Σωματείο Εμπορ/λων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου: Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους στη Μαλαματίνα

Δημοσιεύτηκε στις

ΝΑ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΔΙΚΑΙΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΤΟΥΣ

 

Το Σωματείο Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Χίου στηρίζει τον αγώνα των εργαζομένων στην επιχείρηση “ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ”, που εδώ και τέσσερις εβδομάδες δίνουν έναν δίκαιο αγώνα με επαναλαμβανόμενες 24ωρες απεργίες. Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση που όλο αυτό το διάστημα έχει ενεργοποιήσει όλους τους κατασταλτικούς μηχανισμούς για λογαριασμό της εργοδοσίας με αποκορύφωμα χθες τις συλλήψεις δυο συνδικαλιστών εργαζομένων στην “ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ”.

η επιχείρηση πρόσφατα εξαγοράστηκε από τον όμιλο MANTIS της οικογένειας Κρομμύδα.

Το “μάρμαρο” της εξαγοράς πληρώθηκε από τους εργαζόμενους καθώς πριν την εξαγορά δέχτηκαν χτύπημα στα δικαιώματά τους με διαθεσιμότητες, μειώσεις, οφειλές κ.τ.λ. Ο όμιλος MANTIS με τον ερχομό του ανακοίνωσε επενδύσεις 15 εκατομμυρίων ευρώ για την “ανάπτυξη” της επιχείρησης και την ενίσχυση του εξαγωγικού προσανατολισμού της. Η νέα εργοδοσία MANTIS παρά το “χορό” εκατομμυρίων που έχει ανακοινώσει φαίνεται ότι για τους εργαζόμενους έχει “προϋπολογίσει” χτυπήματα στα δικαιώματά τους! Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται ότι ανεξαρτήτως εργοδότη η επίθεση στα δικαιώματά μας είναι δεδομένη. Ο μόνος τρόπος για να μπει φρένο σε αυτήν αλλά και για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε καλύτερους όρους αμοιβής, εργασίας και ζωής είναι με την οργάνωσή μας και τους αγώνες μας.

Οι εργαζόμενοι παρά το όργιο καταστολής συνεχίζουν τον αγώνα τους έτσι ώστε να γυρίσουν όλοι στις δουλειές τους και για να υπογραφεί σύμβαση εργασίας που να καλύπτει τις ανάγκες τους. Ο αγώνας τους είναι και δικός μας αγώνας γιατί γίνεται για τη δουλειά και τη ζωή τους.

Να ικανοποιηθούν τώρα όλα τα αιτήματά τους!

Το Σωματείο μας καλεί τους εργαζόμενους σε κάθε κλάδο να δείξουν την αλληλεγγύη τους. Καλούμε τα Σωματεία του νησιού σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να πάρουν αποφάσεις στήριξης του αγώνα των εργαζομένων στη ΜΑΛΑΜΑΤΙΝΑ, που είναι αγώνας όλων μας. Καλούμε την πλειοψηφία της Διοίκησης του Εργατικού Κέντρου Χίου να στηρίξει με ανακοίνωση και να συζητήσει το θέμα στην επόμενη συνεδρίαση. 

Στο site https://ey-chios-union.blogspot.com/ το Σωματείο μας φιλοξενει ρεπορτάζ από τα χθεσινά γεγονότα και αφιερώματα με video από τις προηγούμενες μέρες.

Περισσότερα

Συνδικάτο Επισιτισμού Τουρισμού Ξενοδοχείων Ν. Αττικής: Ανακοίνωση – καταγγελία με αφορμή την επιστολή της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου

Ξενοδόχοι: ζητάνε 13ωρο σπαστό!! Κατάργηση της 11ωρης Ξεκούρασης Ανακοίνωση – καταγγελία με αφορμή την επιστολή...

Σωματεία – Σύλλογοι Ν. Κυκλάδων: Κοινή ανακοίνωση για τη συμμετοχή της ισραηλινής εταιρείας THE HIVE στο Anima Syros 2025

Τα σωματεία και οι σύλλογοι εργαζομένων του νησιού καλούμε τους διοργανωτές του φεστιβάλ Animasyros...

Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΛΤΑ Τρόφιμα Αττικής: 25 Σεπτέμβρη 2ωρες στάσεις εργασίας και γενικές συνελεύσεις σε κάθε βάρδια

Συναδέλφισσες-Συνάδελφοι Έπειτα από τη Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 18/09/25 η πρόταση που κατέθεσε η...