Σωματείο Εμπορ/λων – Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αλεξανδρούπολης-Φερών-Σουφλίου: Κλιμάκωση με νέα απεργία στις 17 Απρίλη

Δημοσιεύτηκε στις

 ΣΤΗΝ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ ΔΥΝΑΤΑ

‘’ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΟΥΣ!’’

H μεγαλύτερη απεργία των τελευταίων ετών με τα ποτάμια εργαζομένων και νεολαίας να κατακλύζουν δεκάδες πόλεις όλης της χώρας, έστειλε μήνυμα ανυπακοής και σύγκρουσης και στην Αλεξανδρούπολη, βάζοντας μπροστά το σύνθημα «τα κέρδη τους ή οι ζωές μας».

Ένα χρόνο μετά το έγκλημα στα Τέμπη, η οργή μεγαλώνει. Διπλά στους συγγενείς των 57 νεκρών, η χώρα παρέλυσε για να κάνει ξεκάθαρο πως η οποιαδήποτε προσπάθεια συγκάλυψης δε θα περάσει, κανένας δε θα μείνει ατιμώρητος, απαιτώντας να υπάρξει άμεση απόδοση όλων των πολιτικών και ποινικών ευθυνών για το έγκλημα.

Καμία συγκάλυψη, κανένα κουκούλωμα που επιχειρεί η κυβέρνηση της ΝΔ δεν είναι ανεκτό.

Στο κέντρο της πόλης δόθηκε παλλαϊκό μήνυμα από νωρίς με τις κόρνες των οδηγών ταξί να ξεσηκώνουν τη λεωφόρο Δημοκρατίας. Εργαζόμενοι του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, μαθητές και φοιτητές που έδιναν τον παλμό, μελισσοκόμοι, διάφοροι φορείς και σύλλογοι αυτοαπασχολούμενων έμπορων και επιστημόνων έδωσαν το παρόν. Ιδιαίτερη στιγμή η άφιξη των αγροτών με τα τρακτέρ τους.

Η σημερινή απεργία με την μαζικότητά της έστειλε ηχηρό μήνυμα καταδίκης της πολιτικής που τσακίζει τη ζωή του λαού.

Συνεχίζουμε! Η απεργία με αριθμό απεργιακών αποφάσεων-ρεκόρ των Εργατικών Κέντρων και των Ομοσπονδιών, των εκατοντάδων συνδικάτων του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα είναι σταθμός. Σταθμός μεγάλου αγώνα και σταθμός νέας κλιμάκωσης με αγώνες σε κάθε κλάδο και χώρο δουλειάς για όλα αυτά που μας βασανίζουν.

Κλιμάκωση με νέα απεργία στις 17 Απρίλη.

Δίνουμε όρκο πως με τη δράση μας θα γίνουμε ο χειρότερος εφιάλτης όλων αυτών που τρέμουν τους αγώνες που βάζουν μπροστά τις ανάγκες των εργαζομένων, που πάνε κόντρα στα κέρδη και την εκμετάλλευση, που αμφισβητούν την πολιτική του κέρδους, των πολέμων, της εμπλοκής της χώρας μας στις πολεμικές επιχειρήσεις, την «δημοσιονομική ισορροπία» της φτώχειας για τους πολλούς.

 

Περισσότερα

Ένωση Λογιστών Ελεγκτών Περιφέρειας Αττικής: Κάλεσμα συμμετοχής στη 41η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΙΣ 6:30μμ ΣΤΗΝ «ΕΘΝΙΚΗ ΑΜΥΝΑ»! 75 χρόνια από την ίδρυση...

Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού: Ακόμα ένα ατύχημα σε πλοίο της ακτοπλοΐας

Ο συνάδελφος Δ.Ι. στο Ε/Γ-Ο/Γ BLUE STAR MYCONOS, ειδικότητας ηλεκτρολόγου, υπέστη τραύμα στο κεφάλι...

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Θεσσαλονίκης: 20 Απρίλη, 11πμ μπροστά στο νατοϊκό Στρατηγείο NRDC στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού

Όλες και όλοι στις 20 Απρίλη, 11πμ μπροστά στο νατοϊκό Στρατηγείο NRDC στο πρώην 3ο Σώμα Στρατού  Η Ελληνική...