Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων Αλεξανδρούπολης : Αλληλεγγύη και στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων της Εfood

0
image_pdfimage_print

Το Σωματείο μας στηρίζει με όλες του τις δυνάμεις, τις κινητοποιήσεις και τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων στην e-food, τις αγωνιστικές αποφάσεις των συνδικάτων σε όλη τη χώρα που βάζουν στο επίκεντρο την διασφάλιση των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων των εργαζομένων στις πλατφόρμες.

Η εταιρεία προωθεί ένα “συνεργατικό” μοντέλο με ευκαιρία την λήξη των συμβάσεων των εργαζομένων, βάζοντας το δίλημμα άνεργος ή συνεργάτης. Με αυτό τον τρόπο θέλουν να αποτινάξουν από πάνω τους ασφαλιστικές εισφορές, δώρα και επιδόματα αδείας. Να πως εκφράζεται ο άθλιος νόμος Χατζηδάκη της κυβέρνησης της ΝΔ στην πράξη και γιατί είναι αναγκαίο όλοι οι εργαζόμενοι να παλέψουν οργανωμένα για την πλήρη κατάργηση του.

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων στη στάση εργασίας και στις κινητοποιήσεις σε αρκετές πόλεις της χώρας, έστειλε μήνυμα απειθαρχίας και σύγκρουσης σε όσους νομίζουν ότι τελείωσαν με τα εργατικά δικαιώματα.

Ο νόμος έκτρωμα της ΝΔ, ο οποίος άνοιξε τις ορέξεις της εργοδοσίας και απελευθέρωσε τα χέρια της, θα σπάσει στους χώρους δουλειάς, στους κλάδους, στο δρόμο.

Χαιρετίζουμε το μήνυμα αλληλεγγύης που έστειλαν οι Τούρκοι εργαζόμενοι της Delivery Hero (μητρική εταιρεία της E-FOOD) δηλώνοντας αλληλέγγυοι στον αγώνα για αξιοπρεπή μισθό και συνθήκες εργασίας που να σέβονται την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Γι αυτό καλούμε όλους τους εργαζόμενους να οργανωθούν στα σωματεία. Είναι η δύναμη που φοβάται η εργοδοσία γι’ αυτό και μέσα σε αυτό το νόμο υπάρχει πληθώρα μέτρων για το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης.

Αγωνιζόμαστε για 7ωρο-πενθήμερο- 35ωρο, κατοχύρωση και διεύρυνση των δικαιωμάτων μας, συλλογικές συμβάσεις εργασίας με αυξήσεις στους μισθούς!

Προχωράμε αποφασιστικά να ανατρέψουμε όλους τους αντεργατικούς νόμους που κάνουν κόλαση της ζωή της εργατικής τάξης.

Σκλάβοι του 21ου Αιώνα δεν θα γίνουμε !  

Καλούμε τα Σωματεία της πόλης, τους εργαζόμενους, τους αυτοαπασχολούμενους και τους συνταξιούχους να εκφράσουν και να δυναμώσουν την αλληλεγγύη τους στους αγώνες των εργαζομένων στην e-food και στην απεργία που οι ίδιοι αποφάσισαν μαζικά, την Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου.

Ο νόμος έκτρωμα θα μείνει στα χαρτιά!

Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της efood!

Share.

Comments are closed.