Σωματείο Εμπορ/λων – Ιδιωτ. Υπαλλήλων Πειραιά: Στηρίζουμε όλα τα δίκαια αιτήματα του Σωματείου Εργαζομένων και των συναδέλφων μας στην «Praktiker Hellas»

Δημοσιεύτηκε στις

Το Σωματείο Εργαζομένων στην «Praktiker Hellas», επί οχτώ και πλέον μήνες, παλεύει την υπογραφή επιχειρησιακής Σύμβασης Εργασίας για όλους τους εργαζόμενους!

Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς.

Όχι στηνκοροϊδία του 1% που πετάει η εργοδοσία.

Η εταιρεία κάτω από την πίεση του Σωματείου, και τις προσφυγές του στον ΟΜΕΔ, αποφάσισε να προχωρήσει στη μονομερή αύξηση των μισθών όσων αμείβονται με τον βασικό και δουλεύουν σπαστό ωράριο, προσπαθώντας να διασπάσει τον κοινό αγώνα των εργαζομένων, δίνοντας αυξήσεις σε ένα κομμάτι του προσωπικού, αδιαφορώντας για τους παλιούς εργαζόμενους που έχουν να δουν αύξηση εδώ και 13 χρόνια!! Ενώ ταυτόχρονα η εταιρεία προωθεί τις ατομικές συμβάσεις, από τις οποίες το μόνο που έχουν κερδίσει οι εργαζόμενοι είναι εκβιασμοί, εντατικοποίηση εργασίας, σπαστό ωράριο και μισθούς πείνας.

Μετά τη μαζική συμμετοχή, στην πανελλαδική 24ωρη απεργία, τη Δευτέρα 20 Νοέμβρη, η διοίκηση της εταιρείας, στη συνάντηση με την αντιπροσωπεία των συναδέλφων, δεσμεύτηκε ότι θα εξετάσει εκ νέου τα αιτήματα.

Χαιρετίζουμε όλους τους συνάδελφους, που έσπασαν τον φόβο και έκαναν το πρώτο μεγάλο βήμα  και απήργησαν!

Στηρίζουμε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, των εργαζομένων και του Σωματείου, το επόμενο διάστημα.

Απαιτούμε την άμεση ανάκληση της απόλυσης εργαζόμενου, από το κατάστημα της «Praktiker» στον Ταύρο.

Στηρίζουμε όλα τα δίκαια αιτήματα του Σωματείου και των συναδέλφων μας, όπως διαμορφώθηκα από τη Γενική τους Συνέλευση, απαιτώντας:

  • Υπογραφή Σύμβασης με αυξήσεις και δικαιώματα για όλους τους εργαζόμενους!
  • Τέλος στις εκβιαστικές μετακινήσεις από κατάστημα σε κατάστημα!
  • Να καταργηθεί το σπαστό ωράριο!

Περισσότερα

Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων: Συνεχίζουμε την πάλη ενάντια στο φασισμό και στο σύστημα που τον γεννά

Όλες και όλοι, την Παρασκευή 27 Φλεβάρη, στις 08.30 στο Εφετείο στη δίκη της...

Δημοκρατική Αγωνιστική Συνεργασία: Επιστολή προς τη διοίκηση του ΕΚ Ελευσίας – Δυτ. Αττικής για άμεση συνεδρίαση και συμμετοχή στην απεργία

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι, Τρία χρόνια συμπληρώνονται στις 28 Φλεβάρη από το έγκλημα στα Τέμπη —...

Εργατικό Κέντρο Πειραιά: Όλοι έξω από το Εφετείο Αθηνών, την Παρασκευή 27/02 στις 8.30π.μ.

Το Εργατικό Κέντρο Πειραιά καλεί τα σωματεία μέλη του, τους μαζικούς φορείς, τους εργαζόμενους,...