηγική αναβάθμιση της χώρας, ήρθε να ανανεώσει την συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ με τον διαβολικά καλό Τράμπ, κάνει την χώρα μας ένα απέραντο Νατοϊκό έδαφος με σοβαρό τον κίνδυνο αντιποίνων. Να θυμίσουμε ότι αυτή την γεωστρατηγική αναβάθμιση πληρώνει σήμερα με το αίμα του ο Ουκρανικός λαός ο οποίος με το πραξικόπημα και τα γεγονότα του 2014, προσδέθηκε στο Νατοϊκό άρμα και σήμερα γίνεται σάκος του μποξ για τους δρόμους μεταφοράς ενέργειας, τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και την θέση του στην ιμπεριαλιστική σκακιέρα.

Απέναντί σε αυτή την πολιτική που μας καταδικάζει στην εξαθλίωση, οι εργαζόμενοι δεν έχουμε να περιμένουμε τίποτα. Κάθε κυβέρνηση θα είναι χειρότερη από την προηγούμενη. Καμία δε θα είναι προς όφελος μας. Τους γνωρίζουμε και τους σημερινούς και τους χθεσινούς σωτήρες.

Στην οργάνωση η δύναμη, στον αγώνα η ελπίδα, όπλο μας η αλληλεγγύη!

Η απάντηση μας πρέπει να είναι ο συλλογικός αγώνας των εργαζόμενων σε κάθε χώρο δουλειάς. Μέσα από μαζικές διαδικασίες όπως η Γενική μας Συνέλευση να οργανώσουμε την πάλη μας σε κάθε χώρο δουλειάς απέναντι σε κάθε μικρό ή μεγάλο πρόβλημα. Με μια ζωντανή διαδικασία να συζητήσουμε ότι απασχολεί τον εμποροϋπάλληλο και ιδιωτικό υπάλληλο. Με αυτό τον τρόπο να καταλήξουμε σε συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προκειμένου να απαντήσουμε στην εργοδοτική τρομοκρατία που υπάρχει σε μια σειρά χώρους δουλειάς, να απαιτήσουμε συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες μας

Με αυτό τον τρόπο, όλοι μαζί, μια σειρά χώροι δουλειάς και κλάδοι έχουν καταφέρει να υπογράψουν Συλλογικές Συμβάσεις με σημαντικές αυξήσεις και δικαιώματα όπως η Ομοσπονδία Οικοδόμων, το Σωματείο ΕΝΕΔΕΠ στις προβλήτες της COSCO κ.α. Με ανυποχώρητο αγώνα που δείχνει την διέξοδο, κόντρα στα σχέδια της εργοδοσίας που μας θέλει σλάβους τον 21ο αιώνα

Δυνατό ΠΑΜΕ, δύναμη ανατροπής και ανασύνταξης του εργατικού κινήματος

Στις 17 και 18 Ιουνίου στο Κλειστό Γήπεδο “Αριστείδης Παπαμιχαήλ” στην Δραπετσώνα θα υποδεχθούμε την Πανελλαδική σύσκεψη του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου με συναδέλφους από όλη την Ελλάδα και τον κόσμο με σκοπό να συζητήσουμε για την ανασύνταξη, τον προσανατολισμό και την προοπτική του εργατικού κινήματός στη χώρα μας.

Υπάρχει ανάγκη σήμερα να δυναμώσει ακόμα περισσότερο το ΠΑΜΕ με νέες αγωνιστικές δυνάμεις, Αυτή είναι η απάντηση στην ένταση της επίθεσης. Αυτή είναι η διέξοδος και η ελπίδα στις γραμμές των εργαζομένων, ο φόβος και το άγχος των εκμεταλλευτών μας.

Το ΠΑΜΕ είναι κατάκτηση της εργατικής τάξης! Είναι μια μεγάλη συσπείρωση εργατικών σωματείων, Ομοσπονδιών και Εργατικών Κέντρων, επιτροπών αγώνα, συνδικαλιστών. Από την πρώτη στιγμή της ίδρυσης του, το 1999, παλεύει ενάντια στην αδικία, στην εργοδοτική και κρατική καταστολή, ενάντια στην εκμετάλλευση και την καπιταλιστική βαρβαρότητα.

Η δύναμη και το κύρος του ΠΑΜΕ βρίσκεται στην πρωτοπόρα δράση των σωματείων και των εργαζομένων στους κλάδους και στους χώρους δουλειάς εκεί που γεννιέται η εκμετάλλευση. Δεν πηγάζει από συνδιαλλαγές με την εργοδοσία ούτε από την ταύτιση πίσω από τις κυβερνήσεις που υπερασπίζονται το σύστημα της εκμετάλλευσης.

Κόντρα σε όσους προκαταβάλουν το τέλος των σωματείων, τον μετασχηματισμό τους σε ηλεκτρονικές λέσχες και την αντικατάσταση της ζωντανής συμμετοχής με ένα like, όλους όσους έχουν προεξοφλήσει το τέλος της απεργίας ως μορφή πάλης, όσους επιχειρούν να μετατρέψουν τα σωματεία σε ουρά των κυβερνητικών εναλλαγών και την ανάθεση του αγώνα σε μελλοντικούς-κυβερνητικούς μεσσίες, είναι ανάγκη το εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα να συζητήσει συλλογικά και οργανωμένα, να αποφασίσει την απάντηση του.

Πάρε μέρος στην Γενική Συνέλευση την Κυριακή 5 Ιούνη

στις 18:00 στο Εργατικό Κέντρο Πειραιά

Print Friendly, PDF & Email
Share.

Comments are closed.