Σωματείο Εμπορ/λων & Ιδιωτικών Υπαλλήλων Πειραιά: Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στο “ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ” για υπογραφή νέας επιχειρησιακής Σύμβασης

Δημοσιεύτηκε στις

Μετά τη μαζική Παράσταση Διαμαρτυρίας στα κεντρικά γραφεία του “ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ”, από αντιπροσωπείες των επιχειρησιακών σωματείων του ομίλου «Σκλαβενίτης» στη Βόρεια Ελλάδα και την Αχαΐα, με αίτημα την υπογραφή νέας επιχειρησιακής Σύμβασης και με συμμετοχή μελών των κλαδικών Σωματείων της Αθήνας και του Πειραιά, οι εκπρόσωποι της εταιρείας δήλωσαν πως θα μεταφέρουν τα αιτήματα των Σωματείων στη Διοίκηση.

Αγώνας για γενναίες αυξήσεις στους μισθούς.

Ενώ τα κέρδη και οι τζίροι της επιχείρησης αυξάνονται, οι μισθοί είναι καθηλωμένοι, η εντατικοποίηση τσακίζει την υγεία των εργαζόμενων και οι συνθήκες δουλειάς χειροτερεύουν, ο δρόμος του αγώνα για πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς, με την υπογραφή νέας επιχειρησιακής Σύμβασης Εργασίας, είναι μονόδρομος.

Στηρίζουμε την κλιμάκωση των κινητοποιήσεων, των εργαζομένων, το επόμενο διάστημα.

Στηρίζουμε όλα τα δίκαια αιτήματα των συναδέλφων μας και τον αγώνα για την υπογραφή επιχειρησιακής σύμβασης,απαιτώντας:

  • Γενναίες αυξήσεις στους μισθούς, που να καλύπτουν τις απώλειες των τελευταίων ετών.
  • Επαναφορά όλων των τριετιών σε όλους τους εργαζόμενους, πραγματικά, χωρίς συμψηφισμούς, με αναδρομική ισχύ.
  • Μετατροπή των συμβάσεων μερικής απασχόλησης σε συμβάσεις πλήρους απασχόλησης, με κατοχυρωμένα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, 5νθήμερο-8ωρο για όλους.
  • Σταθερό πρόγραμμα εργασίας με κυλιόμενα ρεπό και σταθερές εβδομαδιαίες βάρδιες.
  • Επαναφορά ειδικοτήτων και πόστων και παροχή σύγχρονων μέσων προστασίας και ασφάλειας.
  • Άμεση μετακίνηση για όποιον επιθυμεί σε κατάστημα/χώρο εργασίας πλησίον της οικίας του.
  • Παροχή διατακτικών 150 ευρώ στις εορτές των Χριστουγέννων, 100 ευρώ το Πάσχα και 100 ευρώ κατά τη θερινή άδεια. Οι διατακτικές να δίνονται στο σύνολο των εργαζομένων ανεξάρτητα με την εργασιακή τους σχέση.
  • Έκπτωση 10% για τους εργαζόμενους, σε όλα τα είδη.

Περισσότερα

Κλαδικό Σωματείο Ενέργειας: Έξω τα καζάνια του θανάτου από Πέραμα και Δραπετσώνα

Έξω τα καζάνια του θανάτου από Πέραμα και Δραπετσώνα! Δε θα παίζουμε τη ζωή...

Τερψηxώρος Πολιτιστικός Σύλλογος Δραπετσώνας: Για την πυρκαγιά στα καζάνια στο Πέραμα

ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΑ ΚΑΖΑΝΙΑ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ ΑΠΟ ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ & ΠΕΡΑΜΑ! Η χτεσινοβραδινή φωτιά στα...

Φοιτητικός Σύλλογος Φιλοσοφικής: Η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Παιδείας και η Διοίκηση του ΕΚΠΑ επιχειρούν να διαγράψουν 4ετής φοιτητές και φοιτήτριες

Αίσχος! Η Κυβέρνηση, το Υπουργείο Παιδείας και η Διοίκηση του ΕΚΠΑ επιχειρούν να διαγράψουν...