Δευτέρα, 26 Ιουλίου

Σωματείο Εμπορο. – Ιδιωτ. Υπαλλήλων Ν. Ιωαννίνων : Όλοι στην Πανεργατική Απεργία 16 Ιούνη

0
image_pdfimage_print

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 16 ΙΟΥΝΗ 11 π.μ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ

Οι εργαζόμενοι σε όλη τη χώρα και εδώ στα Γιάννενα με την πετυχημένη απεργία στις 10 Ιούνη στείλαμε ξεκάθαρο μήνυμα προς όλες τις κατευθύνσεις, στην κυβέρνηση, στην εργοδοσία στα διάφορα παπαγαλάκια ότι «δούλοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε!». Τους αποδείξαμε ότι τα ψέματα τους δεν πιάνουν !

Το Σωματείο μας χαιρετίζει τους δεκάδες απεργούς από μεγάλους χώρους δουλειάς όπως τα ΙΚΕΑ, από την ΤΕΡΝΑ και την Ανακύκλωση που σύσσωμοι συμμετείχαν στην απεργία κλείνοντας τα εργοστάσια και έδωσαν δυναμικό παρόν στην απεργιακή συγκέντρωση.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΧΩΡΟ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

Τις επόμενες μέρες να φτάσει το κάλεσμα για απεργιακό ξεσηκωμό παντού! Σε όλα τα σουπερμάρκετ, σε όλα τα εμπορικά μαγαζιά, σε όλους τους χώρους. Οι εργαζόμενοι με την κλιμάκωση του αγώνα μας, με νέες πιο μαζικές απεργιακές μάχες, έχοντας εμπιστοσύνη στο δίκιο μας μπορούμε να πετάξουμε στα σκουπίδια το νομοσχέδιο- έκτρωμα, που έφερε η κυβέρνηση στην Βουλή!

Ο αγώνας μας να δώσει απάντηση και σε όσους ονειρεύονται υπουργικές καρέκλες αλλά και στον κυβερνητικό- εργοδοτικό συνδικαλισμό, την ηγεσία της ΓΣΕΕ που αντί να πάρει απόφαση για κλιμάκωση του αγώνα, μετά τις μαζικές απεργιακές συγκεντρώσεις, προσπαθεί να τον «ξεφουσκώσει» καλώντας στάση εργασίας.

Η κυβέρνηση και τα διάφορα «παπαγαλάκια» της συνεχίζουν να ισχυρίζονται ότι με το νέο νομοσχέδιο διασφαλίζεται το 8ώρο. Μας κοροϊδεύουνμέσα στα μούτρα μας! Ξέρουμε καλά ότι έρχεται κατά απαίτηση του ΣΕΒ για να χτυπηθεί ο σταθερός εργάσιμος χρόνος, να δουλεύουμε όσο και όποτε θέλουν οι εργοδότες. Ενώ ήδη οι ζωές μας είναι τσακισμένες από τα ωράρια λάστιχο εκείνοι απαιτούν περισσότερη τζάμπα εργασία και αυτό το βαφτίζουν «πρόοδο» .

Πρόοδος και ρεαλισμός δεν είναι να γυρίζει πίσω ο τροχός, στις συνθήκες που επικρατούσαν πριν 135 χρόνια. Πρόοδος και ρεαλισμός σήμερα, με βάση την ανάπτυξη της τεχνολογίας, των επιστημών, την παραγωγικότητα της εργασίας μας, είναι να δουλεύουμε λιγότερο και να απολαμβάνουμε περισσότερα. Να καλύπτουμε τις σύγχρονες ανάγκες μας, να έχουμε ελεύθερο χρόνο, να ζήσουμε μαζί με τα παιδιά μας και όχι εμείς στη δουλειά και αυτά κλεισμένα στο σπίτι

Όλοι οι εργαζόμενοι δυναμώνουμε την οργάνωση μας, δυναμώνουμε το σωματείο μας. Παλεύουμε συλλογικά απέναντι στους εργοδότες, την κυβέρνηση και τα κόμματα τους.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ!

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΕΚΤΡΩΜΑ!

ΝΑ ΞΗΛΩΘΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ!

ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ!

Share.

Comments are closed.