Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων – Ιδιωτ. Υπαλλήλων Χίου: Κάλεσμα υπεράσπισης της Κυριακής Αργίας

Δημοσιεύτηκε στις

 ΚΑΛΕΣΜΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΑΡΓΙΑΣ

ΛΑΣΤΙΧΟ ΩΡΑΡΙΑ -ΛΑΣΤΙΧΟ ΖΩΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΑΡΙΣΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου καλεί τους συναδέλφους να υπερασπιστούμε μαζί την Κυριακή Αργία που οι μεγάλες επιχειρήσεις έχουν βάλει στο μάτι με τη στήριξη της κυβέρνησης της ΝΔ και της ΕΕ.

Με αφορμή την πρόσκληση σε συζήτηση, της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δημοτικό Συμβούλιο, για το άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 9 Ιουνίου τη μέρα δηλαδή των ευρωεκλογών, καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετέχουν την Πέμπτη 30 Μαΐου στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίο στις 19:00 στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δήμου.

Όλα αυτά τα χρόνια οι κυβερνήσεις κάθε χρώματος εφεύρισκαν όρους και προϋποθέσεις για να απελευθερώσουν την κυριακάτικη εργασία, να παρατείνουν τον εργάσιμο χρόνο. Στο όνομα του εκσυγχρονισμού επικαλούμενοι την ευρωπαϊκή πραγματικότητα, ο Δήμαρχος με πρόταση του εμπορικού Συλλόγου έχει το δικαίωμα να διαμορφώνει τη ζωή των εμποροϋπαλλήλων. Με βάση την αιτιολογική πρόταση, μιας και το “καταναλωτικό ενδιαφέρον είναι υψηλό”. Δηλαδή, σήμερα έρχεται κρουαζιερόπλοιο στη Χίο… Αύριο έρχονται τσάρτερ στο νέο αεροδρόμιο…

“Μα προσαρμοστείτε στα νέα δεδομένα της αγοράς…”, η μόνιμη επωδός.

Έτσι χαράσσεται η ζωή των εμποροϋπαλλήλων σε ένα έδαφος που η εντατικοποίηση της εργασίας συνεχώς θα μεγαλώνει. Πρόσχημα των εμπορικών κάτεργων με τους φανταχτερούς – χρωματιστούς τίτλους των λευκών – μαύρων – μπλε ημερών, των διαφόρων bazaars οι εργαζόμενοι στο εμπόριο θα είναι αναγκασμένοι να βρίσκονται διαρκώς σε ετοιμότητα για εργασία. Τέτοιος εκσυγχρονισμός!

Η σημερινή Δημοτική αρχή θα έχει την ίδια ευθύνη με τους προηγούμενους αν δεν αναιρέσει την απόφαση.

Μόνο κάτω από τη δική μας πίεση μπορούμε να αλλάξουμε την απόφαση.

Με σύνθημα θέλουμε τις Κυριακές για μας και τις οικογένειές μας, μπαίνουμε μπροστά στον αγώνα και αλλάζουμε τα σχέδια των πολυεθνικών και των κυβερνήσεων.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να πάρει πίσω την απόφαση για άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 9 Ιούνη. Να μην έχει και αυτό το στίγμα της πολιτικής συνέχειας με τη δημοτική αρχή Κάρματζη.

Καλούμε τη Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Χίου να πάρει θέση ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων στις 9 Ιούνη. Καλούμε όλους τους συναδέλφους στο εμπόριο να συμμετέχουν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου την Πέμπτη 30 Μαίου έτσι ώστε να επιβάλλουμε τη θέληση μας να μη δουλεύουμε τις Κυριακές.

 

Περισσότερα

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΛΑΡΚΟ: Τρίτη 18 Ιουνίου 2024 στις 10:00πμ όλοι και όλες στην Ευελπίδων.

Ανακοίνωση Η άμεση και δυναμική απάντηση που δώσαμε στο Υπουργείο Εργασίας, έδειξε ότι: Όποτε, όπου,...

Σωματεία Έβρου: Προβολή ταινίας

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος διοργανώνουμε προβολή ταινίας και καλούμε όλους τους εργαζόμενους, τους νέους...

Ομοσπονδία Μεταλλωρύχων Ελλάδας: Χαιρετίζει τη νέα μεγάλη νίκη των μεταλλωρύχων Χαλκιδικής για υπογραφή ΣΣΕ

Η ΟΜΕ χαιρετίζει την νέα μεγάλη Νίκη των Μεταλλωρύχων Χαλκιδικής ενάντια στον εμπαιγμό της...